Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

11 Αυγούστου 2010

Τσεκάρει τον Ούκρα


Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πορτογαλία, ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί στενά τον 22χρονο επιθετικό της Πόρτο, Ούκρα! Το μεγάλο αστέρι της εθνικής Ελπίδων της Πορτογαλίας μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και στην κορυφή, με την Πόρτο να εξετάζει το ενδεχόμενο του εκ νέου δανεισμού του, σε ομάδα εκτός χώρας.

Και αυτό γιατί με την παρουσία των Βάλτερ, Χουλκ και Φαλκάο στην ομάδα της Πόρτο, ο Ούκρα δε θα έχει χρόνο συμμετοχής.


Και η πάγια τακτική της Πόρτο είναι να δίνει δανεικούς νεαρούς παίκτες που θεωρεί ότι έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο εξωτερικό προκειμένου να αποκτήσουν περαιτέρω παραστάσεις, αλλά και να έχουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση απ’ ό,τι στην ομάδα τους.

Ο Παναθηναϊκός γλυκοκοιτάζει την περίπτωση του Ούκρα που τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε παίξει δανεικός στην Ολανένσε (μικρομεσαία ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Πορτογαλίας) έχοντας συνολικά 58 αγώνες και 6 γκολ, όπου ως επί το πλείστον αγωνιζόταν στο δεξιό ή το αριστερό «φτερό». Την περυσινή περίοδο, μάλιστα, ήταν ο καλύτερός της παίκτης και από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Για το ταλέντο του Ούκρα έχει εξαιρετική άποψη ο Κάρλος Φρέιτας, που γνωρίζει ασφαλώς άριστα την αγορά της πατρίδας του, αλλά και ο Νίκος Νιόπλιας έχει θετική γνώμη για αυτόν. Πόθεν προκύπτει αυτό; Πέραν των γνώσεων του Ελληνα προπονητή για το διεθνές ποδόσφαιρο, είχε εντυπωσιαστεί από τον Ούκρα όταν μελετούσε την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας ως προπονητής της αντίστοιχης Εθνικής μας ομάδας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 τα τελικά του οποίου θα διεξαχθούν το 2011!

Ο Αντρέ Φιλίπε Αλβες Μοντέιρο «Ούκρα», είχε αγωνιστεί και στα δύο ματς απέναντι στην Εθνική Ελπίδων του Νιόπλια, στο ένα εκ των οποίων (στη χώρα μας) ήταν στο δεξί «φτερό» του 4-3-3 των Πορτογάλων, ενώ στη ρεβάνς ήταν στην κορυφή του ίδιου συστήματος και στη διάρκεια του ματς μετατοπίστηκε ξανά στο δεξί άκρο.

Οι εμφανίσεις μάλιστα του 22χρονου επιθετικού στα προκριματικά των Ελπίδων, είχαν τραβήξει τα βλέμματα πολλών ομάδων του εξωτερικού και μάλιστα ο σκάουτερ της Νιούκασλ που τον είχε παρακολουθήσει στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Αγγλία είχε εντυπωσιαστεί μαζί του και τα ρεπορτάζ των Βρετανών ανέφεραν ότι αν δεν ανήκε στην Πόρτο οι «ανθρακωρύχοι» θα τον είχαν αποκτήσει την ίδια ημέρα… Παρά ταύτα κατέθεσαν επίσημη πρόταση στους "δράκους" για την απόκτησή του, ύψους 2 εκατ. ευρώ, η οποία απορρίφθηκε ασυζητητί.

Πρόκειται για παίκτη που έχει δύο πολύ μεγάλα προτερήματα. Πρώτον την ταχύτητά του και δεύτερον την ντρίμπλα του. Το δεύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι η αιτία που τον βάζουν συχνά στα άκρα, καθώς είναι πολύ ικανός όταν βρίσκεται «ένας εναντίων ενός» πράγμα που στο ποδόσφαιρο είναι πλέον ένα σημαντικό ζητούμενο. Με την Ελπίδων της Πορτογαλίας, πάντως, έχει καταφέρει να σημειώσει 2 γκολ στους 5 αγώνες της προκριματικής φάσης, αμφότερα απέναντι στη Λιθουανία, όπου είχε κάνει «όργια».

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που προχωρούσε οριστικά το θέμα του δανεισμού του, θα προτιμούσε να υπάρχει μία λογική οψιόν αγοράς του, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον η Πόρτο δεν το συζητάει. Στο «τραπέζι» είναι πιθανό να πέσει επίσης και το ενδεχόμενο δανεισμού πέραν του ενός χρόνου, κάτι που είχε γίνει παλιότερα με τη Σάλτσμπουργκ για τον Ιβανσιτς.