Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

17 Ιανουαρίου 2015

Το τρίτο ημίχρονο από τη Ν. Σμύρνη

Επισημαίνοντας πως ο Παναθηναϊκός κάνει το λάθος να μην ξεκινάει τα ματς δυνατά σχολίασε για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (1-1) ο Νίκος Καρέλης, ενώ υπογράμμισε πως οι «πράσινοι» βλέπουν ως ρεβάνς για την ήττα στο πρωτάθλημα το επικείμενο ματς με την Ξάνθη για το Κύπελλο.
«Στο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ανεβήκαμε γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ισοφαρίσαμε και είχαμε ευκαιρίες για τη νίκη. Δυστυχώς και πάλι δεν φύγαμε με τους 3 βαθμούς από ένα κρίσιμο ματς. Κάνουμε το λάθος να μην μπαίνουμε δυνατά. Εμείς συνεχίζουμε για να παίρνουμε νίκες για να δούμε πού θα φτάσουμε» επεσήμανε αρχικά ο στράικερ των «πράσινων».

Όσο για το προσεχές παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη, σημείωσε: «Θα είναι δύσκολο το ματς. Το είδαμε και στο πρωτάθλημα. Πιστεύω θα περάσουμε εμείς στην επόμενη φάση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%. Το βλέπουμε και σαν ρεβάνς. Στόχος είναι να είμαστε αυτοί που πρέπει για να πάρουμε τη νίκη».

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και το νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν οι δυο κύριοι άξονες στους οποίους στάθηκε στις δηλώσεις του μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ο Χρήστος Δώνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εικόνα του αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Νομίζω ότι στην πορεία πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό και να μπαίνουμε δυνατά στα παιχνίδια».

Για το πού οφείλονται τα δυο «πρόσωπα» του Παναθηναϊκού: «Όπως έχουμε δει σε πολλά ματς όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ δείχνουμε να ξυπνάμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε για να μπαίνουμε από την αρχή στα ματς και να διεκδικούμε τη νίκη χωρίς να χάνουμε πολύτιμο χρόνο».

Για το αν επηρεάζεται η ομάδα από τα συνεχή ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Έχουμε μεγάλο ρόστερ, υπάρχουν αρκετοί παίκτες. Όλοι έχουν πάρει τις ευκαιρίες τους και δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κούραση».

Για το αν είναι θέμα νοοτροπίας πως μετά το «διπλό» στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει νίκη σε κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι: «Είναι κάτι που το δουλεύουμε και θέλουμε να το βελτιώσουμε. Είδαμε ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες και στο δεύτερο ημίχρονο. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό για να είμαστε καλύτεροι».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες: «Όταν χάνεις ευκαιρίες είναι θέμα τύχης και ικανότητας. Οι δικοί μας επιθετικοί θεωρώ ότι έχουν την ικανότητα. Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα ικανότητας. Έτσι κι αλλιώς θεωρώ ότι δουλεύουμε πολύ στα τελειώματα».

Για το συμβόλαιό του: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι η ομάδα διαρκώς ανεβαίνει. Κοιτάζουμε διαρκώς προς τα πάνω και στα επόμενα χρόνια θα είμαστε πιο κοντά στον τίτλο».

Ο τερματοφύλακας των «πράσινων», μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο, μίλησε στην κάμερα της «Nova» για την ισοπαλία με τον Ιστορικό, τι… φταίει με τις εκτός έδρας απώλειες του «τριφυλλιού», αλλά και την ετοιμότητά του στη φάση του πέναλτι.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός ποδοσφαιριστής μίλησε για:

Τον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Είναι δύσκολο να πω ότι έφταιξε κάτι. Αν πρέπει να πω κάτι, είναι ότι δεν τελειώσαμε τις ευκαιρίες που κάναμε. Μας έβαλαν δύσκολα αλλά και αυτοί μπορούν να πουν κάτι ανάλογο».

Τα δύο πρόσωπα του Παναθηναϊκού: «Καταρχάς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οταν μία ομάδα που είναι γηπεδούχος προηγείται στην αρχή, στην συνέχεια οπισθοχωρεί. Θα έλεγα ότι είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Στο τελευταίο ημίωρο που αρχίσαμε να δημιουργούμε ευκαιρίες είμαστε δυσαρεστημένοι που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Την εξήγησή του για τις εκτός έδρας απώλειες: «Δεν υπάρχει εξήγηση. Άλλες φορές τα πάμε καλά και άλλες όχι. Σήμερα δεν είχαμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Ξέρω για τα προβλήματα, αλλά για μένα είναι αδιανόητο. Πρέπει να είμαστε πιο κυνικοί στα τελειώματα. Κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν τις μετουσιώσαμε σε γκολ. Και στα εκτός έδρας ματς που αναφέρατε, ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχθεί πολλά γκολ, αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε πιο κυνικοί».

Το πόσο εύκολο ήταν να είναι «ζεστός» στο τέλος και τη φάση του πέναλτι: «Είμαι πάντα ζεστός. Είτε παίζω στην Αθήνα, είτε στην Μόσχα. Αυτή είναι η δουλειά του τερματοφύλακα. Υπάρχουν παιχνίδια που θα χρειαστεί να έχεις μία επαφή. Σήμερα ήταν μία τέτοια περίπτωση. Απέκρουσα το πέναλτι, αλλά είμαι στεναχωρημένος που δεν καταφέραμε να συνδυάσουμε την επέμβασή μου με ένα ακόμα γκολ».