Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Φεβρουαρίου 2012

Πήγαινε γυρεύοντας

Όταν τα πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια τα έχεις πάρει στο γκολ και δίχως να παίξεις μπάλα κάποια στιγμή θα… τιμωρηθείς. Και αυτό έπαθε ο Παναθηναϊκός στην Λιβαδειά όπου δίχως να κάνει μια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Κυριακίδη τιμωρήθηκε στο τέλος και έτσι γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα.

Σίγουρα αυτό που πληγώνει περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι πως κατάφεραν να φύγουν «αλώβητοι» από πολύ πιο δύσκολες έδρες την φετινή περίοδο (Τούμπα, Φάληρο, Γιάννενα, Αγρίνιο) και γνώρισαν την ήττα σε μια έδρα όπου μέχρι το Σάββατο μόνο η Δόξα Δράμας είχε φύγει ηττημένη. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει ακόμα περισσότερο τους «πράσινους».

Όμως ακόμα και έτσι ο Παναθηναϊκός παραμένει κυρίαρχος στην μάχη του τίτλου και δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από μια ήττα εκτός προγράμματος ακόμα και αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει το «διπλό» μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Το «τριφύλλι» θα πρέπει να παραμείνει «ανθισμένο» και στις επόμενες αγωνιστικές να αποδείξει πως η ήττα στην Λιβαδειά ήταν μια κακή παρένθεση.

Όμως εκτός από μια ήττα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πρέπει να διαχειριστεί και τους δύο τραυματισμούς που του προέκυψαν. Κουίνσι και Ζέκα αποχώρησαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο και η συμμετοχή τους στο ματς με την Ξάνθη είναι αμφίβολη. Πόσο μάλλον αν δεν αγωνιστεί και ο Λέτο τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την συνέχεια της… μάχης.

Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει το δύσκολο έργο πως μέσα στις επόμενες μέρες θα πρέπει να δουλέψει πάνω… στις απουσίες αλλά και στην κακή ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του. Αν θα τα καταφέρει ή όχι θα δείξει η συνέχεια όμως ο Πορτογάλος έχει αποδείξει πως στα δύσκολα μπορεί να βγάλει τον Παναθηναϊκό «ασπροπρόσωπο».

Υ.Γ.: Για τα επεισόδια στο γήπεδο της Λιβαδειάς έχω να πω πως επειδή ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, μόνο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν ευθύνονται για τα όσα συνέβησαν. Με το έτσι θέλω οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποφάσισαν να χωρίσουν την «πράσινη» εξέδρα στα δύο και να στριμώξουν σε ελάχιστα εκατοστά χιλιάδες κόσμο με αποτέλεσμα ο ένας να βρίσκεται «πάνω» στον άλλο. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι «πράσινοι» οπαδοί στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν το δίκιο τους έπεσαν θύματα επίθεσης με κλομπ από τα ΜΑΤ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας δυστυχώς.

Π. Παπανικολάου-sportaction

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.