Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

26 Απριλίου 2012

Έχει σχέδιο, το δείχνει και τις παίρνει

Το είχα γράψει μόλις στο προηγούμενο άρθρο πως το μόνο σχέδιο που βλέπω με καλό μάτι είναι αυτό του Γιάννη Αλαφούζου. Μπορεί το όλο εγχείρημα να έχει κάποιες δυσκολίες αλλά, πραγματικά, δεν αποθαρρύνουν καθόλου. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, όπως είπα και θα λέω, μπορεί να κάνει θαύματα. Παραδείγματα πολλά και πρόσφατα. Όπως φαίνεται λοιπόν ο μεγαλομέτοχος του ΣΚΑΪ είναι κοντά σε μια συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τις μετοχές της τάξεως του 54.7%.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους και δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή αμφισβήτηση στο γεγονός, ότι ψάχνεται διαρκώς και επιμόνως για να υπάρξει λύση στο μετοχικό και διοικητικό αδιέξοδο του Παναθηναϊκού. Δεν κολλάει σε οποιαδήποτε θέματα, ενώ δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «νόμοι του κράτους» ή «ΓΗΠΕΛ» αλλά ούτε κάποια καμήλα έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να διασχίσει την έρημο.

Ας αρχίσουμε όμως να ξετυλίγομαι σιγά-σιγά το κουβάρι. Το σχέδιο έχει ως βάση του για αρχή να μαζευτούν, περίπου, επτά εκ. ευρώ σε πρώτη φάση, μόνο από το «τιμ» Αλαφούζου και καταλήγει στον τρόπο διευθέτησης των οφειλών της ΠΑΕ που συνολικά φτάνουν τα 25 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι αρκετά εφικτό και ο ίδιος δείχνει έτοιμος να το πραγματοποιήσει και να το έχει φιλτράρει στο μυαλό του.

Στο προηγούμενο άρθρο, (έγκλημα και αξιοπρέπεια), σας είχα καταθέσει τους λόγους τους οποίους πιστεύω πως, πέραν του ότι είναι το μοναδικό σχέδιο το οποίο στηρίζω, είναι και το μοναδικό που πραγματικά έχει σχέδιο και όχι λόγια. Στις προτεραιότητες που έχει θέσει η «ομάδα Αλαφούζου» για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού -εφόσον πάρει τις μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη- είναι να προχωρήσει το πλάνο της «λαϊκής βάσης».

Μόνο εύκολο δεν είναι στις μέρες που ζούμε σε αυτή τη έρμη την πατρίδα μας αλλά ο κόσμος της ομάδας είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Όταν δεις πως όλο αυτό έχει έναν κορμό και μια βάση ενώ παράλληλα πίσω από όλο το εγχείρημα βρίσκεται ένας σοβαρός και πετυχημένος άνθρωπος τότε οι αναστολές γίνονται λιγότερες. Η βασική προϋπόθεση είναι ο «σκόπελος» της ΟΥΕΦΑ. Αν καταφέρει και παρουσιάσει ένα σωστό πλάνο και δώσει το ποσό που χρειάζεται τότε τα πράγματα απλοποιούνται.

Ένας παράγοντας που θα παίξει τεράστιο ρόλο στην όλη υπόθεση σωτηρίας είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει στην ομάδα πάση θυσία. Στα σχέδια Αλαφούζου, στην κορυφή της λίστας, βρίσκεται η παραμονή του «παππού» στον πάγκο του Τριφυλλιού. Πλέον γνωρίζει άριστα τις ειδικές συνθήκες του ελληνικού ποδοσφαίρου (άρα και τις δυσκολίες) και αφετέρου διότι εκτιμούν πως μαζί του ο Παναθηναϊκός (ακόμη και με περιορισμένο μπάτζετ και πιο «φτωχό» ρόστερ) μπορεί να είναι αρκετά ανταγωνιστικός.

Ο Αλαφούζος, μάλιστα, γνωρίζει πως ο Φερέιρα ναι μεν είναι στα όριά του, αλλά -όπως έχει δείξει εάν του παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο πλάνο και μία προοπτική για την επόμενη σεζόν- θα ήταν θετικός στο να καθίσει να μιλήσει και να «ζυγίσει» τα δεδομένα. Αν όλα πάνε καλά με το θέμα της αδειοδότησης και ο Παναθηναϊκός αγωνιστεί στα Κύπελλα Ευρώπης, προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, τότε μια πιθανή είσοδος στους ομίλους θα αποφέρει κέρδη άνω των 20εκ. ευρώ.

Με τον Φερέιρα στο τιμόνι αλλά και του μεταγραφικού σχεδιασμού, τους παίκτες πληρωμένους, διαρρυθμισμένα χρέη και έναν άνθρωπο κύρους και με σχέδιο να ηγείται της όλης προσπάθειας, μια πιθανή είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για τη νέα εποχή στο Τριφύλλι, μια εποχή που την περιμένουμε πως και πως και που μέχρι τώρα φάνταζε μακρινό όνειρο. Από τα λόγια μέχρι την πράξη απέχουμε αρκετά, αναμένουμε πλέον το βασικό κομμάτι, τις πράξεις...


Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό κάντε like στην σελίδα του Newspao.gr στο Facebook πατώντας εδώ.