Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

12 Ιουλίου 2011

Πρώτο δείγμα... θετικό


Χθες η ομάδα μας έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι, προσωπικά μου άρεσε η εικόνα, ανεξάρτητα από τις όποιες υπερβολές, που τέτοιες εποχές λέγονται συχνά και μόνο κακό κάνουν στις ομάδες, δεν μπορεί κανείς, βλέποντας την εικόνα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τη Λεχ Πόζναν, να μην είναι τουλάχιστον ικανοποιημένος.

Σε καμία περίπτωση όμως αυτό το παιχνίδι, αλλά και οποιοδήποτε από τα πρώτα φιλικά, δεν μπορεί να σε οδηγήσει στο να βγάλεις συμπεράσματα στο οτι αφορά την μελλοντική εικόνα της ομάδας. Κάποια μικρά δείγματα μπορείς να δεις που ίσως σε βοηθήσουν να αρχίσεις να καταλαβαίνεις στο πως θέλει ο προπονητής να χτίσει την ομάδα.

Ευχάριστη έκπληξη όμως για εμένα ήταν η εμφάνιση αυτή καθώς είδα τους Πράσινους σαφώς καλύτερους από ότι τους περίμενα πριν από τη σέντρα και με τα χαμηλών τόνων δεδομένα που προϋπήρχαν. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν νίκησε με 1-0 μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα και έδειξε πολλά από τα νέα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Φερέιρα στους ποδοσφαιριστές του. Ήταν συμπαγής και σφιχτός, είχε καλή κυκλοφορία και ήταν αυτός το αφεντικό του ματς, πρέσαρε ψηλά και έκλεβε εύκολα τις μπάλες ,δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και είδα τα μπακ να είναι ψηλά και να συνεργάζονται με τα εξτρέμ σε επίθεση και άμυνα.

Πιστεύω πως αυτό που έκανε «μπαμ» ήταν η απουσία του παίκτη που θα στείλει με ευκολία την μπάλα στο πλεκτό. Καλός και φιλότιμος ο Αντώνης Πετρόπουλος, όπως πάντα, αλλά η ανάγκη απόκτησης ενός σέντερ φορ φωνάζει από χιλιόμετρα. Έφυγε ο Σισέ και τα 25 γκολ που θα είχες σίγουρα, έφυγε και ο Γκοβού που είχε ήρθε για βασικός, λογικό είναι να έχεις πρόβλημα στο τελείωμα. Το θέμα είναι να το λύσεις και μάλιστα άμεσα.

Κορυφαίος του χθεσινού παιχνιδιού ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός αριστερός χαφ του Τριφυλλιού έκανε όργια στη διάρκεια που αγωνίστηκε και υπήρχαν στιγμές που πραγματικά δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν με τίποτα. Καλή παρουσία είχε και ο Λάζαρος στο νέο του ρόλο στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Η συνεργασία που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν αυτή του Λέτο με τον Σπυρόπουλο.

Οι παίκτες πάντως δείχνουν αποφασισμένοι να το πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, βλέπουμε μάτια που γυαλίζουν κι αυτό σίγουρα είναι ενθαρρυντικό. Κόντρα σε όλα τα υπόλοιπα, ο Παναθηναϊκός στα αποδυτήρια του δείχνει ενωμένος, κάτι πολύ σημαντικό. Το θέμα βέβαια είναι η ενίσχυση και οι μεταγραφές που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν και άμεσα. Ειδικά στη θέση του Σισέ η επιλογή θα πρέπει να είναι προσεκτική αλλά και γρήγορη. Γιατί αν δεν γίνει η σωστή επιλογή τότε βλέπω τον Παναθηναϊκό να είναι η πιο σίγουρη ομάδα στα undrer για αυτούς που παίζουν στοίχημα.

Όσο αφορά τώρα το θέμα του Βιτόλο, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, είναι ένας παίχτης που τον ξέρουμε καλά και μας ξέρει και αυτός. Προσωπική μου γνώμη είναι πως θα είναι μια πολύ καλή λύση αν έρθει τελικά γιατί έχει τρεξίματα, αντοχή και είναι φοβερός «κλέφτης» στη μεσαία γραμμή. Το πρόβλημα του είναι πως δεν προωθεί το παιχνίδι, αντι-Ζιλμπέρτο δεν είναι δηλαδή ούτε για πλάκα. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει όμως αφάνταστα στο αμυντικό κομμάτι και ειδικά σε μεγάλα ματς μαζί με τον Σιμάο θα τρώνε σίδερα. Μακάρι να αποκτηθεί αλλά να ξέρουμε τι παίκτη παίρνουμε και να μην περιμένουμε να γίνει Τσάβι.

Πρώτο δείγμα λοιπόν... θετικό. Περιμένουμε να τελειώσει η προετοιμασία της ομάδας και μέσα από κάποια φιλικά να αρχίζουμε να βγάζουμε και κάποια συμπεράσματα. Εδώ θα είμαστε να τα σχολιάζουμε μαζί όλα τα γεγονότα... Καλή μας αρχή λοιπόν στη νέα σεζόν που αρχίζει και ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά. Το επόμενο φιλικό είναι αύριο με την τοπική ομάδα του Κίτζμπουελ. Το πιο σημαντικό γεγονός είναι όμως την Παρασκευή που θα μάθουμε τον πρώτο μας αντίπαλο για τη φάση του ChLeague.

Υ.Γ. Πόσες ποινικές διώξεις πρέπει ακόμη να γίνουν για να πάει ο Περπινιάδης στον εισαγγελέα; Ή μήπως πάλι τον λασπολογούνε διάφορα κέντρα λασπολογίας και θέλουν να τον βλάψουν. Αντιδράει λέει τώρα ο Βαγγέλας και ετοιμάζει απάντηση. Έλεος... Στο τέλος θα μας πει και πως ο Τσακογιάννης ήξερε ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί το τηλέφωνό του και ανέφερε το περιστατικό για να το μπλέξει. Βαγγέλη έμπλεξες... Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Το ξέρετε αυτό το ρητό; Ο Βαγγέλας το ξέρει πολύ καλά αλλά η προπαγάνδα που κάνει με τα κόκκινα παπαγαλάκια και απευθύνεται στα προβατάκια του Πειραιά σε εμάς δεν πιάνει τόπο. Α... και Βαγγέλη, σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει....

Υ.Γ. 2) Τζιμπρίλ καλή τύχη και να ξέρεις πως πάντα θα έχει μια θέση στην καρδιά μας.

Επιμέλεια: Νίκος Λιαχούδης



Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!