Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Ιουνίου 2010

Επιστρέφουν αν...

Με διάθεση να επιστρέψει, αλλά μόνο αν εξασφαλίσει την ικανοποίηση των όρων που θα θέσει, πηγαίνει στο ραντεβού με τον Τζίγκερ ο Νικόλας Πατέρας. Οι όροι που θα κρίνουν την έκβασή της. Ετοιμοι να μπουν στην ΑΜΚ ο Βγενόπουλος και οι υπόλοιποι μέτοχοι, αν επιστρέψει ο Πατέρας. Ερχεται ο Φρέιτας, ψάχνει για πωλήσεις και μεταγραφές.

Επικειται συνάντηση...

Πάει καιρός από τότε που διακόπηκαν άδοξα και χωρίς αίσιο αποτέλεσμα οι συζητήσεις τους. Σχεδόν ένας μήνας. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Νικόλας Πατέρας όμως φαίνεται πως μέχρι την Τρίτη θα έχουν δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι αυτή; Φαίνεται πια ότι -τουλάχιστον- σε αυτό συμφωνούν αμφότεροι: να αναλάβει ξανά την προεδρία του Τριφυλλιού ο Πατέρας!

Τις τελευταίες μέρες οι διεργασίες με φόντο τον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού εντάθηκαν. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με μετόχους της ομάδας (Πολέμης, Νίκας, Δάβαρης) και το συμπέρασμα ήταν ότι άπαντες θεωρούν πως η παρουσία του Πατέρα στην προεδρία είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται τώρα το Τριφύλλι.

Το δυναμικό μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό μπορεί να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων και στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί δεν είναι τυχαίο ότι η κουβέντα περί Πατέρα εντάθηκε όταν τα νέα από το Λιμάνι «έδειχναν» την αλλαγή σελίδας στον αιώνιο αντίπαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού του Βαρδινογιάννη με τον Πατέρα έχει κλειστεί! Το πιθανότερο είναι να βρεθούν αύριο χωρίς να αποκλείεται και η Τρίτη. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα έχουν προκύψει εξελίξεις πριν από την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα γίνει την Τετάρτη.

Οι δυο τους έχουν να πουν πολλά. Και προφανώς να το ξαναπιάσουν από την αρχή ή να το συνεχίσουν από εκεί που διαφώνησαν. Είναι δεδομένο ότι για να προκύψει θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις. Οι όροι του Πατέρα είναι δεδομένοι και έχουν καταγραφεί από την Πέμπτη στην «Εξέδρα».

Αφορούν το απόλυτο κουμάντο της ΠΑΕ, τη συμφωνία των μετόχων να βοηθούν και όχι να βάζουν εμπόδια στην ομάδα, να μπει τέλος στον «πόλεμο» από πλευράς του οπαδικού Τύπου, να τοποθετηθεί δημόσια ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για την «πολεμική» που έγινε στη διετή θητεία του Πατέρα και να μπουν όλοι οι μέτοχοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Το τελευταίο είναι τεράστιο όφελος για την ΠΑΕ, μια και με τη συμμετοχή όλων θα μπουν στα ταμεία της ομάδας 15 εκατ. ευρώ και όχι τα περίπου 10,5 εκατ. που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι θα καλυφθούν (από Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Δάβαρη).
Με απλά λόγια η προεδρία Πατέρα ξαναβάζει γερά στο παιχνίδι και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ο «Mr MIG» αναμένεται να προικοδοτήσει την προεδρία με τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, διότι απλούστατα θεωρεί -και όχι άδικα- απόλυτα πετυχημένη τη διετή θητεία του Πατέρα. Περισσότερα θα γνωρίζουμε βέβαια εφόσον γίνει η συνάντηση κορυφής Βαρδινογιάννη – Πατέρα.

Σήκωσε μανίκια ο Φρέιτας

Εμπόδια πλέον δεν υπάρχουν. Ο δρόμος για τη συνεργασία του Κάρλος Φρέιτας με τον Παναθηναϊκό είναι ελεύθερος μετά το διαζύγιο με την Μπράγκα (στη θέση του προσλήφθηκε ο Φερνάντο Κόουτο, το όνομα του οποίου είχε προταθεί στο Τριφύλλι) και πλέον ο Πορτογάλος δεν θέλει να χάνει χρόνο. Εντός των ημερών ο Φρέιτας θα έρθει στην Αθήνα για να μπουν πια στην τελική ευθεία όλα τα ζητήματα που άπτονται του τομέα ευθύνης του.

Στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Φρέιτας διανύει τα τελευταία του 24ωρα στην πατρίδα του προτού έρθει στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες θέλουν τον Πορτογάλο να φτάνει το αργότερο μεθαύριο στη χώρα μας προκειμένου να συναντηθεί με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης αναμένεται να επικυρωθεί η πρόσληψη του στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και στη συνέχεια με την επισημοποίηση της συνεργασίας, ο Φρέιτας θα έχει το ελεύθερο να κάνει απευθείας συζητήσεις με όλους τους εμπλεκομένους στα μεταγραφικά.

Ο Φρέιτας έχει ήδη αρχίσει επαφές, μιλώντας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Γνωρίζει καλά το «στενό» οικονομικό πλαίσιο που μπορεί να κινηθεί, όπως επίσης και ότι σε πρώτο πλάνο πρέπει να βάλει την προσπάθεια να βρεθούν επιπλέον χρήματα. Ητοι τις πωλήσεις και τους δανεισμούς παικτών από το υπάρχον υλικό.

Στην πατρίδα του συνεχίζουν τις αναφορές για τον Αντερσον Πόλγκα ως υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Τριφυλλιού. Οι Πορτογάλοι υποστηρίζουν ότι ο Φρέιτας θα κινηθεί στον Παναθηναϊκό ανάλογα με τις προηγούμενες δουλειές του σε Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Μπράγκα.

Με προτεραιότητα στην πορτογαλική αγορά αλλά και σε αυτές της Λατινικής Αμερικής. Ιδιαίτερα στη Βραζιλία το δίκτυο συνεργατών του είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε ότι ο Φρέιτας έχει άριστες σχέσεις με έναν εκ των κορυφαίων μάνατζερ, τον Ζόρζε Μέντες, κάτι που διευρύνει τις επιλογές του.