Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Μαΐου 2011

Πλέι οφ με άδειο ΟΑΚΑ;

Τα θλιβερά επεισόδια που αμαύρωσαν τον αποψινό τελικό Κυπέλλου θα έχουν αντίκτυπο στο άμεσο μέλλον της ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει κίνδυνο βαριάς τιμωρίας ενόψει πλέι οφ.

Τα όσα είδαμε το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, φυσικά αποτελούν ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τον θεσμό του Κυπέλλου. Σύσσωμος ο ελληνικός φίλαθλος κόσμος καταδικάζει τις σκηνές βίας, τις επιθέσεις σε αθλητές και διαιτητές, αλλά και τις συνεχόμενες διακοπές στον αγώνα. Ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι το οποίο, όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά είναι τελικός κυπέλλου. Ένα ματς – γιορτή σε κάθε χώρα του πλανήτη. Σχεδόν σε κάθε χώρα…

Η ποινή που θα επιβάλλουν στην ΑΕΚ τα αρμόδια όργανα θα εξαρτηθεί από το πώς θα κρίνουν τα επεισόδια. Θα χαρακτηριστούν ευρείας κλίμακας και εκτεταμένα ή όχι; Στην Ελλάδα… ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Πάντως, σύμφωνα με… την λογική, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τιμωρία 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Τις «άδειες» αγωνιστικές, σε περίπτωση που τιμωρηθεί, θα κληθεί να τις τελέσει στα δύο τελευταία ματς για πλέι οφ, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Αν είναι πάνω από δύο, τότε τις όποιες παραπάνω θα τις «ξεχρεώσει» στις πρώτες αγωνιστικές για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

πηγη:gazzetta