Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουνίου 2011

Οι φίλοι της Γαλατά δεν θέλουν Σισέ!

Τα δημοσιεύματα, και από Τουρκία και από Ελλάδα, που συνδέουν τον Γάλλο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού με την τουρκική ομάδα οργιάζουν, μιλώντας για συμφωνία. 

Το πρώτο που χρίζει διερεύνησης είναι αν ο ίδιος ο επιθετικός του «τριφυλλιού» θέλει να μετακομίσει στη γειτονική χώρα, αφού, όπως αφήνει να εννοηθεί, ψάχνει ένα πιο φημισμένο πρωτάθλημα.
Στην Τουρκία μπορεί να πληρώνουν αδρά, αλλά δεν μπορεί η εκεί Σούπερ Λίγκα να θεωρηθεί και πρωτοκλασάτη κατηγορία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή η απορία θα μας λυθεί εν καιρώ. Ψάξαμε και αλιεύσαμε πληροφορίες από την Τουρκία, για το πώς αντιμετωπίζουν οι φίλοι της Γαλατασαράι πιθανή μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ.
Το αποτέλεσμα της έρευνάς μας δεν συνάδει με τη διαφαινόμενη επιθυμία της «Τσιμ Μπομ» να εντάξει τον Γάλλο στο δυναμικό της. Οι φίλοι της τουρκικής ομάδας επιθυμούν διακαώς την απόκτηση ενός επιθετικού μεγαλύτερης φήμης. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι ο νούμερο ένα στόχος και πόθος στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Θεωρεί η πλειοψηφία τους ότι ο Σισέ δεν είναι σε επίπεδο ικανό να βοηθήσει τη Γαλατά να «ξεβαλτώσει», προφανώς αγνοώντας την προσφορά του στον Παναθηναϊκό.
Το ελληνικό πρωτάθλημα, συν τοις άλλοις, δεν το υπολήπτονται! Με βάση αυτά τα δεδομένα και γνωρίζοντας όλοι μας την ψυχοσύνθεση του Τζιμπρίλ, δύσκολα θα γίνει εύκολα αποδεκτός από τους οπαδούς, κάτι που τον ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα. «Είχε σοβαρούς τραυματισμούς», «Δεν είναι όνομα με την αίγλη του Ντρογκμπά» είναι δύο ατάκες που, όπως μάθαμε, χρησιμοποιούν οι φίλοι της ομάδας, συζητώντας για τον Γάλλο.
Η Γαλατά τερμάτισε στην 8η θέση του περυσινού πρωταθλήματος, έμεινε εκτός Ευρώπης και είδε τις συμπολίτισσές της Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας να παίρνει η μία το πρωτάθλημα και να παίζει τη νέα σεζόν Τσάμπιονς Λιγκ και την άλλη να κατακτά το Κύπελλο και να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.
Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως οι φίλοι της ομάδας απαιτούν γενναίες προσθήκες στο ρόστερ. Υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα, βέβαια, αυτήν τη στιγμή, που πρέπει να λύσει η διοίκηση της Γαλατασαράι. Με την προσθήκη του Γιόχαν Ελμάντερ ο αριθμός των ξένων της έφθασε τους δέκα! Στην Τουρκία και ο κοινοτικός λογίζεται ως ξένος. Και υπάρχει άλλη μία παράμετρος, η οποία είναι ο εξής κανονισμός: επιτρέπεται στην ενδεκάδα η συμμετοχή έξι ξένων και δύο ακόμη να είναι στον πάγκο. Το δεύτερο δεν επηρεάζει τόσο τη μεταγραφή του Σισέ, αλλά μπορεί να επηρεάσει τον ίδιο εφόσον πάει εκεί!
Όσον αφορά το πρώτο, όμως, στην παρούσα φάση η τουρκική ομάδα δεν μπορεί να κάνει καμία μεταγραφή, αν δεν αποδεσμεύσει κάποιον παίκτη ξένο ή αν δεν προχωρήσει σε δανεισμό του. Γίνονται προσπάθειες για να λυθεί το συμβόλαιο του Μίλαν Μπάρος, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ως τώρα. Οπότε αυτό ίσως καθυστερήσει τη διοίκηση του συλλόγου στο να μπορέσει να ολοκληρώσει πιθανή μετακίνηση του Τζιμπρίλ Σισέ.
sportaction.gr