Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Οκτωβρίου 2015

Οι Εθνικές "απειλούν" τον Παναθηναϊκό



Ο Παναθηναϊκός στις 21 Νοεμβρίου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό κι εκτός από τα τακτικά και ψυχολογικά ζητήματα που θα πρέπει να προετοιμάσει ο Γιάννης Αναστασίου, θα έχει το μυαλό του και σε τρεις ποδοσφαιριστές του, βασικά «γρανάζια» της ομάδας, που ενδεχομένως να απουσιάζουν από τις προπονήσεις που θα γίνονται τις μέρες πριν το ντέρμπι.

Ο λόγος για τους Αμπέντ, Πράνιτς και Μπεργκ που είναι εξαιρετικά πιθανό το διάστημα 12 με 17 Νοεμβρίου να μην είναι στο Κορωπί, γιατί θα έχουν διεθνείς υποχρεώσεις!

Η περίπτωση Αμπέντ

Ο Μεχντί Αμπέιντ είναι ένας από τους «πράσινους» που κλήθηκαν για τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στις 9 και 13 Οκτωβρίου, κόντρα σε Γουϊνέα και Σενεγάλη αντίστοιχα. Ο Αλγερινός άσος του «τριφυλλιού» θα έχει έτσι την ευκαιρία να δείξει πράγματα στον ομοσπονδιακό της χώρας του και ενδεχομένως να πάρει τη δεύτερη συμμετοχή του με τις «Αλεπούδες».

Το ντεμπούτο του Αμπέντ στην Εθνική Ανδρών της Αλγερίας, έγινε στις 13 Ιουνίου 2015 κόντρα στις Σεϋχέλλες (4-0), όπου αγωνίστηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο μπαίνοντας ως αλλαγή του Σλιμανί. Είναι, λοιπόν, κι ένα είδος επιβράβευσης η κλήση του από τον Κριστιάν Γκουρκίφ. Το θέμα, βέβαια, που θα πρέπει να απασχολεί τον Παναθηναϊκό είναι άλλο κι έχει να κάνει με το αν θα έχουν συνέχεια οι κλήσεις του 23χρονου.

Η Αλγερία θα παίξει στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Μουντιάλ με το νικητή του ζευγαριού Τανζανία-Μαλάουι. Αν ο Αμπέντ ικανοποιήσει και κληθεί, θα παίξει στα ματς που θα γίνουν στις 9 και 17 Νοεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός στις 21 Νοεμβρίου αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και θα αγωνιά για την επιστροφή του Αλγερινού από την Αφρική σε περίπτωση που δώσει το «παρών» στα ματς της Εθνικής του.

Θέλει πρόκριση της Κροατίας

Η Κροατία για να πάρει την απευθείας πρόκριση ως δεύτερη θέλει δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν και την ίδια ώρα να μην κάνει το... θαύμα η Νορβηγία και κερδίσει μέσα στην Ιταλία το φαβορί του ομίλου. Αν δεν τα καταφέρει και μείνει τρίτη, θα δώσει αγώνες μπαράζ (12-17 Νοεμβρίου) και άρα ο Πράνιτς, όπως πιθανότατα και ο Μπεργκ, θα απουσιάσουν από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 21 Νοεμβρίου.

Ο Πράνιτς έγραψε πάντως χθες στο Facebook: «Είναι κρίσιμες αναμετρήσεις και πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι και αποφασισμένοι ώστε να αποδείξουμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί σαν σύνολο ότι είμαστε ομάδα και θέλουμε να τα καταφέρουμε. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να προκριθούμε στα τελικά του Euro».

Το ζήτημα με τον Μπεργκ

Παρόμοια περίπτωση με αυτές των Αμπέντ και Πράνιτς, πιθανότατα και η πιο… επικίνδυνη, είναι αυτή του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός «killer» του Παναθηναϊκού έχει κληθεί από τον Έρικ Χάμρεν για τα παιχνίδια της Σουηδίας με Λιχτενστάιν στις 9 και Μολδαβία στις 12 Οκτωβρίου. Το πρόβλημα που υπάρχει στην περίπτωση του Μπεργκ, είναι πως η Σουηδία χρειάζεται… θαύμα για να αποφύγει την τρίτη θέση στον όμιλο και τα πλέι-οφ για την πρόκριση στο Euro 2016.

Αν, λοιπόν, η Σουηδία παίξει μπαράζ, τότε ο Μπεργκ δεδομένα θα χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου. Τα play offs σύμφωνα με το οργανόγραμμα της UEFA θα διεξαχθούν από τις 12 έως τις 17 Νοεμβρίου και στο «τριφύλλι» ελπίζουν πως οι Σουηδοί θα τα αποφύγουν έτσι ώστε να μην χάσουν τον Μπεργκ για μεγάλο διάστημα!

Η τριάδα που τους… καθάρισε

Και μια μικρή λεπτομέρεια που λίγοι… μπορεί να πρόσεξαν. Οι Ντάνιελ Πράνιτς, Μάρκους Μπεργκ και Μεχντί Αμπέιντ, με αυτή τη σειρά, είναι οι άνθρωποι που έχουν κρίνει τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι «αιωνίων» τα τελευταία χρόνια. Ο Κροάτης, ο Σουηδός κι ο Αλγερινός, σκόραραν στο Φάληρο στο επικό 3-0 του Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2014 και σαφώς ο Αναστασίου θα θέλει να τους έχει στη διάθεσή του στις 21 Νοεμβρίου στη Λεωφόρο κόντρα στον Ολυμπιακό…