Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Φεβρουαρίου 2010

Κούπα για μεγάλα καρύδια. Δημήτρης Κριτής. prasinanea.gr

Ένα ακόμη «στημένο» παιχνίδι υπέρ του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με ήττα του. Το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα. Κι έτσι το «στημένο» υπέρ του Παναθηναϊκού πρωτάθλημα παρέμεινε ντέρμπι, παρά την γκέλα του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο.
Παρέμεινε ντέρμπι στη χώρα που ο Καστίγιο πανηγυρίζει την αποφασιστική συμβολή του στη σωτηρία του Λεβαδειακού, η Ξάνθη σχεδιάζει...
την επόμενη χρονιά της σε παιχνίδια που κρίνουν τον τίτλο και οι μισοί τιμωρημένοι αυτού του πρωταθλήματος εξέτισαν τις ποινές τους στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.
Παρέμεινε ντέρμπι σ’ ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ομάδα που ουσιαστικά κρατάει στη ζωή με τεχνητές αναπνοές εδώ και μια πενταετία, πληρώνοντας πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές (Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Μελίσσης), ενώ απολαμβάνει και εμπορικές συμφωνίες με εταιρίες μεγαλομετόχου του.
Αυτό είναι το «πράσινο παρασκήνιο», αυτές είναι οι βρωμερές μεθοδεύσεις, για να στεφθεί ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής 2009-2010. Ή τουλάχιστον αυτά είναι που καταπίνουν αμάσητα ακόμη και φίλοι του, ρίχνοντας με υπερηφάνεια (για ένα κούτελο ζούμε...) νερό στον μύλο αυτών που χρόνια τώρα ξεφτιλίζουν την κοινή λογική και ασελγούν στη νοημοσύνη μας (με απλόχερη τη δική μας συναίνεση).
Απομένουν επτά αγωνιστικές ακόμη και καλό θα είναι να το βάλουν όλοι καλά μέσα στο μυαλό τους και όσο πιο βαθιά γίνεται: το πρωτάθλημα του 2009-2010 θα είναι το πιο μάγκικο και πιο... καρυδάτο τρόπαιο των τελευταίων χρόνων.
Θα είναι ένα τρόπαιο ποτισμένο με ιδρώτα και πολύ αίμα στα βοσκοτόπια που η ελληνική Superleague ονομάζει ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Θα είναι ένα τρόπαιο που δεν θα έχει σπόνσορα την «σφυρίχτρα», ούτε «δορυφόρους» που παίζουν μπάλα ανάμεσά μας. Και θα το αποδώσουν τύποι λασπωμένοι, που έπαιξαν -πολύ σωστά- για την ιστορία τους και όχι δανεικοί με άτυχες στιγμές.
Θα είναι όπως κι εκείνο του 2003-2004, κόντρα σε 15 αντιπάλους στο επίσημο πρόγραμμα κι αν χρειαστεί κάποιους ακόμη στους πίνακες. Θα είναι με την σφραγίδα του Τζιμπρίλ Σισέ, του Εμάνουελ Ολισαντέμπε και όσων φορούν και τιμούν την πράσινη φανέλα.
Τελεία εδώ. Για τα αγωνιστικά; Με δύο ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ και τρεις βαθμούς. Ας μην ξαναλέμε λοιπόν πράγματα, που συζητάμε όχι από το φετινό, αλλά από το περσινό καλοκαίρι.

Υ.Γ.: Τόσο καιρό γινόταν λόγος για διαφορά ασφαλείας, αλλά με πρόγραμμα-βουνό. Τώρα μιλάμε για διαφορά δύο βαθμών με τους αγώνες με Άρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να αποτελούν πλέον παρελθόν και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Αν δεν είναι στα πόδια του, πού είναι δηλαδή; Στα φρύδια του;