Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Ιανουαρίου 2015

Ο Μαρκαριάν ήξερε πολλά και γι’ αυτό έφυγε!


Ο Σέρχιο Μαρκαριάν φαίνεται ότι είναι προ των πυλών της Εθνικής, αφού ο Γιώργος Καραγκούνης δεν ξέχασε ότι ο Ουρουγουανός ήταν από τους καλύτερους προπονητές που είχε στη καριέρα του. Για την ακρίβεια από τους καλύτερους ψυχολόγους – προπονητές. Ένας Ρεχάγκελ από τη Λατινική Αμερική!
Ο 70χρονος σήμερα προπονητής σου έδινε την εντύπωση ότι είναι ένας πολύ χαλαρός τύπος, που είχε μάθει το ποδόσφαιρο μέσα από τα βιβλία, αφού δεν έκανε ποτέ καριέρα ως επαγγελματίας προπονητής.

Για όσους είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις προπονήσεις του, αφού προετοιμασία δεν έκανε ποτέ με τον Παναθηναϊκό, βλέπαμε ότι έδινε μεγάλο βάρος στην τεχνική, κάνοντας τα περίφημα “κορόιδα” τρόπο ζωής για τους ποδοσφαιριστές.

Έτσι όποτε του έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός – ο δικός του Παναθηναϊκός – παίζει “τσούκου τσούκου μπολ”, του άναβαν τα λαμπάκια και θύμιζε σε όλους ότι το ίδιο στιλ είχε και η Εθνική! Η μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Λίγα χρόνια αργότερα το… στιλ του Μαρκαριάν, σε σαφώς πιο βελτιωμένο επίπεδο, έπαιξαν η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα και η Μπάγερν του Χάινκες! Πολλές πάσες και κατοχή της μπάλας…

Ο καθένας με τα όπλα του. Αλησμόνητη είχε μείνει η ατάκα του, όταν ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Πόρτο του Μουρίνιο: “Έχω εγώ Ντέκο, έχω Ντερλέι, έχω Κοστίνια, έχω Μανίς, έχω Καρβάλιο;”

Φυσικά για εκείνο τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, ο Μαρκαριάν όπως και όλος ο Παναθηναϊκός τα είχε με την ΕΠΑΕ (Βίκτωρας Μητρόπουλος), η οποία αγνόησε την ευρωπαϊκή πρόκληση και όρισε “σφήνα” τον αγώνα Κυπέλλου με το Αιγάλεω. Ο τραυματισμός του Μπασινά σε εκείνο το ματς, ήταν κομβικός για τη ρεβάνς με την Πόρτο, αφού ο Παντελής Κωνσταντινίδης δεν ανταπεξήλθε στο ρόλο του αμυντικού χαφ. Έτσι το 0-1 (με Ολισαντέμπε) στο Πόρτο έγινε 0-2 (στην παράταση) στη Λεωφόρο με Ντερλέι.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν έκατσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού δύο φορές, μετά τα διαζύγια με τον Γιάννη Κυράστα (2001-02) και μετά το πρόωρο αντίο στον Φερνάντο Σάντος την επόμενη σεζόν.

Και τις δύο σεζόν το έργο του κρίθηκε επιτυχημένο, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός του κούνησε το μαντήλι! Ειδικά τη σεζόν της Ριζούπολης (2002-03), όλα συνηγορούσαν ότι οι “πράσινοι” θα τον κράταγαν στον πάγκο τους, αφού οδήγησε την ομάδα σε μια τρελή κούρσα Πρωταθλητισμού, μετά τις τρεις σερί ήττες του Σάντος στο ξεκίνημα της σεζόν. Συν την πορεία μέχρι τα προημιτελικά με την Πόρτο…

Κάποιοι επιμένουν ότι γνώριζε πολλά για τη Ριζούπολη και για τον τρόπο που χάθηκε εκείνο το Πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, που οι “πράσινοι” φρόντισαν να τον βάλουν στον… τορβά, μαζί με άλλους… ανεπιθύμητους εκείνης της ομάδας (Λυμπερόπουλο, Καραγκούνη).
Πηγή: Sportit