Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Φεβρουαρίου 2012

Παύση πυρός

Ο Παναθηναϊκός από τα 29 γκολ σε 12 αγώνες μέχρι τις γιορτές έπεσε στα 9 σε 8 ματς! Η πρώτη φορά που δεν σκόραρε, έφερε τη δεύτερη ήττα!

Το 1-0 δίνει τρεις βαθμούς, όπως και το να γεμίζεις τα αντίπαλα δίχτυα. Τους ίδιους βαθμούς παίρνεις. Ο Παναθηναϊκός όμως εδώ κι έναν μήνα έπαιζε με τη φωτιά και στη Λιβαδειά κάηκε.

Το «τριφύλλι» για πρώτη φορά προχθές στο πρωτάθλημα δεν πανηγύρισε γκολ και όχι μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας δεν πήρε, αλλά έχασε κιόλας. Το συμπέρασμα που βγαίνει πάντως στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος από τις γιορτές κι έπειτα είναι, ότι οι «πράσινοι» έχουν σταματήσει να σκορπούν τον φόβο.

Οι απουσίες, το άγχος, η κούραση από τα σερί ματς, το ντεφορμάρισμα παικτών, έχουν στοιχίσει και σε δημιουργία φάσεων και σε εκτέλεση. Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο έδωσε 12 αγώνες και πέτυχε 29 γκολ. Αυτό μεταφράζεται σε μέσο όρο 2,4 τέρματα ανά αγώνα. Στην έδρα του ειδικά έκοβε ταρίφα. Με τρία γκολ έφυγαν ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης και με τέσσερα ο Εργοτέλης. Εριξε επίσης τρία γκολ εκτός σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Επαιζε καλό ποδόσφαιρο και ειδικά όταν άνοιγε νωρίς το σκορ, το παιχνίδι έπαιρνε διαστάσεις θριάμβου.

Από τη διακοπή και έπειτα, όμως, λες κι έπεσε ο διακόπτης. Μόνο με Κέρκυρα και Λεβαδειακό άνοιξε νωρίς το σκορ ο Παναθηναϊκός. Στα υπόλοιπα ματς με Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας και Ατρόμητο σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο. Στον εκτός έδρας αγώνα με τους Βοιωτούς, δε, έμεινε «άσφαιρος».

Εννέα φορές πανηγύρισαν σε οκτώ παιχνίδια από τις 4 Γενάρη (Αγρίνιο) και ύστερα οι «πράσινοι», δηλαδή σημειώνουν μέσο όρο 1,12 γκολ ανά παιχνίδι. Αριθμός φτωχός για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Οταν βέβαια παίρνεις τους τρεις βαθμούς με το 1-0 και είσαι πρώτος, είναι λογικό να βάζεις το θέαμα σε δεύτερη μοίρα. Μετράει η ουσία. Κάποια στιγμή όμως ακόμα και το ένα γκολ δεν θα έρθει, ειδικά αν δεν παράγεις φάσεις. Στη Λιβαδειά οι τελικές ήταν 9-7 υπέρ του «τριφυλλιού», αλλά ελάχιστες κλασικές.

sday

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.