Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Μαΐου 2011

Ζορόσκι: «Αν αντέξει ο Διαμαντίδης»

Η μάχη με τη Σιένα κοντοζυγώνει για τον Παναθηναϊκό... Αύριο οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ιταλικής ομάδας ώστε το απογευματάκι της Κυριακής να κάνουν το τελευταίο βήμα για την κορυφή.

Το ThePlayer.gr επικοινώνησε με έναν (όχι και τόσο) παλιό μας γνώριμο ζητώντας τη γνώμη του για την ιταλική ομάδα και φυσικά τα προγνωστικά του για την αναμέτρηση.
Ο λόγος για τον πρώην άσο του Πανιωνίου Ιβάν Ζορόσκι, ο οποίος φέτος βγάζει το… ψωμί του παίζοντας στην Τεράμο. Γνωρίζει με λίγα λόγια πολύ καλά την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι και σίγουρα η άποψή του έχει ξεχωριστή σημασία.

~ Ιβάν, ένα πρώτο σχόλιο για το παιχνίδι της Παρασκευής…

«Καταρχήν θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όποια ομάδα από αυτό το ζευγάρι καταφέρει να πάει στον τελικό θα σηκώσει και την κούπα. Το πιστεύω πάρα πολύ αυτό. Είναι καλύτερες ομάδες και από τη Ρεάλ και από τη Μακάμπι».

~ Θέλω να σε ρωτήσω για τα δυνατά σημεία της Σιένα. Το βασικό της όπλο…

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι η άμυνα. Έχω εντυπωσιαστεί από τη Σιένα στον συγκεκριμένο τομέα. Παίζει πάρα πολύ καλή άμυνα, ίσως στα όρια του φάουλ πολλές φορές και το σημαντικότερο είναι ότι έχουν πολλές λύσεις με αποτέλεσμα να διατηρούν ένα πολύ υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης είναι σημαντικό πως για κάθε θέση έχει δύο πολύ καλούς παίκτες. Διαθέτουν πλουραλισμό».

~Θεωρείς δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα βρει σκούρα σε αυτό το κομμάτι;

«Ναι. Η Σιένα είναι πολύ καλή στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ που είναι το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού. Οι ψηλοί πιέζουν μέχρι το κέντρο και δημιουργούν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Πιστεύω λοιπόν ότι ειδικά τον Διαμαντίδη θα τον πιέσουν πάρα πολύ».

~Κάτι ανάλογο δηλαδή που έγινε και με τον Σπανούλη στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό;

«Και ακόμη περισσότερο. Μένω σε αυτό το κομμάτι γιατί το θεωρώ το πλέον κρίσιμο του αγώνα. Η Σιένα διαθέτει πολλούς περιφερειακούς, αλλά και ψηλούς με καλά πόδια που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Τον ΜακΚάλεμπ, τον Ζήση, τον Μος, τον Χέρστον, τον Καραρέτο, τον Στόουνρουκ, τον Λαβρίνοβιτς. Θα έχει πρόβλημα ο Διαμαντίδης. Επίσης οι Στόουνρουκ και Λαβρίνοβιτς είναι έξυπνοι παίκτες. Σπουδαίες μονάδες».

~Βλέπω εστιάζεις πολύ στον αρχηγό του Παναθηναϊκού…

«Να σου πω πως το μαρκάρισμά του αρχικά θα το αναλάβει ο Μος. Έτσι πιστεύω. Είναι καταπληκτικός αμυντικός που ξέρει να πιέζει σωστά τον αντίπαλο. Του έχω μεγάλη εκτίμηση. Αν αντέξει ο Διαμαντίδης τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει σοβαρές πιθανότητες για να περάσεις τον τελικό. Ο Καλάθης πιστεύω ότι δεν έχει την εμπειρία να χειριστεί ορισμένες καταστάσεις, γι’ αυτό και επιμένω στον Διαμαντίδη».

~Στη μάχη του πάγκου ποιος έχει το πλεονέκτημα;

«Φυσικά ο Ομπράντοβιτς. Τι να πει κανείς γι’ αυτόν τον προπονητή. Τα έχει όλα. Και ο Πιανιτζιάνι όμως είναι πάρα πολύ καλός κόουτς».

~Προγνωστικά μπορείς να κάνεις;

«Πραγματικά είναι κάτι πολύ δύσκολο. Πολύ μικρό προβάδισμα δίνω στον Παναθηναϊκό».

~Γενικότερα στη Σιένα πως αντιμετωπίζουν το φάιναλ φορ;

«Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη δίψα για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Έχουν πίστη και θέληση και αυτά πολλές φορές παίζουν σπουδαίο ρόλο».