Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Αυγούστου 2010

Δείτε το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟ

Μπαρστελόνα

Την κατά πολλούς κορυφαία ομάδα του πλανήτη τα τελευταία χρόνια θα βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, όπως λέει και το σύνθημά της (mes que un club) είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ. Οι πρωταθλητές Ισπανίας αποτελούν –καθόλου άδικα- το καμάρι της Καταλονίας.

Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα, ενώ και πέρσι ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, μέχρι να πέσει στον τοίχο που ύψωσε ο Μουρίνιο και η Ίντερ.

Έχοντας ένα από τα πληρέστερα ρόστερ, δεν χρειάστηκε και πολλές προσθήκες. Λίγες και καλές οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, με κορυφαία βέβαια την απόκτηση του Νταβίντ Βίγια από τη Βαλένθια.

Η προϊστορία με τον Παναθηναϊκό:
Δύο φορές οι δρόμοι του ''τριφυλλιού'' διασταυρώθηκαν με αυτούς της Μπαρτσελόνα. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2001-02 για τα προημιτελίκά του Champions League. Οι ''πράσινοι'' επικράτησαν 1-0 στην Αθήνα και ηττήθηκαν 3-1 στη ρεβάνς του ''Καμπ Νου'', σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές και οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχασαν απίστευτες ευκαιρίες στο τέλος. Η δεύτερη κόντρα ήρθε την περίοδο 2005-06 για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στο ΟΑΚΑ το ματς έληξε 0-0, όμως στην Καταλονία οι ''πράσινοι'' πέρασαν ένα εφιαλτικό βράδυ και ηττήθηκαν 5-0.

Το αστέρι
Όταν στην ομάδα σου έχει τον Λιονέλ Μέσι, τότε όποιοι και αν είναι αυτοί που τον πλαισιώνουν, αναγκαστικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Σίγουρα ο Αργεντινός, ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ατραξιόν των δύο αγώνων με τον Παναθηναϊκό.

Οι τίτλοι
Δεκάδες είναι τα κύπελλα που στολίζουν την τροπαιοθήκη των ''μπλαουγκράνα'', ενώ για πολλά χρόνια η ζήλια για την ευρωπαϊκή δόξα της μισητής Ρεάλ Μαδρίτης και η δική της αδυναμία να κατακτήσει το ''ιερό δισκοπότηρο'' του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, της έδωσαν τον χαρακτηρισμό ''λούζερ''. Όλα αυτά τελείωσαν το 1992 με τον Γιόχαν Κρόιφ στον πάγκο κατέκτρησε επιτέλους το πρώτο Champions League της ιστορίας της.

Το παλμαρέ της περιλαμβάνει: 20 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 25 Κύπελλα Ισπανίας, 9 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Champions League, 4 Κύπελλα Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα Εκθέσεων (αργότερα UEFA), 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.

ΟΝΟΜΑ: Μπαρτσελόνα
ΙΔΡΥΣΗ: 29/11/1899
ΓΗΠΕΔΟ (χωρητικότητα): Κάμπ Νόου (98.787)
ΤΙΤΛΟΙ: 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, 4 Ευρωπαϊκά Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, 20 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 25 Κύπελλα Ισπανίας, 9 Ισπανικά Σούπερ Καπ, 2 Ισπανικά Λιγκ Καπ, 23 Πρωταθλήματα Καταλονίας, 6 Κύπελλα Καταλονίας.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πέπε Γκουαρντιόλα
ΑΣΤΕΡΙ: Λιονέλ Μέσι

ΡΟΣΤΕΡ

Όνομα Θέση Ηλικία Εθνικότητα
Βίκτορ Βαλντές Τερματοφύλακας 28 Ισπανός
Μανουέλ Πίντο Τερματοφύλακας 34 Ισπανός
Μάρτιν Κάσερες Αμυντικός 23 Ουρουγουανός
Ζεράρ Πικέ Αμυντικός 23 Ισπανός
Ντάνιελ Άλβες Αμυντικός 27 Βραζιλιάνος
Κάρλες Πουγιόλ Αμυντικός 32 Ισπανός
Γκάμπριελ Μιλίτο Αμυντικός 29 Αργεντινός
Μάξγουελ Αμυντικός 28 Βραζιλιάνος
Αντριάνο Αμυντικός 25 Βραζιλιάνος
Ερίκ Αμπιντάλ Αμυντικός 31 Γάλλος
Αλεξάντερ Χλεμπ Μέσος 29 Λευκορώσος
Τσάβι Ερνάντεθ Μέσος 30 Ισπανός
Αντρές Ινιέστα Μέσος 26 Ισπανός
Σεϊντού Κεϊτά Μέσος 30 Ιβοριανός
Σέρτζιο Μπουσκέτς Μέσος 22 Ισπανός
Χεφρέν Σουάρεζ Μέσος 22 Ισπανός
Νταβίντ Βίγια Επιθετικός 28 Ισπανός
Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς Επιθετικός 28 Σουηδός
Λιονέλ Μέσι Επιθετικός 23 Αργεντινός
Μπόγιαν Κρκιτς Επιθετικός 19 Ισπανός
Πέδρο Επιθετικός 23 Ισπανός


Κοπεγχάγη

Την απόλυτη πρωταγωνίστρια στο ποδόσφαιρο της Δανίας τα τελευταία χρόνια έφερε η κληρωτίδα στο δρόμο του Παναθηναϊκού. Έχοντας κατακτήσει τους επτά από τους δέκα τελευταίους τίτλους, η πρωταθλήτρια Κοπεγχάγη αναζητεί την ευρωπαϊκή υπέρβαση, που θα γίνει το «κερασάκι» στην εξαιρετική πορεία της εντός των συνόρων.

Η φτωχή πείρα της σε επίπεδο Champions League δεν την εμπόδισε να… επιβιώσει από τον σκανδιναβικό «πόλεμο» με τη Ρόζενμποργκ και, ανατρέποντας με 1-0 το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1), να επιστρέψει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους ομίλους -μετά τη σεζόν 2006-07, όταν και τερμάτισε τέταρτη.

Με τον Στέλε Σολμπάκεν στον πάγκο, τον Γιέσπερ Γκρόνγκγιερ αναμφισβήτητο ηγέτη και τον γνωστό μας, Ντάμε Εντόι να τίθεται αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, οι Σκανδιναβοί φαντάζουν υπολογίσιμο μεν -απολύτως στα μέτρα του Παναθηναϊκού δε- εμπόδιο.



Ρούμπιν Καζάν


Την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ρούμπιν Καζάν θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση στο Μονακό. Ίσως ο δυσκολότερος αντίπαλος που θα μπορούσαν βρουν μπροστά τους οι «πράσινοι» από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Μία ομάδα με φτωχές ευρωπαϊκές παραστάσεις, αλλά από τις πλέον ανερχόμενες στο χώρο του ρωσικού ποδοσφαίρου. Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2008, 2009) και ένα Σούπερ Καπ (2010).

ΟΝΟΜΑ: Ρουμπίν Καζάν
ΙΔΡΥΣΗ: 1958
ΓΗΠΕΔΟ (χωρητικότητα): Τσεντράλνι 30,133
ΤΙΤΛΟΙ: 2 Πρωταθλήματα Ρωσίας, 1 Σούπε Καπ Ρωσίας, 1 CIS cup και 1 La Manga Cup
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γκούρνταν Μπέρντιεφ
ΑΣΤΕΡΙ: Ντενίς Καραντενίς
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΗΡΘΑΝ: Αντόνιουτς (Ε, Ζίμπρου Κισινάου), Μάρτινς (Ε, Βόλφσμπουργκ), Κουζμίν (Α, Λοκομοτίβ Μόσχας), Εντουάρντο (Μ, Χόφενχαιμ), Μεντβέντεφ (Ε, Σίμπιρ), Αρλαούσκις (Τ, Ουνιρέα)
ΕΦΥΓΑΝ: Καμπζέ (Ε), Σεμάκ (Μ), Μπουκιάροφ (Ε), Νασίμοφ (Ε), Τσερεμίσιν (Τ), Γκαλιούλιν (Μ), Φιγκουέρας (Α), Κβιρκβέλα (Α)

ΡΟΣΤΕΡ:

Τερματοφύλακες
Τζεντρίους Αρλαούσκις
Σεργκέι Ριζίκοφ
Ίλιε Κεμπάνου
Αμυντικοί
Όλεγκ Κουζμίν
Κριστιάν Ανσάλντι
Σέζαρ Νάβας
Λάσα Σαλουκβάτζε
Αλεξάντρ Ορέκοφ
Μικαίλ Μπαντιαντίνοφ
Ρόμαν Σαρόνοφ
Μέσοι
Πέτρ Μπίστροφ
Σιμπάγια
Αλεξάντρ Ριαζάντσεφ
Αλάν Κασάεφ
Ραφάλ Μουράβσκι
Κριστιάν Νομπόε
Βιτάλι Καλεσίν
Εβγένι Μπαλιακίν
Αντρέι Γκορμπάνετς
Nτένις Καραντενίς
Μπίμπρας Νάτκο
Κάρλος Εντουάρντο
Επιθετικοί
Σεργκέι Κοριλένκο
Φατίχ Τεκέ
Αλεξαντρού Αντονίουτς
Αλέξεϊ Μεντβέντεφ
Ομπαφέμι Μάρτινς
Ιγκόρ Πορτνιάγκιν