Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Απριλίου 2011

Η Ευρώπη παίζει μπάλα στο Newspao.gr


Το πανόραμα του Σαββάτοκύριακου απο τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης στο Newspao.gr


PREMIER LEAGUE – Ανοιχτά όλα τα «μέτωπα»


Σε «κούρσα» για τρεις εξελίσσεται η «μάχη» του τίτλου στην Premier League, καθώς στο «κόλπο» μπήκε και η Τσέλσι, μετά τις τελευταίες συνεχόμενες νίκες, που την έφεραν στο -6 από την κορυφή. Στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής, οι «μπλε» υποδέχονται την ουραγό και συμπολίτισσα Γουέστ Χαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει στο «Ολντ Τράφορντ» με την Έβερτον, στο ματς που ανοίγει την αυλαία.

Το πιο δύσκολο (θεωρητικά πάντα) έργο έχει η 3η της... παρέας, Άρσεναλ, η οποία φιλοξενείται από την Μπόλτον στο «Ρίμποκ». Οι «τρότερς» είναι πλέον αδιάφοροι, αλλά και απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό στο κύπελλο, ωστόσο και οι «κανονιέρηδες» δε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς έχουν μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος και ισοβαθμούν πλέον με την Τσέλσι στη 2η θέση.

Από κει και πέρα, όσον αφορά τη «μάχη» για την 4η θέση, η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στο «Ίγουντ Παρκ» της Μπλάκμπερν, η οποία απέχει μόλις δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Τότεναμ υποδέχεται στο «Λέιν» τη Γουέστ Μπρομ.

Εντός έδρας αποστολή και για τη Λίβερπουλ, που αντιμετωπίζει στο «Ανφιλντ» την Μπέρμιγχαμ, η Άστον Βίλα φιλοξενεί τη Στόουκ και η Σάντερλαντ τη Γουίγκαν, ενώ τα... ρέστα τους για την παραμονή παίζουν Μπλάκπουλ και Γουλβς, υποδεχόμενες τις Νιούκαστλ και Φούλαμ αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/4/2011

14:45 Μάντσεστερ Γ. – Εβερτον
17:00 Αστον Βίλα – Στόουκ
17:00 Μπλάκπουλ – Νιούκαστλ
17:00 Λίβερπουλ – Μπέρμιγχαμ
17:00 Σάντερλαντ – Γουίγκαν
17:00 Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ
17:00 Γουλβς – Φούλαμ
19:30 Τσέλσι – Γουέστ Χαμ

Κυριακή 24/4/2011

18:00 Μπόλτον – Αρσεναλ

Δευτέρα 25/4/2011

22:00 Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Σίτι

SERIE A - Παίζονται πολλά στο "Μεάτσα"


Στο “Μεάτσα”, και όχι μόνο, στρέφονται τα βλέμματα στην 33η αγωνιστική της Serie A. Η Ίντερ υποδέχεται τη Λάτσιο, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά, όσον αφορά τη μάχη του Champions League. Οι “λατσιάλι” έχουν μειώσει την απόσταση που τους χωρίζει από τους “νερατζούρι” στο -3 και πλέον τους απειλούν για να τους πάρουν την 3η θέση και να τους στείλουν στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Σημαντικό ματς και στο “Ρέντσο Μπαρμπέρα”, όπου η Παλέρμο φιλοξενεί τη Νάπολι. Η τελευταία θέλει να εξαντλήσει, τις καθαρά μαθηματικές πλέον, πιθανότητες που έχει για τον τίτλο, ενώ οι Σικελοί θέλουν να παραμείνουν στην διεκδίκηση της 7ης θέσης, ώστε αν δεν τα καταφέρουν στο Κύπελλο να έχουν μια ελπίδα από το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την πρωτοπόρο Μίλαν, παίζει στο “Μάριο Ριγκαμόντι” με τη Μπρέσια, στο τοπικό ντέρμπι της Λομβαρδίας. Σχεδόν βέβαιοι πρωταθλητές πλέον οι “ροσονέρι”, ίσως κάνουν ένα δώρο στους γείτονες που ουσιαστικά μόνο με νίκη θα έχουν ρεαλιστικές ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, μόνο τη νίκη, προκειμένου να μην μείνουν τελείως εκτός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της επόμενης σεζόν θέλουν Ρόμα και Γιουβέντους. Οι Ρωμαίοι υποδέχονται στο “Ολίμπικο” την Κιέβο Βερόνα, ενώ εύκολο έργο έχουν θεωρητικά και οι “μπιανκονέρι” που αντιμετωπίζουν στο “Κομουνάλε” την Κατάνια.

Τέλος, στη μάχη του Champions League θέλει να μείνει η Ουντινέζε, η οποία παίζει στο “Φρίουλι” με την Πάρμα, ενώ τα... ρέστα της για την παραμονή παίζει η ιστορική Σαμπντόρια που δοκιμάζεται στο “Σαν Νικόλα” με την καταδικασμένη σε υποβιβασμό Μπάρι.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/4/2011

13:30 Ρόμα – Κιέβο Βερόνα
16:00 Μπολόνια – Τσεζένα
16:00 Κάλιαρι – Φιορεντίνα
16:00 Ίντερ – Λάτσιο
16:00 Τζένοα – Λέτσε
16:00 Παλέρμο – Νάπολι
16:00 Ουντινέζε – Πάρμα
16:00 Μπάρι – Σαμπντόρια
20:00 Μπρέσια – Μίλαν
22:00 Γιουβέντους – Κατάνια 

PR. DIVISION – Στάση «Μεστάγια» πριν τον... 3ο γύρο


Στο «Μεστάγια» διεξάγεται η σημαντικότερη αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής της Primera Division. Η Βαλένθια υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στο... διάλειμμα των clasico, ψάχνει το «τρίποντο» στη «φωλιά» των «νυχτερίδων» για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο. Θεωρητικά εύκολο έργο έχει η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα, που παίζει με την Οσασούνα στο «Καμπ Νόου».

«Στραβοπάτημα» της Βαλένθια, ώστε να ξαναμειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στη «μάχη» για την 3η θέση, περιμένει η Βιγιαρεάλ, η οποία όμως έχει δύσκολη δοκιμασία στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης. Σπουδαίο ματς γίνεται και στο «Σαν Μαμές», στον βασκικό «εμφύλιο» ανάμεσα στην Μπιλμπάο και τη Σοσιεδάδ, ενώ οι έτερες διεκδικήτριες των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, Ατλέτικο και Εσπανιόλ, αντιμετωπίζουν τις Λεβάντε (εντός) και Χιχόν (εκτός) αντίστοιχα.

Όσον αφορά τη «μάχη» της σωτηρίας, το ενδιαφέρον μεταφέρεται σε τρία γήπεδα. Στο «Σαρδινέρο», όπου η Σανταντέρ φιλοξενεί τη Μάλαγα, στο «Χοσέ Ρίκο Πέρεθ», όπου η Έρκουλες κοντράρεται με τη Λα Κορούνια, ενώ στο ματς που ρίχνει την αυλαία τη Δευτέρα, η Σαραγόσα υποδέχεται στο «Ρομαρέδα» την ουραγό Αλμερία.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/4/2011

19:00 Βαλένθια – Ρεάλ
21:00 Μπαρτσελόνα – Οσασούνα
23:00 Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ

Κυριακή 24/4/2011

18:00 Μαγιόρκα – Χετάφε
18:00 Χιχόν – Εσπανιόλ
18:00 Έρκουλες – Λα Κουρούνια
18:00 Σανταντέρ – Μάλαγα
20:00 Ατλέτικο – Λεβάντε
22:00 Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ

Δευτέρα 25/4/2011

22:00 Σαραγόσα – Αλμερία

CHAMPIONNAT - Δοκιμασία στη Βρετάνη για Λιλ


Αν και λειψή ουσιαστικά, εξαιτίας του μεγάλου τελικού του Coupe de la Ligue ανάμεσα στη Μαρσέιγ και τη Μονπελιέ που διεξάγεται το Σάββατο στο “Σταντ ντε Φρανς”, η 32η αγωνιστική του Championnat παραμένει ελκυστική. Η πρωτοπόρος Λιλ δοκιμάζεται στο “Μουστουάρ” με τη φορμαρισμένη Λοριάν, η οποία πλέον ελπίζει βάσιμα σε μια θέση στο Europa League της επόμενης σεζόν, εδικά αν η Μαρσέιγ κατακτήσει το Λιγκ Καπ και ανοίξει και η 6η θέση από το πρωτάθλημα.


Από τη Μπρεστ στο “Σταντ Φρανσίς Λε Μπλε” φιλοξενείται η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου έχει διασφαλισμένη τη συμμετοχή της στο Europa League της επόμενης σεζόν. Οι Παριζιάνοι όμως θέλουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για συμμετοχή στο επόμενο Champions League, αλλά και να παραμείνουν μαθηματικά μέσα και στο παιχνίδι του τίτλου.

Από εκεί και πέρα, η... παραπαίουσα το τελευταίο διάστημα Ρεν φιλοξενείται στο “Λουί II” από την ανεβασμένη Μονακό, ενώ σπουδαίο ματς αναμένεται και στο “Σαμπάν Ντελμάς”, με τη Μπορντό να κοντράρεται με τη Σεντ Ετιέν. Τέλος, τα... ρέστα της για την παραμονή παίζει στο “Αμπέ Ντεσάμπ” κόντρα στην Οσέρ η Λανς.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με τις αναμετρήσεις Λυών – Μονπελιέ και Μαρσέιγ – Νις.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Κυριακή 24/4/2011

18:00 Οσέρ – Λανς
18:00 Μπορντό – Σεντ Ετιέν
18:00 Μπρεστ – Παρί Σεν Ζερμέν
18:00 Καέν – Τουλούζ
18:00 Μονακό – Ρεν
18:00 Νανσί – Αρλ
18:00 Βαλανσιέν – Σοσό
22:00 Λοριάν – Λιλ

Τετάρτη 27/4/2011

20:00 Λυών – Μονπελιέ
20:00 Μαρσέιγ – Νις