Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Ιουνίου 2011

Είναι ο Βρύζας η μόνη λύση;

Είναι ο Βρύζας η μόνη λύση;Μετά την επικύρωση της συμφωνίας με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, οι διοικούντες του Παναθηναϊκού έχουν ως προτεραιότητα την ανεύρεση του ανθρώπου που θα αντικαταστήσει τον Κάρλος Φρέιτας, στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα διαρρέουν το τελευταίο 24ώρο ο Ζήσης Βρύζας αποτελεί τον εκλεκτό των ιθυνόντων του «τριφυλλιού». Είναι ο πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ η ενδεδειγμένη λύση για την εν λόγω θέση; Αυτό είναι ένα ερώτημα που «καίει» όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά του Παναθηναϊκού και η απάντηση θα έρθει μόνο όταν δούμε ολοκληρωμένο το έργο του. Καλώς ή κακώς όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Ο Ζήσης Βρύζας (αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004) στο πέρασμά του από την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ απέδειξε πως το «έχει». 

Έχοντας μία εκπληκτική συνεργασία με τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Φερνάντο Σάντος, κατάφεραν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να φτάσουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» να διεκδικεί επί ίσοις όροις (παρά το χαμηλό μπάτζετ) το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ οδήγησαν την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντελίνο Βιεϊρίνια, Πάμπλο Γκαρσία, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ήταν ορισμένοι από τους παίκτες που ήρθαν στην συμπρωτεύουσα και φόρεσαν την μελανόλευκη φανέλα, κατά το διάστημα που ο Ζήσης Βρύζας κατείχε το πόστο του τεχνικού διευθυντή.
 
Η πορεία του πρώην ποδοσφαιριστή στον ΠΑΟΚ θεωρείται άκρως επιτυχημένη και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από πουθενά. Ωστόσο, το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε αυτά που θα του ζητήσει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε ένα οικονομικό τέλμα (όπως και ο ΠΑΟΚ) και για να παραμείνουν στο ίδιο –αγωνιστικό- επίπεδο χρειάζονται μελετημένες κινήσεις. Το πλάνο που θα ακολουθήσει ο αθηναϊκός σύλλογος είναι γνώριμο στον Ζήση Βρύζα όπως και στον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
 
Οι δυο τους (σε περίπτωση που ο πρώτος υπογράψει στο «τριφύλλι») θα επωμιστούν τον ρόλο της δημιουργίας μιας νέας ομάδας που θα έχει διαφορετική αγωνιστική ταυτότητα σε σχέση με την τωρινή, ενώ θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο ανταγωνιστική. Το αν θα φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή, θα φανεί στο... χειροκρότημα. Αλλά έτσι που ήρθαν (ή έφεραν ορισμένοι) τα πράγματα, ίσως είναι η μόνη λύση προς την επιτυχία.


Άγγελος Κωνσταντούλιας Sportaction.gr