Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

18 Νοεμβρίου 2011

ΠΑ(Ω) στο Καραϊσκάκη για Διπλό!

Και να που ήρθε η ώρα της αγωνιστικής εκδίκησης για το τριφύλλι! Ήρθε η ώρα μετά από μήνες να πάρουμε κάτι που δεν μας άφησαν να πάρουμε προ μηνών φεύγοντας από το Καραισκάκη...και φυσικά εννοώ τους 3 βαθμούς της νίκης!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως και μην αφήσουμε το πάθος να κυριαρχήσει, το αυριανό παιχνίδι μόνο εύκολο δεν είναι. Θα ήταν τουλάχιστον ανόητο να παίζεις εκτός έδρα με τον αιώνιο αντίπαλο σου και ασχέτως σε τι κατάσταση βρίσκεσαι να νομίζεις ότι θα μπορέσεις να φύγεις εύκολα νικητής. Θέλω να είμαι νοήμων και να βλέπω τα πράγματα ως έχουν, εννοώντας την δυσκολία του αγώνα.

Στα αγωνιστικά αρχικά, μιλάμε για δύο ομάδες καλές και ίσως σε αξία ο Ολυμπιακός να έχει πιο ακριβό υλικό φέτος και φαίνεται να έχει επένδυση παραπάνω αλλά... από την άλλη έχουμε τον Παναθηναϊκό μας που φέτος είναι ‘'ΟΜΑΔΑ'' με τα όλα της! Ξέρουμε ότι μέσα στο γήπεδο δεν κλοτσάνε την μπάλα τα ευρώ, αλλά οι παίχτες που φοράνε μια φανέλα και αναλόγως το πόσο την τιμούν, αποδίδουν στο γήπεδο και όχι αναλόγως το πόσο πληρώνονται. Εκεί είναι η διαφορά που βλέπω φέτος στις δύο ομάδες με έναν Παναθηναϊκό να έχει εκτός λίγων παιχτών λογικά συμβόλαια, μερικοί και μικρά (βλέπε Ζέκα) και όμως αποδίδουν σε υψηλά επίπεδα. Από την άλλη ο αιώνιος σίγουρα έχει ονόματα που για να είμαστε δίκαιοι κάποιοι αξίζουν τα λεφτά τους και αποδίδουν άλλοι όμως όχι και άλλοι είναι απλά τουρίστες. Βιώσαμε και εμείς τέτοιες περιπτώσεις στυλ Γκοβού (Και είχα μια χαρά όταν είχε έρθει...). Οπότε να καταλήξω ότι τουλάχιστον στη παρούσα φάση και με την μέχρι τώρα απόδοση των ομάδων στα παιχνίδια που έχουν δώσει, ο Παναθηναϊκός έχει την προοπτική για κάτι πολύ καλό μέσα στο Καραισκάκη που δεν είναι κάτι λιγότερο από το διπλό. Παίζουμε καλά, έχουμε την φανέλα, τους χρωστάμε κάτι...τότε απλά γιατί όχι;

Δεύτερο κομμάτι και επίσης πολύ σημαντικό, ο παράγοντας ψυχολογία. Εκεί μετά από χρόνια βλέπουμε άριστο κλίμα στα αποδυτήρια, χωρίς φασαρίες, τους παίχτες φιλαράκια μεταξύ τους, άριστες σχέσεις με τον προπονητής τους και επιτέλους η ομάδα έχει την στήριξη του λαού του! Από τα πιο σημαντικά κομμάτια. Άλλο να ξέρεις ότι σε χειροκροτούν και άλλο να σε κράζουν. Σκεφτείτε το λίγο πόσες φορές κάνουμε έτσι κακό στην ομάδα μας... Από άγχος δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερο στο τριφύλλι, ίσα ίσα που θα πάνε να κάνουν το παιχνίδι τους όσο καλά το κάνουν τελευταία και ότι βγει! Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι και αυτός σχετικά σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό το παιχνίδι και το επόμενο με Μαρσέιγ για την Ευρώπη είναι όλα τα λεφτά για εκείνους, αφού ξέρουν ότι αν χάσουν οι φετινοί στόχοι απομακρύνονται. Οπότε σε αυτούς θα σταθώ στον παράγοντα άγχος που έχουν και εύχομαι να τους επηρεάσει!

Τέλος προπονητές! Εκεί άσχετα τι γνώμη έχω εγώ και για τους δύο, σίγουρα μιλάμε για δύο δυνατά ονόματα στην Ελλάδα που σίγουρα και αυτοί θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Εδώ θα πω απλά ότι ο Φερέιρα έχει βρει το κουμπί της ομάδας και πάει πάνοπλος και έτοιμος για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι θα πάει απλά για να μην χάσει, αλλά ότι θα κατεβάσει την ομάδα για το διπλό. Από την άλλη ο Ερνέστο θα έχει άγχος και αυτός πολύ ξέροντας ότι αν χάσει...αρχίζουν τα προβλήματα. Φέτος δεν φαίνεται να έχει καταλήξει σε παίχτες, είναι λίγο στο ψάξιμο και σε τέτοια παιχνίδια κάτι τέτοιο στοιχίζει!

Καταλήγοντας, πιστεύω ότι όσο και δεν είναι εύκολο ένα τέτοιο παιχνίδι, θα το θέσω έτσι, είναι το τέλειο timing για τον Παναθηναϊκό να πάρει ένα μεγάλο διπλό. Ένα διπλό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσα στο Καραϊσκάκη (άσχετα πως στα χαρτιά δεν το είδαμε ποτέ το πρώτο) που θα δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην Ελλάδα και ποιος είναι τελικά το φετινό φαβορί για τον τίτλο. Επιτέλους παίζουμε μπάλα και είναι η ευκαιρία να κάνουμε την καλύτερη συνολικά χρονιά μας τα τελευταία χρόνια. Αυτό ας ξεκινήσει λοιπόν με ένα ωραίο διπλό μέσα στον Ολυμπιακό!

ΥΓ. Δεν αναφέρθηκα σε μονάδες καθόλου γιατί όπως είπα πιο πάνω, ο Παναθηναϊκός φέτος είναι ομάδα. Αυτό τον καιρό είναι ο Λέτο, αύριο ο Νίνης μεθαύριο ο Ζέκα. Δεν μας πειράζει αυτό, το θέμα είναι να κερδίζει η Πανάθα μας και σίγουρα σε αυτό όλοι οι παίχτες θα έχουν βάλει το λιθαράκι τους. Καλή επιτυχία στην ομάδα μας και μακάρι αύριο να τα πούμε ως νικητές!

http://www.trifiliworld.gr/podosfairo/nea-podosphairou/pao-sto-karaiskake-gia-diplo.html

Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.