Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

28 Αυγούστου 2011

Ας μιλήσουμε για τον Τοτσέ

Αφήνουμε στην άκρη τα διοικητικά και το αβέβαιο μέλλον του Παναθηναϊκού, την επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη που δεν έλεγε τίποτα διαφορετικό από τα όσα γνωρίζαμε και την εξαφάνιση των υπολοίπων μετόχων (το έχω γράψει και το έχω πει. Δεν έχω πειστεί ή μάλλον έχω μπερδευτεί για το αν ο Βαρδινογιάννης όντως πουλάει και για το αν θέλει ο Βγενόπουλος). Ούτως ή άλλως, πρόκειται για πράγματα, για τα οποία έχουμε τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές και δεν υπάρχει νεότερη εξέλιξη για να τη σχολιάσουμε. 

Ας ασχοληθούμε λίγο με τον Τοτσέ. Τον άνθρωπο, που, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει για φέτος τον βασικό επιθετικό του «τριφυλλιού» και θα αναλάβει το βαρύ φορτίο του σκοραρίσματος και την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Τζιμπρίλ Σισέ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει σύγκριση των δυο. Το άσχημο, όμως, για τον Ισπανό φορ, είναι ότι φόρεσε τα πράσινα αμέσως μετά τον Γάλλο «killer» και μοιραία πολλοί φίλοι της ομάδας όταν θα τον βλέπουν με το νούμερο 9 στην πλάτη, θα φέρνουν στο μυαλό τους τον αγαπημένο τους Τζιμπρίλ…

Τι μας έχει δείξει μέχρι στιγμής ο Τοτσέ; Αρκετά πραγματάκια. Σαφώς και υπάρχει πολύς καιρός μπροστά μας για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, αλλά κάποια στοιχεία φαίνονται από νωρίς. Δεν χρειάζεται χρόνος  γι’ αυτά. 

Σκοράρει

Ο Τοτσέ είναι ένας φορ που φαίνεται ότι το έχει το γκολ. Εχει σκοράρει δυο φορές, σε τρία ματς (έβαλε ένα ακόμη γκολ, αλλά ακυρώθηκε κακώς, ενώ έχει χάσει και δυο σημαντικές ευκαιρίες), είναι σχεδόν πάντα μέσα σε φάσεις και δείχνει ότι μιλάμε για έναν επιθετικό περιοχής, που μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να κινηθεί καλά μέσα σ’ αυτήν. Αντιθέτως, εκτός περιοχής είναι εξαφανισμένος. Δεν παίρνει μπάλα, δεν σουτάρει, δεν απειλεί…

Αργός

Από την άλλη, είναι αργός, γεγονός που του δυσκολεύει τη ζωή στο 4-3-3. Από τη στιγμή που η γρηγοράδα και το ξεπέταγμα δεν είναι το προσόν του, ο Τοτσέ δεν μπορεί να παίξει μόνος του στην κορυφή της επίθεσης. Τουλάχιστον, αυτό μας δείχνει μέχρι τώρα. Μη έχοντας ταχύτητα και χωρίς ιδιαίτερα φυσικά προσόντα (δύναμη, άλμα κτλ), μοιάζει απίθανο, να δούμε έναν Παναθηναϊκό απειλητικό μόνο με τον Τοτσέ αιχμή του δόρατος.

Βοήθεια

 Εχω την αίσθηση, ότι και ο Παναθηναϊκός συνολικά, αλλά και ο Ισπανός θα γίνουν πιο παραγωγικοί αν ο Φερέιρα δοκιμάσει ένα σύστημα 4-4-2, με δυο επιθετικούς. Αυτό θα είναι ένα διπλό κέρδος (θεωρητικά πάντα) για το «τριφύλλι», μια και η περιοχή θα γεμίσει, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα, και ο 28χρονος πρώην επιθετικός της Καρταχένα, θα βοηθηθεί περισσότερο. 

sday.gr
Επιμέλεια: Newspao.gr team
Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!