Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Φεβρουαρίου 2012

Τα... πεταμένα ημίχρονα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα το είπε (και το επανέλαβε δύο φορές) όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά: «Αυτού του είδους τους αγώνες πρέπει να τους «χτυπάς» και να τους κερδίζεις στο πρώτο ημίχρονο...».


Και είναι αλήθεια ότι το 45λεπτο (κι εν τέλει 90λεπτο) που «πέταξαν» οι -κάκιστοι το βράδυ του Σαββάτου- «πράσινοι» στη Λιβαδειά δεν ήταν το πρώτο το τελευταίο δίμηνο, εξακολουθώντας να κάνουν πολύ πιο δύσκολη τη ζωή τους εντός γηπέδου.


Με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά στα... σχοινιά από το πρώτο μισό και δεν μπόρεσε να ανακάμψει στο β' μέρος. Με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη χρειάστηκε μία τρομερή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο για να έρθει η ανατροπή. Με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο έσωσε την παρτίδα στο 94' ο Τοτσέ, ισοφαρίζοντας δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει τη λήξη ο Βοσκάκης. Με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα -κι αφού πρώτα ο Παναθηναϊκός υπέφερε για πολλή ώρα- «καθάρισε» στο παραπέντε με ψαλιδάκι ο Κλέιτον.


Με τη Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ, έπειτα από κακό παιχνίδι, τον έσωσε από το κάζο ο Κατσουράνης στο 88'. Με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο βρήκε ελάχιστους διαδρόμους, αλλά λυτρώθηκε από το τέρμα του Κουίνσι στο 72'. Με τους «μαυραετούς» στο Καυτανζόγλειο οι «πράσινοι» πέταξαν ακόμη ένα 45λεπτο στον κάλαθο των αχρήστων και βρήκαν το γκολ που έψαχναν μόλις στο 58' από τον Τοτσέ. Στη Λιβαδειά η υπεροχή του πρώτου μισού δεν μετουσιώθηκε σε προβάδισμα και στο δεύτερο ημίχρονο ο (αγχωμένος για το γκολ της νίκης) Παναθηναϊκός «πληρώθηκε» με το ίδιο... νόμισμα από τον Λεβαδειακό.


Στους 8 από τους 11 τελευταίους αγώνες του λοιπόν το «τριφύλλι» πήγε στ' αποδυτήρια στο ημίχρονο είτε στο 0-0 είτε πίσω στο σκορ, με αποτέλεσμα μετά να τρέχει και να μη φτάνει, φτύνοντας... αίμα για να αλλάξει τα δεδομένα στο δεύτερο 45λεπτο. Συμπτώσεις που επαναλαμβάνονται κι έπαψαν πλέον εδώ και καιρό να αποτελούν... συμπτώσεις, καταδεικνύοντας ένα σοβαρό πρόβλημα συγκέντρωσης και προσανατολισμού στο παιχνίδι των «πράσινων» που καλείται να επιλύσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα λίγο πριν μπούμε στο τρίτο και πιο καθοριστικό κομμάτι του πρωταθλήματος, το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς και το φετινό τίτλο.


Ο «εκρηκτικός» Παναθηναϊκός των πρώτων αγωνιστικών, με το εντυπωσιακό και άκρως ελκυστικό ποδόσφαιρο που «καθάρισε» τα 6 από τα 9 πρώτα παιχνίδια του από το α' μέρος, έχει γίνει από τα μέσα Δεκέμβρη κι έπειτα (με ελάχιστες εξαιρέσεις) πολύ πιο προβλέψιμος και σαφώς λιγότερο αποτελεσματικός. Κι αν σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του μήνα-φωτιά που προηγήθηκε τον Γενάρη τη γλίτωσε χάρη στο ταλέντο, την οξυδέρκεια και το «μέταλλο» των αστεριών του, το πράγμα «φώναζε» εδώ και καιρό ότι κάποια στιγμή θα την πλήρωνε.


Τα (συνεχόμενα) χαμένα ημίχρονα μαζί με το νωχελικό πρόσωπο που παρουσίασαν συνολικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού το βράδυ του Σαββάτου ήταν το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Φερέιρα και τους συνεργάτες του κατά την επιστροφή της ομάδας από τη Λιβαδειά. Και σ' αυτά ακριβώς σκοπεύει να επικεντρωθεί από τη σημερινή κιόλας προπόνηση, σε μία προσπάθεια να «τσιτώσει» ξανά τους ποδοσφαιριστές του εν όψει της τελικής ευθείας. Διότι από τούδε και στο εξής τα περιθώρια λάθους είναι μηδαμινά...



ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ»

ΣΤΑ 9 ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ

ΑΓ./ΠΑΙΧΝΙΔΙ/ΗΜΙΧΡΟΝΟ/ΤΕΛΙΚΟ
1η/Κέρκυρα-ΠΑΟ/0-0/0-2
2η/ΠΑΟ-Γιάννινα/2-0/3-1
3η/Ατρόμητος-ΠΑΟ/0-0/1-1
6η/Ξάνθη-ΠΑΟ/0-2/2-3
7η/ΠΑΟ-Εργοτέλης/3-0/4-0
8η/ΠΑΟΚ-ΠΑΟ/0-1/1-3
9η/ΠΑΟ-ΑΕΚ/2-0/3-2
10η/Ολυμπιακός-ΠΑΟ/0-1/1-1
11η/ΠΑΟ-ΟΦΗ/1-0/3-1

ΤΟ «ΤΡΙΦΥΛΛΙ» ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΜΗΝΟ

ΑΓ./ΠΑΙΧΝΙΔΙ/ΗΜΙΧΡΟΝΟ/ΤΕΛΙΚΟ
12η/Αρης-ΠΑΟ/2-1/3-1
13η/Πανιώνιος-ΠΑΟ/1-0/1-2
14η/ΠΑΟ-Αστέρας Τρίπ./1-0/3-1
15η/Παναιτωλικός-ΠΑΟ/0-0/1-1
16η/ΠΑΟ-Κέρκυρα/1-0/1-0
17η/Γιάννινα-ΠΑΟ/0-0/0-1
4η*/ΠΑΟ-Δόξα Δρ./0-0/1-0
18η/ΠΑΟ-Ατρόμητος/0-0/1-0
5η*/ΠΑΟ-Λεβαδειακός/1-0/3-0
19η/Δόξα Δρ.-ΠΑΟ 0-0/0-1
20η/Λεβαδειακός-ΠΑΟ/0-0/1-0
*Εξ αναβολής


Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.