Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

7 Μαρτίου 2011

Αρχίζει τα σουτ ο Μάριτς

Πριν την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού για τη Μάλαγα, ο Άλεκς Μάριτς είχε αρχίσει να... προοδεύει κάπως σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα που ακολουθούσε. 


Για πρώτη φορά, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο Αυστραλός σέντερ έπιασε μπάλα κι άρχισε να τρέχει το γήπεδο κάνοντας ντίμπλα. Δεν δοκίμασε βέβαια να σουτάρει αλλά ήδη είχε σημειωθεί μιά πρώτη πρόοδος.


Το θέμα είναι ότι η κατάσταση στο χέρι του Άλεκς Μάριτς οδεύει από το καλό στο... καλύτερο και στην προπόνηση της Καθαράς Δευτέρας (7/3) ο σέντερ του Παναθηναϊκού θα προχωρήσει ένα ακόμα βήμα το πρόγραμμά του. Συγκεκριμένα ο Μάριτς θα κάνει κανονικά το ζέσταμα με την ομάδα (όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα) και στη συνέχεια θα αρχίσει τα σουτ κάτω από το καλάθι προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται το χέρι του. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αυστραλός είχε υποστεί ρήξη τένοντα στον αγκώνα και είναι πολύ σημαντικό το πως θα αντιδράσει το χέρι του όταν... τεντώνεται για να γίνει το σουτ.


Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Μάριτς αρχίζει σταδιακά να μετράει ανάποδα σε ό,τι αφορά στην επιστροφή του αν κι ακόμα έχει πολύ δρόμο να καλύψει, άλλωστε έχει να παίξει σε επίσημο ματς του Παναθηναϊκού από το Νοέμβριο: Συγκεκριμένα για τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 18/11 και στον αγώνα του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο για την Ευρωλίγκα ενώ σε ό,τι αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στις 13/11 στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό. Αυτό σημαίνει ότι έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από τότε που ο Μάριτς αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε επίσημη υποχρέωση της ομάδας.


Βεβαίως αν όλα πάνε καλά κι από τη στιγμή που ο Μάριτς θα αρχίσει ν' ακολουθεί το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, χρειάζεται ένα εύλογο όσο και σημαντικό χρονικό διάστημα προκειμένου να βρει τα... πατήματα και τις ανάσες του. Είναι δεδομένο ότι ο Μάριτς- με βάση τις εκτιμήσεις κι από τη στιγμή που όλα πάνε καλά- θα βρεθεί στο 100% της φόρμας και της ετοιμότητάς του περίπου στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αυτό αφορά στην πλήρη αγωνιστική του ετοιμότητα καθώς ιατρικά θα είναι νωρίτερα έτοιμος.


Η πλέον υπεραισιόδοξη πρόβλεψη αναφέρει ότι αν όλα κυλήσουν βάση προγράμματος ο Μάριτς πιθανότατα να βρεθεί στη 12άδα του Παναθηναϊκού όχι στον πρώτο αγώνα με τη Μπαρτσελόνα (22/3 στη Βαρκελώνη) αλλά νωρίτερα και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στις 19/3... Ο Μάριτς δούλεψε σκληρά και... πέτυχε την ανατροπή των δεδομένων και των προβλέψεων και βέβαια όλοι εύχονται να του χαμογελάσει η τύχη απ' εδώ και στο εξής, διότι είναι σίγουρο ότι στα πρώτα του "βήματα" στον Παναθηναϊκό δεν είχε την τύχη με το μέρος του!