Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Οκτωβρίου 2010

Έκανε... σεφτέ!

Αποστολή εξετελέσθη για την Εθνική μας ομάδα, καθώς επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Λετονίας με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ ήταν ο Τοροσίδης στο 58΄ με την επίσημη αγαπημένη να θυμίζει λίγο από... ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε με το «αγαπημένο» σκορ του Φερνάντο Σάντος. Πλέον η Εθνική με 5 βαθμούς πάει για το ματς της Τρίτης με το Ισραήλ.


Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Δυνατή και με... όρεξη μπήκε στον αγώνα η Εθνική μας ομάδα, που είχε ένα καλό δίλεπτο στην αρχή της αναμέτρησης, πιέζοντας την εστία του Βάνινς, ωστόσο κάτι... έλειπε από την τελική προσπάθεια.

Παράλληλα, όποτε χρειάστηκε, όπως στα σουτ του Τοροσίδη και του Νίνη, ο Λετονός τερματοφύλακας έδειξε ότι βρισκόταν σε καλή μέρα και με εξαιρετικές επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά απείλησαν την εστία του Σηφάκη μόνο στο 44΄ με τον Βερπακόφσκις, αλλά ήταν σωστή η αντίδραση του Τζαβέλα, κλείνοντας το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική μας, ήτοι με γκολ. Ο Τοροσίδης στο 58΄ έκανε μία ωραία ενέργεια, άλλαξε με τον Κατσουράνη και με ωραίο σουτ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βάνινς.

Στην συνέχεια, όπως ήταν λογικό, η Εθνική είχε την υπεροχή και προσπάθησε να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, σε δύο περιπτώσεις με τον Μήτρογλου, αλλά κάτι η... τύχη, κάτι ο Βάνινς δεν τα κατάφερε.

Στην αντίπερα... όχθη, οι Λετονοί δεν... θέλησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή της Εθνικής, παρά μόνο σε μία φάση, που προήλθε από φάουλ, αλλά ο... συναγερμός έληξε άμεσα.

Η ΦΑΣΗ

Ο Νίνης πήρε την μπάλα στον άξονα, κινήθηκε με μέτωπο στην εστία της Λετονίας, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών, κατέληξε στον Μήτρογλου που ακολουθούσε την φάση, ο Έλληνας επιθετικός έκανε την προβολή, ο Βάνινς στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στο στήθος του Μήτρογλου, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά κατέληξε αργά και βασανιστικά άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λετονού πορτιέρο.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Από την αρχή του αγώνα ο Βασίλης Τοροσίδης έδειξε ότι ήταν σε καλή μέρα. Είχε πολλές κινήσεις προς την αντίπαλη περιοχή. Επιχείρησε σέντρες με... στόχο τον Μήτρογλου, είχε κάποια σουτ, διεισδύσεις, ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η... επιβράβευση με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ.

ΤΟ ΦΙΛΜ

11΄ Σέντρα του Σαμαρά από τα αριστερά, αλλά ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας.

16΄ Ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Βάνινς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Μήτρογλου.

23΄ Δυνατό σουτ του Τοροσίδη, νέα ωραία επέμβαση του Βάνινς σε κόρνερ.

26΄ Ο Τοροσίδης μπήκε στην περιοχή, θέλησε να περάσει τον Ζίρνις, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Λετονού, αλλά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο του Έλληνα άσου.

28΄ Δυνατό σουτ του Νίνη, έξω από την περιοχή και πάλι ο Βάνινς σε κόρνερ.

39΄ Σέντρα του Σαμαρά, ο Μήτρογλου την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

44΄ Ο Βερπακόφσκις μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Τζαβέλας με τάκλιν, έκοψε τον Λετονό επιθετικό.

58΄ ΓΚΟΟΟΛ! (1-0): Ο Τοροσίδης πέρασε σαν... σταματημένο τον Αστάφιεβς, έπαιξε το «1-2» με τον Κατσουράνη, έκανε με το αριστερό (!) το σουτ και νίκησε τον Βάνινς, ανοίγοντας το σκορ.

60΄ Δυνατό σουτ του Καραγκούνη, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βάνινς.

64΄ Σέντρα του Τοροσίδη, ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να μπει στην φάση και να απειλήσει τον Βάνινς.

72΄ Ωραία κάθετη μπαλιά του Τοροσίδη στον Μήτρογλου, ο Βάνινς πρόλαβε τον νεαρό φορ και ο Ιβάνοβς έδιωξε σε κόρνερ.

75΄ Ο Νίνης θέλησε να κάνει το σουτ, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μήτρογλου, που έκανε την προβολή, ο Βάνινς απέκρουσε με τα πόδια, η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Έλληνα επιθετικού, αλλά στην συνέχεια πέρασε βασανιστικά άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Λετονίας.

Η ταυτότητα του αγώνα
ΕΛΛΑΔΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ 1-0
58΄ Τοροσίδης

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Καραγκούνης (88΄ Καραγκούνης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Νίνης (82΄ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (77΄ Σαλπιγγίδης).
ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεβς, Γκορκς, Λάιζανς (82΄ Περεπλότκινς), Ιβάνοβς, Ζίρνις, Κάουνα, Ρούμπινς (66΄ Ζιγκάγιεβς), Ρούντνεβς (74΄ Κάρλσονς), Βερπακόφσκις.

Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία)
Κίτρινες κάρτες: Τοροσίδης, Τζιόλης – Βερπακόφσκις, Ζιγκάγιεβς, Ζίρνις

10bet