Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Φεβρουαρίου 2012

Η Λιβαδειά και το…φαβορί

Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση. Ήταν ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες, αλλά και ο προπονητής της ομάδας βρέθηκαν σε κακή βραδιά, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Μια τέτοιου τύπου γκέλα θα γινόταν, ωστόσο, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πέταξε τους βαθμούς σε ένα γήπεδο, όπου έπαιζε ουσιαστικά ως γηπεδούχος, έφερε τον έντονο προβληματισμό.  

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν λίγα λεπτά πριν το γκολ του Μελισσά ο Σαριέγκι είχε στείλει την κεφαλιά στα δίχτυα κάνοντας το 0-1, θα μιλούσαμε για την αποτελεσματικότητα του τριφυλλιού και θα σκεπαζόταν εκ νέου η μέτρια εικόνα της ομάδα το τελευταίο διάστημα. Με λίγα λόγια η γκέλα θα έπαιρνε παράταση, καθώς στατιστικά δεν υπάρχει μεγάλη ομάδα που δεν γνωρίζει απρόσμενη ήττα σε μια πορεία 30 αγώνων.

Σημασία έχει πλέον η επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό, όπου άπαντες πρέπει να αντιληφθούν ότι τώρα που μπαίνει το πρωτάθλημα στην τελική ευθεία δεν συγχωρούνται τα λάθη. Κοινώς, κανείς δεν μπαίνει στο γήπεδο να σου χαριστεί, αλλά αν το τριφύλλι παρουσιάσει το πρόσωπο του Α γύρου με το υπέρμετρο πάθος και το ποδόσφαιρο κατοχής, είναι στο χέρι του να διατηρήσει την κορυφή, την οποία και κατέχει στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

Ιδιαίτερη κουβέντα γίνεται για το ρόστερ του Παναθηναϊκού και το πώς θα ανταπεξέλθει στα δέκα ματς που απομένουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το σκοράρισμα και η επιστροφή του Λέτο είναι η βάσιμη ελπίδα για να δοθεί λύση. Σε άλλη θέση δεν υπάρχει πονοκέφαλος. Ο Μπιάρσμιρ απέδειξε ότι μπορεί να παίξει αξιοπρεπέστατα επιτρέποντας στον Κατσουράνη να πάρει τη θέση του στην μεσαία γραμμή από την οποία έλειψε. Ταυτόχρονα, σύντομα θα υπολογίζονται και οι Καντέ, Μπουμσόνγκ. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι πανέτοιμος να δώσει ανάσες στον ντεφορμέ Ζέκα και τον Κουίνσι, ενώ και ο Μαρίνος μπορεί να ζωντανέψει την δεξιά πτέρυγα, αντί του μέτριου τελευταία Βύντρα. Για την εστία υπάρχει ο Καπίνο, ενώ υπάρχουν και οι Μαυρίας, Καραγκούνης.

Ο Φερέιρα και οι παίκτες του ανέβασαν τον πήχη με την παρουσία της ομάδας και αυτοί μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να ολοκληρώσουν την υπέρβαση. Όσον αφορά τώρα την υπόθεση φαβορί και σε ποιανού «χέρι» είναι το πρωτάθλημα, θα δείξει η πορεία. Αναρωτιέμαι ωστόσο, γιατί να είναι φαβορί μια ομάδα στο -2 που έχει να παίξει περισσότερα ματς το άμεσο διάστημα και να μην είναι μια άλλη που είναι στο +2 έχει τον συνδιεκδικητή εντός έδρας και παιχνίδια μια φορά την εβδομάδα;

Βαγγέλης Νερατζιάς-sday

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.