Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Ιουνίου 2010

Καμιά εξέλιξη για Σπανούλη

Καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε στην υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη και όπως δείχνουν τα πράγματα τα «επόμενα βήματα» αναμένεται να γίνουν από αύριο. Δεν αποκλείεται πάντως -και είναι το πιθανότερο αυτό- να πρόκειται για τις... τελικές κινήσεις των δύο πλευρών με δεδομένο ότι τόσο η διοικητική ηγεσία του Παναθηναϊκού όσο και η πλευρά του παίκτη εξάντλησαν τη «στρατηγική» τους (που βέβαια είναι δεδομένη όταν αναφερόμαστε σε διαπραγματεύσεις) και πλέον, καθώς κυλούν οι μέρες, απομένει να δούμε την τελική απόφαση του διεθνούς γκαρντ.

Τις προηγούμενες ημέρες λέγαμε ότι οι τελικές κινήσεις έγιναν... Κι έτσι είναι. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα «παιχνίδι με το χρόνο», ένα «παιχνίδι αναμονής» κι από τις δύο πλευρές. Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει την πρότασή του στο διεθνή γκαρντ, ο οποίος καλείται να λάβει την απόφασή του για το μέλλον του. Θα ζυγίσει τα πράγματα και τις καταστάσεις και θ' αποφασίσει...

Σε τελική ανάλυση, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ατζέντης του Σπανούλη, Μίσκο Ραζνιάτοβιτς, εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός κι αδιάλλακτος στην πορεία των επαφών και των διαπραγματεύσεων, η τελευταία κουβέντα (η απόφαση δηλαδή) ανήκει στον ίδιο τον παίκτη. Ο Σπανούλης είναι εκείνος που θα αποφασίσει και όχι ο Ραζνιάτοβιτς για λογαριασμό του συνεργάτη του...

Τίποτε δεν έχει αλλάξει. Κι ως εκ τούτου είναι πέρα για πέρα... παρακινδυνευμένο το να προχωρήσεις στην οποιαδήποτε πρόβλεψη ή εκτίμηση. Το βέβαιο είναι ότι ο Σπανούλης επιστρέφει απόψε στην Αθήνα και θα κληθεί ν' αποφασίσει.

Τα πάντα είναι ανοιχτά

Είναι απόλυτα λογικό να έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία όχι απλώς τις τελευταίες ημέρες, αλλά πολύ καιρό πριν για τον Βασίλη Σπανούλη. Αλλωστε, μιλάμε για έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες... Τις περισσότερες φορές οι φήμες αγγίζουν απλώς τα όρια της υπερβολής και για το λόγο αυτό δεν... καταγράφονται. Δεν υπάρχει νόημα, άλλωστε, το να αναφέρεις απλές φήμες.

Το γεγονός είναι ένα: Ο Βασίλης Σπανούλης αυτήν τη στιγμή μιλάει με τον Παναθηναϊκό για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Η περίπτωση δεν είναι εύκολη κι επιβεβαιώνονται όσοι το υποστήριζαν, αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτα ούτε και προδιαθέτει το παραμικρό. Τα πάντα παραμένουν ανοιχτά και προβλέψεις δεν είναι δυνατό να γίνουν, οπότε το καλύτερο είναι να εξετάζουμε τα γεγονότα που έχουμε στα χέρια μας.

Πρώτα ο «Kill Bill»

Είναι επίσης απόλυτα λογικό να μην προχωρά ο Παναθηναϊκός στην οποιαδήποτε κίνηση προτού να υπάρξει κατάληξη στην υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ είναι σημαντικό «γρανάζι» στην «πράσινη μηχανή» και η κατάληξη της ιστορίας του θα σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Βεβαίως, κάποια ζητήματα έχουν προγραμματιστεί (εννοούμε αυτά που αφορούνστις επόμενες ανανεώσεις), αλλά ιεραρχικά προέχει η υπόθεση του Σπανούλη.

Οι δύο πλευρές εξακολουθούν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και να μην... επιτρέπουν να «βγει» τίποτε προς τα έξω που να μαρτυρά τις κινήσεις τους ή ν' αφήνει κάποιες ενδείξεις. Συμβαίνουν αυτά, άλλωστε, όταν έχουμε να κάνουμε με διαπραγματεύσεις. Πάντως, ανεξαρτήτως κατάληξης, είναι πια εμφανές ότι όσοι υποστήριζαν και την προηγούμενη εβδομάδα πως «τα πάντα είναι ανοιχτά», δικαιώνονται απόλυτα.

Ο Μπατίστ και ο Νίκολας

Οι επόμενοι που θα... πάρουν σειρά μετά τον Σπανούλη είναι ο Μάικ Μπατίστ και ο Ντρου Νίκολας. Οι περιπτώσεις τους, πάντως, είναι λίγο ως πολύ... ξεκάθαρες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αφήνουμε κι ένα μικρό περιθώριο. Πάντως είναι δεδομένο πως τόσο ο Μπατίστ όσο και ο Νίκολας έχουν ξεκαθαρίσει ότι βασική τους προτεραιότητα παραμένει ο Παναθηναϊκός κι απομένει ν' αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Εντούτοις από τη στιγμή που και οι δύο έχουν πει ξεκάθαρα το «θέλουμε να μείνουμε» η υπόθεσή τους απλουστεύει σημαντικά, καθώς η καλή διάθεση για επέκταση της συνεργασίας είναι δεδομένη. Εφόσον ο Παναθηναϊκός «κλείσει» τα... μέτωπα των Σπανούλη, Νίκολας και Μπατίστ, τότε ουσιαστικά θα του έχει απομείνει ένα ερωτηματικό για τον Πέκοβιτς, με τις ενδείξεις πάντως να «γέρνουν» υπέρ της παραμονής του Μαυροβούνιου σέντερ στο «τριφύλλι».

Οι δύο κινήσεις

Η διοικητική ηγεσία του Παναθηναϊκού πάντως έχει ήδη προχωρήσει σε δύο σημαντικές κινήσεις. Κι αναφερόμαστε φυσικά στην παραμονή τόσο του προπονητή των τίτλων, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όσο και του αρχηγού της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη. Τα πρώτα κομμάτια (και τι... κομμάτια) στο παζλ έχουν ήδη συμπληρωθεί. Αναμένεται φυσικά η συνέχεια.

Υπενθυμίζουμε ότι μια ακόμα κίνηση που έχει γίνει αφορά τη διακοπή συμβολαίου στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα στις δύο πλευρές να επαναδιαπραγματευτούν από μηδενική βάση έπειτα από ένα βήμα. Αρκεί φυσικά να το επιθυμεί και ο Λιθουανός, που πάντως έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Εκτός κι αν στο διάστημα που μεσολαβεί ο Γιασικεβίτσιους κρίνει ότι πρέπει να αλλάξει παραστάσεις και να επιλέξει άλλη ομάδα. Ετσι κι αλλιώς, ελεύθερος είναι...