Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Μαΐου 2011

Ο... “πρωτάρης” Κώστας Καϊμακόγλου στο Newspao.gr



Για την παρθενική του συμμετοχή σε φάιναλ φορ, για τον ημιτελικό με την Σιένα αλλά και τον κόσμο του Παναθηναϊκού μίλησε αποκλειστικά στο Newspao.gr ο Κώστας Καϊμακόγλου, λίγο πριν μπει στην τελευταία προπόνηση του Τριφυλλιού.

Ένας από τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που ανυπομονεί ιδιαίτερα για την έναρξη του φάιναλ φορ είναι ο Κώστας Καϊμακόγλου, που μαζί με τον Νικ Καλάθη θα ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία του μεγάλου “ραντεβού”. Ο διεθνής φόργουορντ λοιπόν λίγο πριν μπει στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού, μίλησε αποκλειστικά στο Newspao.gr και μάλιστα έστειλε... μήνυμα στους φιλάθλους του Τριφυλλιού.

Κώστα, φαντάζομαι σαν “πρωτάρης” σε φάιναλ φορ είναι η καλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα σου...

“Χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις τρεις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου. Είναι πολύ σημαντική στιγμή για μένα αλλά κυρίως για την ομάδα που κατάφερε να βρεθεί σε ακόμη ένα φάιναλ φορ”.

- Πολλοί χρίζουν ως μεγάλο φαβορί για την “κούπα” τον Παναθηναϊκό. Σας αγχώνει καθόλου αυτό ;

“Όχι δεν θα το έλεγα ότι αγχωνόμαστε με αυτό. Είναι η αλήθεια ότι ο κόσμος έξω από την ομάδα, μας θεωρεί το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όμως εγώ δεν θέλω να αναφερθώ σε φαβορί. Επειδή έχουμε δει την Σιένα θα σου πω ότι θα είναι ένα δύσκολοπαιχνίδι και πως οι πιθανότητες για τη νίκη είναι 50-50. Εμείς για την ώρα σκεφτόμαστε μόνο την Σιένα γιατί για μας αυτό το παιχνίδι είναι σαν τελικός. Ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μας δίνεται μια ευκαιρία αν παίξουμε καλά να πανηγυρίσουμε το έκτο τρόπαιο της ομάδας. Πρέπει όλα αυτά στα οποία έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις να τα βγάλουμε στο γήπεδο”.

- Τι πρέπει να προσέξετε περισσότερο στον ημιτελικό με την Σιένα;

“Η Σιένα είναι πολύ καλή ομάδα, έχουμε δει τι έχει καταφέρει, είδαμε τη ζημιά έκανε και στον Ολυμπιακό και το χαρακτηριτιστικό σε αυτή την ομάδα είναι πως είναι πολύ δεμένη και πολύ σκληρή. Έχει παίκτες που δεν είναι εγωιστές και μπορούν να θυσιαστούν και σε κάθε παιχνίδι να έχουν διαφορετικό ρόλο και είναι πιο δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Πρέπει να προσέξουμε πολύ την πολύ πιεστική και σκληρή της άμυνα. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό ώστε να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω πως αν καταφέρουμε να σπάσουμε την άμυνα της και μετά να κλείσουμε τα ατού της, τότε θα έχουμε μεγάλη τύχη”.

- Οι πληροφορίες λένε πως ο Παναθηναϊκός θα έχει τελικά στο πλευρό του περίπου 2.000 φιλάθλους του. Τι έχεις λοιπόν να πεις στον κόσμο του Τριφυλλιού που ταξίδεψε ως την Βαρκελώνη;

“Είναι πολύ ευχάριστο ότι κατάφεραν και άλλοι φίλαθλοί μας να ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη και εμείς θα είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τους δούμε στην κερκίδα. Θέλουμε να δημιουργήσουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα όπως κάνουν πάντα και να ξέρουν ότι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε περήφανους”.

Αποστολή στη Βαρκελώνη, Μίρκα Μπούρα