Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Αυγούστου 2011

Ο Κώστας Καϊμακόγλου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Newspao.gr

Η Εθνική ομάδα αναχωρεί για την Λιθουανία και το Ευρωμπάσκετ με όνειρα και ελπίδες για μια καλή πορεία. Μάλιστα όπως τόνισε ο Κώστας Καϊμακόγλου μιλώντας αποκλειστικά στο Newspao.gr, η «επίσημη αγαπημένη»… διψάει για διάκριση.
Λίγο μετά το τελευταίο φιλικό της Εθνικής και το θερμό «ξεπροβόδισμα» των φιλάθλων της, ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού που φέτος αποτελεί ένα από τα βασικότερα «όπλα» του Ηλία Ζούρου, μιλώντας μας αποκλειστικά τόνισε πως μπορεί να είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όμως υπάρχουν ικανότητες αλλά πολύ περισσότερο δίψα για διάκριση.
- Κώστα, ολοκληρώσατε την προετοιμασία με ήττα, γεγονός που μάλλον δεν είναι ανησυχητικό…
«Για μένα ήταν το ιδανικό φινάλε γιατί τέτοια παιχνίδια χρειαζόμαστε. Από τα δώδεκα φιλικά που παίξαμε μόνο τα τρία ήταν τόσο ανταγωνιστικά και αυτή η ομάδα επειδή είναι νέα και όχι με μεγάλη εμπειρία τέτοιους αγώνες χρειάζεται».
- Με δεδομένο ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ, υπάρχει χρόνος για να βελτιωθείτε ακόμα περισσότερο ;
«Η αλήθεια είναι πως πρακτικά δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Νομίζω ότι περισσότερο πρέπει να κάνουμε νοητική προπόνηση, να δούμε μέσω του βίντεο τα λάθη μας και να συγκεντρωθούμε ώστε με την έναρξη του Ευρωμπάσκετ να είμαστε πιο καλοί».
-  Ενόψει του Ευρωμπάσκετ λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε περισσότερο ;
«Στα φιλικά κρύψαμε πράγματα δεν τα δείξαμε όλα. Παρόλα αυτά, αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι οι συνεργασίες και στην άμυνα και στην επίθεση γιατί στην άμυνα δεχόμαστε πολύ εύκολα καλάθια και στην επίθεση χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δεν παίζουμε ομαδικό μπάσκετ. Από κει και πέρα πολύ σημαντικός τομέας είναι και αυτός των ριμπάουντ οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό».
-  Πάντως, στο τελευταίο φιλικό στο ΟΑΚΑ, είχατε την θερμή υποστήριξη 3.000 φιλάθλων της Εθνικής. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένα θερμό «ξεπροβόδισμα»…
«Είναι πολύ σημαντικό ότι παρά το γεγονός ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος λόγω οικονομικής κρίσης αλλά και των διακοπών, ο κόσμος ήταν κοντά μας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξή τους γιατί συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπες. Με την θερμή παρουσία τους ήταν σαν να ήθελαν να μας ευχηθούν καλή επιτυχία».
-  Μετά την αρχική… αγωνία για την κατάσταση της Εθνικής εξαιτίας της μεταβατικής περιόδου στην οποία βρίσκεται, τώρα πλέον έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ;
«Μπορεί να κρατάμε χαμηλούς τόνους αλλά από την αρχή πιστεύαμε στην ομάδα. Έχει δείξει καλά δείγματα και στην επίθεση και στην άμυνα αλλά επειδή αυτή η ομάδα είναι νέα δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Να μείνουμε ομάδα, γιατί η Εθνική θα τα καταφέρει μόνο αν παίξει καλά και στην άμυνα και στην επίθεση».
 Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την φετινή Εθνική ομάδα και δεν ήταν όλα τα σχόλια καλά. Αυτό σας πείσμωσε περισσότερο όσους βρεθήκατε φέτος στα… δύσκολα ; 
«Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αθλητικός εγωισμός. Νομίζω πως όλοι οι αθλητές είναι εγωιστές αλλά δεν υπήρξε θέμα ώστε να πεισμώσουμε με όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν. Η ομάδα είναι νέα και αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως υπάρχει μεγάλη δίψα για διάκριση και πως όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάνε όλα καλά στην Λιθουανία».
Συνέντευξη στην Μίρκα Μπούρα

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!