Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

5 Ιουνίου 2011

Να το τελειώσει από απόψε

Η ώρα της κρίσεως έφτασε. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ, με τους «ερυθρολεύκους» να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί αναφορικά με την υπόθεση «τίτλος». 

Αν και σε αυτά τα παιχνίδια τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες, το φαβορί είναι ξεκάθαρο. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς καλείται να τελειώσει το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά.
Τι είναι αυτό που θα οδηγήσει τους πράσινους στην νίκη-τίτλο; Τα αμιγώς αγωνιστικά τα γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’ όλους, ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης εδώ και 11 συναπτά έτη. Ο «Ζοτς» και οι παίκτες του έχουν την εμπειρία (και την ικανότητα) να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και όλα αυτά περί άγχους κατ’ εμέ δεν ισχύουν (όπως θα γνωρίζετε σε αυτό το επίπεδο όλα ξεχνιούνται από την στιγμή που οι αθλητές μπουν στο παρκέ).
Ο Παναθηναϊκός δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, κάτι που απέδειξε και στους τρεις προηγούμενους τελικούς (ένα μπλακ-άουτ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο ΣΕΦ, δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να πανηγυρίσουν από την προηγούμενη Τετάρτη το ένατο συνεχόμενο πρωτάθλημα), ενώ μετά τον τρίτο τελικό σαν να... έλιωσε η καραμέλα της διαιτησίας (ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν... μουρμούρες μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ).
Ωστόσο αυτό που θα οδηγήσει τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε μία ακόμα επιτυχία, θα είναι γι’ άλλη μία φορά ο έκτος παίκτης. Ο κόσμος του «τριφυλλιού» πρέπει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο θα σπρώξει τους «πράσινους» προς τον τίτλο χωρίς ωστόσο να προβεί σε ακρότητες. Η συμπεριφορά και ο παλμός της εξέδρας στα εντός έδρας παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας ήταν κάτι το απερίπγραπτο και συγκλονιστικό.
Κάτι παρόμοιο πρέπει να θυμίζει και το κλειστό του ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής και αν όλα πάνε καλά για τους πράσινους, τότε θα μιλάμε για μία πραγματική φιέστα. Δεν αποκλείεται η έξεδρα να δεχτεί και προκλήσεις, οι οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουν αναπάντητες. Ας αφήσουν τις απαντήσεις στους αληθινούς πρωταγωνιστές. Εκείνοι όπως μας έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν, γνωρίζουν καλύτερα τον τρόπο.
sportaction.gr