Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

8 Ιουνίου 2011

Τεχνικώς, λάθος!


Η επιχείρηση «πρόσληψη Βρύζα» ήταν εξ αρχής καταδικασμένη. Πολύ απλά γιατί, δεν γίνεται ολόκληρος Παναθηναϊκός να ασχολείται και να  σπαταλά σχεδόν 15 υπέρ-πολύτιμες  ημέρες περιμένοντας την απάντηση ενός ανθρώπου που κρίθηκε επαρκής επειδή άφησε έργο (;) στον ΠΑΟΚ!  

Σε περίπτωση που κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει, μιλάμε για εντελώς διαφορετικά μεγέθη οπότε  από αυτή την άποψη  δεν πρόκειται για διαπραγματευτικό ναυάγιο  αλλά για μέγα διοικητικό φιάσκο!

Ο Παναθηναϊκός, σίγουρα  δεν θα χάσει  από τη μη πρόσληψη του Βρύζα όμως για το κύρος  του συλλόγου η εξέλιξη της υπόθεσης  ήταν (άλλο ) ένα τεράστιο  χτύπημα.   Χτύπημα το οποίο ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των κακών χειρισμών της ΠΑΕ στο… κακόγουστο αστείο που λέγεται «τεχνικός διευθυντής». 
Από τον Βέλιμιρ Ζάετς, στους, Γιάσμινκο Βέλιτς, Κώστα Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας, οι ιστορίες τρέλας είναι πολλές  όχι μόνο στη διάρκεια της θητείας τους αλλά και στις συνθήκες  και κυρίως στους συσχετισμούς που είχαν οδηγήσει στην πρόσληψή τους! Κάτι αντίστοιχο  οδήγησε και στην επιλογή του Ζήση  Βρύζα η οποία δεν προχώρησε, απλά, γιατί όσοι έχουν απομείνει και ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία στο πως  κλείνονται  οι συμφωνίες! 


Δεν μπορείς να προσφέρεις στον κάθε Βρύζα 500.000 το χρόνο  αφήνοντάς του, μετέωρο το μπάτζετ που θα κινηθεί  αφού «δεν ξέρουμε ακόμη, αν και πόσο, θα πουληθούν παίκτες...»
  
Αυτά ακούει  ο…  παγκοσμίου φήμης Σταν Φαλκς και δηλώνει αφοσίωση στη… Βίσλα Κρακοβίας  αυτά ακούει και  διστάζει  ο Τζιανλούκα Νάνι την ώρα που βρίσκεται στο Λονδίνο… παλεύοντας να συγκινήσει κάποια αγγλική ομάδα αφού το πέρασμά του από τη Γουέστ Χαμ μόνο πειστικό δεν ήταν!

Το καλύτερο από τα σενάρια που κυκλοφόρησε είναι να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο ο Φερέιρα! Και να το κρατήσει εφεξής ο εκάστοτε προπονητής της ομάδας … Δηλαδή ποιο ήταν το κέρδος του Παναθηναϊκού τα χρόνια που λειτουργεί το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα;;; Αναφερόμαστε στο κέρδος σε παίκτες και όχι στο περσινό νταμπλ της ομάδας...  


Η έλευση του πλέον επιτυχημένου παίκτη αυτό το διάστημα, του Σισέ,  δεν ήταν έργο του τεχνικού διευθυντή αλλά επίδειξη δύναμης της, τέως , πολυμετοχικότητας! Ο Παναθηναϊκός λειτουργούσε πολύ καλύτερα πριν από κάποια χρόνια όταν ο προπονητής ήταν ο απόλυτος υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος (αν και εδώ , άνωθεν παρεμβάσεις  υπήρχαν και αρκετές μάλιστα) . Λειτουργούσε πολύ καλύτερα γιατί διέθετε και άρτια οργανωμένο  τμήμα ανεύρεσης ταλέντων  ανά τον  κόσμο  και κυρίως γιατί  υπήρχε, δούλευε και αξιοποιούσε τα ταλέντα που έβγαζε η Παιανία...

Κάλλιστα θα  μπορούσε και τώρα να εφαρμοστεί  αυτό το μοντέλο το οποίο, συν τοις άλλοις , θα εξοικονομούσε και τα 500.000 ετησίως  που θα έπαιρνε  όποιος επιλεγόταν για να κανονίσει μεταγραφές τύπου Μελίσση,  Κλέιτον, Ροντρίγκο Σόουζα,  Μπίαρσμπιρ, Μουν,  Σεϊταρίδη, Πλεσί κτλ….

ΥΓ: Αυτό το …κολπάκι  με τη Τζουντ να απαντά αντί του συζύγου  - ο οποίος μάλλον διασκεδάζει που το κορίτσι κάτι βρήκε και ασχολείται- έχει αρχίσει να κουράζει… Δεν πείθει κιόλας

ΥΓ1:  Κάκιστη η απομίμηση (στο ΟΑΚΑ)  των ηλιθιοτήτων του «Καραϊσκάκης»  και δίχως τη παραμικρή φαντασία και οι εμπνευστές της   

ΥΓ2: Μαζέψτε και υπογραφές εκεί στον Πειραιά για να μην αλλάξει ιδιοκτησία η ομάδα που έχει πνεύμα  νικητή!

Theplayer.gr