Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

3 Ιουνίου 2011

Το γεφύρι του… Βοτανικού


Το γεφύρι του… ΒοτανικούΤο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, ήταν και παραμένει ένα όνειρο.
Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε να υπογράφονται μνημόνια, συμφωνίες, τροποποιήσεις των νόμων και πάει λέγοντας. Κι εκεί που νομίζαμε ότι είμαστε κοντά, ερχόταν το ΣτΕ, οι κορμοράνοι, όσοι δεν ήθελαν να χτιστεί το «πράσινο» παλάτι στον Βοτανικό και πάει λέγοντας. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, όλα αυτά είναι αναμενόμενα.
Όμως αλήθεια, έχει πάρει χαμπάρι κανείς ότι πέρασαν ήδη έξι χρόνια από τη στιγμή που αποφασίστηκε να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση; Έχετε καταλάβει ότι ο κόσμος κουράστηκε, αηδίασε και πλέον δεν πιστεύει το παραμικρό; Και τι να πιστέψεις; Που να πιαστείς για να αισιοδοξείς ότι θα έρθει η μέρα που όχι εσύ, αλλά τα παιδιά σου θα μπουν στο νέο… σπίτι της ομάδας.
Μην παραμυθιαζόμαστε όμως. Λεφτά δεν υπάρχουν. Γήπεδο αυτή τη στιγμή, δεν είναι δυνατό να γίνει. Με τι πόρους; Ποια τράπεζα θα δώσει δάνειο; Η Πολιτεία, ή ο Δήμος, πως θα μπορέσουν να συνεισφέρουν; Όσοι έβαλαν εμπόδια, τότε που όντως το θέμα ήταν «ζεστό», να χαίρονται τις επιλογές τους. Να χαίρονται την πρεμούρα που τους είχε πιάσει για τους κορμοράνους. Να πηγαίνουν κάθε μέρα στον Βοτανικό, να χαίρονται την περιοχή που δεν ήθελαν να αναβαθμιστεί.
Και φυσικά, ακόμη και σαν σκέψη απ’ το μυαλό του οποιουδήποτε να περάσει πως θα επιτραπεί το γκρέμισμα της Λεωφόρου, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος…
Από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, ακούμε πως θα χτιστεί γήπεδο για τον Παναθηναϊκό. Ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε. Πέρασαν έξι χρόνια κοροϊδίας αναφορικά με τον Βοτανικό. Άλλαξαν κυβερνήσεις, άλλαξαν δήμαρχοι, άλλαξαν διοικήσεις στον Παναθηναϊκό. Όλα άλλαξαν και το μόνο που παρέμεινε είναι το… οικόπεδο στον Βοτανικό που δεν εκμεταλλεύεται κανείς, που το κοιτούν και το χαίρονται όλοι αυτοί οι –και καλά-οικολόγοι.
Κατάντησε κι ο Βοτανικός σαν το γεφύρι της Άρτας. Με τη μόνη διαφορά, ότι ποτέ δεν ξεκίνησε το χτίσιμο. Ποτέ στην πραγματικότητα δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος, εκτός Παναθηναϊκού, που να θέλει στην πράξη να προχωρήσει ένα έργο που θα αφήσει εποχή στην Αθήνα και θα δώσει ανάσα στην πρωτεύουσα. Κρίμα και πάλι κρίμα…


Λευτέρης Μπακολιάς από OnSports.gr