Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Ιουλίου 2011

Με ένα γκολ περνάς, αλλά χάνεις το πρωτάθλημα...


Τρία στα τέσσερα φιλικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού ήρθαν under. Και το ένα που ήρθε over το έχασαν οι «πράσινοι». Στην περίοδο που βρισκόμαστε ούτε θέαμα περιμένεις ούτε έστω αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Περιμένεις μία υποφερτή και αξιοπρεπή ομάδα, που απέναντι σε έναν πιο αδύναμο και με μικρό όνομα στην Ευρώπη, όπως είναι η Οντένσε, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα.
Το θέμα όμως είναι ότι το «τριφύλλι» που αντικρίσαμε με Σίβασπορ, Κολωνία και Ατρόμητο, πραγματικά προκαλεί ανησυχία. Οταν δεν κάνεις φάσεις, όταν δεν σκοράρεις, το αποτέλεσμα δεν έρχεται. Δεν δείχνεις ποιότητα και αφήνεις το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει. Ηδη, ο Παναθηναϊκός από φαβορί στα χαρτιά, με την μέχρι τώρα εικόνα, έχει μετατρέψει τις δύο αναμετρήσεις με τους Δανούς σε μάχη.
Πάντα στα χαρτιά. Γιατί στο γήπεδο μπορεί να δούμε τους παίκτες του Φερέιρα, να δείχνουν την πραγματική τους αξία και να κάνουν περίπατο με  την άπειρη, όπως είπε και ο Φερέιρα στην ομιλία του το πρωί της Παρασκευής, ομάδα της Δανίας. Ο τεχνικός της Οντένσε Χένρικ Κλάουσεν είδε το ματς με την Κολωνία και ο συνεργάτης του Στιν Νόρντεργκαρντ, αυτό με τον Ατρόμητο. Σίγουρα έφυγαν με χαμόγελο.
Σκεπτικοί για το αν θα αντιμετωπίσουν τον καλό Παναθηναϊκό την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά σίγουρα με χαμόγελο και πίστη ότι μπορούν. Στο χέρι των παικτών του Φερέιρα, είναι να μείνουν οι Δανοί με τη σκέψη και να μην γίνει αυτή ελπίδα μετά το πρώτο ματς και πράξη στην Αθήνα.
Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι δεν μπορεί να παίξει γρήγορα στην επίθεση, να πρεσάρει αποτελεσματικά και να γίνει αφεντικό στο γήπεδο. Τουλάχιστον τώρα, διότι με τις νέες προσθήκες και με περισσότερα τρεξίματα από τους παίκτες που υπολογίζονται για τον αγώνα με την Οντένσε, μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας.
Οι «πράσινοι» όπως και να έχει, διαθέτουν την εμπειρία στην Ευρώπη και την στοιχειώδη ποιότητα -για το συγκεκριμένο επίπεδο του θεσμού, διότι στους ομίλους θες καλύτερους παίκτες- για να πάρουν αποτέλεσμα στη Δανία. Δεν θα παίξουν ούτε σε καμίνι, ούτε με καμία υπερομάδα.
Αλλες κι άλλες δεν φοβήθηκαν. Μία ισοπαλία για παράδειγμα 1-1 εκτός κι έστω και μία ακόμα στο ΟΑΚΑ με 0-0 περνάει. Ή, με λευκή ισοπαλία στη Δανία κι ένα φτωχό, αλλά χρυσό 1-0 στο ΟΑΚΑ. Πάλι περνάει. Αναφέρουμε κάποια πιθανά αποτελέσματα βάσει της εικόνας που έχουμε δει μέχρι τώρα. Ο απολογισμός σε τέσσερα σοβαρά φιλικά για το «τριφύλλι» είναι δύο γκολ υπέρ, δύο κατά.
Με φτωχά σκορ, ακόμα και με ένα γκολ σε δύο ματς (εφόσον δεν έχεις δεχθεί κάποιο) και ισοπαλίες, στην Ευρώπη μπορείς να προχωρήσεις. Με φτωχά σκορ, χωρίς δημιουργικότητα κόντρα στις κλειστές ελληνικές άμυνες (ο Παναθηναϊκός παίζει κάθε χρόνο 20-22 ματς με αντιπάλους που μόνο αμύνονται) και με ισοπαλίες, στο πρωτάθλημα δεν προχωράς. Απλώς το χάνεις...
sday.gr

Αν σας αρέσει η δουλειά μας και θέλετε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας ακόμη πιο δυναμικά, κάντε κλικ σε μια διαφήμιση από κάτω!