Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Ιουνίου 2010

Φθηνά ναι, πρόχειρα όχι!

Οι συγκυρίες, η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκάθαρα έχει αφήσει τα σημάδια της στο ποδόσφαιρο, αλλά και η απόφαση του Παναθηναϊκού να ακολουθήσει σφιχτή οικονομική πολιτική, έχουν κάνει τον κόσμο της ομάδας να αγωνιά.

Με απλά λόγια, κανείς δεν θέλει να δει το «τριφύλλι» να επιστρέφει στις μεταγραφές… λαχεία, στους ποδοσφαιριστές που κανείς δεν γνωρίζει και φυσικά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι θα πετύχουν.

Όμως, αλήθεια, ποιος είπε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν; Τα δεδομένα σαφέστατα είναι υπέρ του «τριφυλλιού». Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οι «πράσινοι» θα έχουν μίνιμουμ μπάτζετ 5 εκατ. ευρώ, ενώ όλα δείχνουν ότι αυτό το ποσό θα αυξηθεί. Φτάνοντας λίγο κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ.

Με το νούμερο αυτό ο Παναθηναϊκός μπορεί άνετα να συνδυάσει και την ουσία, αλλά και τις εντυπώσεις. Δηλαδή και μεταγραφές… αεροδρομίου να πραγματοποιήσει και να ενισχυθεί απίστευτα.

Οι «πράσινοι» αυτή τη στιγμή αναζητούν δύο δυνατές κινήσεις. Μία στην άμυνα και μία στα δεξιά της επίθεσης (χαφ εξτρέμ). Επίσης, θα ήθελαν έναν κεντρικό χαφ (8άρι) και έναν αριστερό μπακ πίσω από τον Νίκο Σπυρόπουλο.

Όλα αυτά μπορούν να τα πετύχουν, ανεβάζοντας την ομάδα πολλές ποιοτικές σκάλες, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Με τις εξής απλές κινήσεις:

ΑΜΥΝΑ: Κάρλος Μαρτσένα και Κάχα Καλάτζε είναι τα δύο πρώτα ονόματα στην λίστα του «τριφυλλιού». Ο Βάσκος σαφώς είναι η ιδανική περίπτωση. Η Βαλένθια τον έχει κοστολογήσει 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι «πράσινοι» αναφέρουν ότι με 3 εκατ. ευρώ θα τον… στείλουν και με κορδέλα οι Ισπανοί.

Από την άλλη, υπάρχει ο Γεωργιανός που ξεκάθαρα ανεβάζει πολλές… σκάλες την άμυνα του «τριφυλλιού». Ο 32χρονος όλα δείχνουν ότι θα μείνει ελεύθερος από την Μίλαν.
Άρα, ένας εκ των δύο αν αποκτηθεί με χρήματα που μόνο τρελά δεν είναι, το πρόβλημα λύνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΚΟΣΤΟΣ: Από 0 έως 3 εκατ. ευρώ.

ΔΕΞΙ ΧΑΦ-ΕΞΤΡΕΜ: Ο Πέσκο έχει μπει στον… πάγο, εξ’ αιτίας του Σίντνεϊ Γκοβού. Ο Γάλλος διεθνής άσος έχει πειστεί να έρθει στην Ελλάδα και να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Ο Σισέ τον «έψησε» για τα καλά, ενθουσιάζοντάς τον με όσα του είπε και φυσικά οι δυο τους θα ήθελαν να παραμείνουν συμπαίκτες και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 30χρονος ξεκάθαρα ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, καλύπτοντας… για πλάκα το κενό του Σαλπιγγίδη.

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ελεύθερο ποδοσφαιριστή που θα χρειαστεί απλά να πληρωθεί το συμβόλαιό του.
ΚΟΣΤΟΣ: 0 ευρώ.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ: Πάμε στο 8άρι που θέλει ο Νιόπλιας, με τη δυνατότητα κυρίως να δημιουργεί. Αν επαληθευτούν τα σενάρια για άμυνα και δεξί εξτρέμ, οι «πράσινοι» θα έχουν δαπανήσει το πολύ 3 εκατ. ευρώ.

Πρόχειρα λοιπόν, αν το μπάτζετ είναι 6 εκατ. ευρώ, μένουν 3 εκατ. για τον κεντρικό μέσο. Ποσό που δεν αποκλείεται να αυξηθεί με τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών (αρκετοί δεν υπολογίζονται) φτάνοντας λίγο κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα λεφτά, ο καινούργιος τεχνικός διευθυντής (ο Κάρλος Φρέιτας δηλαδή αν δεν έρθουν τα πάνω κάτω) σε συνεργασία με τον Νιόπλια μπορούν να βρουν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό.
ΚΟΣΤΟΣ: Από 3 εκατ. ευρώ έως 5 εκατ. ευρώ

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Ο Γιώργος Ιωαννίδης του Ηρακλή όλα δείχνουν ότι θα είναι ο ποδοσφαιριστής που τελικά θα αποκτηθεί ως μπακ απ του Σπυρόπουλου. Κι αν όπως όλα δείχνουν δικαιωθεί η προσφυγή του και μείνει ελεύθερος απ’ τον «γηραιό» δεν θα δαπανηθεί ούτε ευρώ!

Με λίγα λόγια για να μην μακρηγορούμε. Ο Παναθηναϊκός εύκολα μπορεί να έχει μικρό μπάτζετ όπως προστάζει η σφιχτή οικονομική πολιτική, αλλά συγχρόνως να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και μάλιστα κατά πολύ!

Δημιουργώντας ένα ρόστερ που εύκολα θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών στην ιστορία του «τριφυλλιού»! Το μόνο που χρειάζεται είναι οι σωστές κινήσεις. Και τα σενάρια που αναλύσαμε, όχι απλά δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, αλλά εφικτά 100%!

*Στο μπάτζετ εννοείται ότι δεν προσμετράτε (όπως γίνεται σε όλους τους συλλόγους του πλανήτη) τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.