Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Σεπτεμβρίου 2010

Τους ξύπνησε!

Η χθεσινή μέρα ήταν «γεμάτη» για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Γεμάτη από ομιλία και ανάλυση του προπονητή τους. Χωρίς… μαλλιά στη γλώσσα, ο Νίκος Νιόπλιας αναφέρθηκε στον καθένα ξεχωριστά, δίχως να διστάζει σε κανένα σημείο.



Προσπαθώντας να αφυπνίσει τους πάντες και να ξυπνήσει τον εγωισμό τους. Ειδικά τα όσα είπε στον Μπουμσόνγκ, ξεχώρισα. Μια και τόνισε στον Γάλλο ότι ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας και δεν είναι όπως η… Λιόν!

«Τα ψέματα τελείωσαν. Όποιος δεν δίνει το 100% θα κάθεται στον πάγκο. Πρέπει να γίνουμε και πάλι αυτό που ήμασταν πέρσι. Μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Να παλεύουμε όλοι για έναν και ένας για όλους. Όταν είμαστε αυτοί που πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε και πάλι.

Σε θέματα πειθαρχίας από εδώ και πέρα θα είμαι απόλυτος. Δεν επιτρέπονται άλλα σημάδια χαλαρότητας. Σας τα είπε χθες και ο Κώστας (σ.σ. Αντωνίου) και πρέπει να το καταλάβετε όλοι πολύ καλά».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα πρόστιμα. Γνωστοποιώντας στον Πλεσί ότι λόγω αυξημένου σωματικού λίπους θα πληρώσει κι αυτός, πριν πιάσει τον Σιμάο!
Μάλιστα, είχε μαζί του τις μετρήσεις του Μοζαμβικανού: «Σιμάο είναι ανεπίτρεπτο να εμφανίζεσαι με 6 κιλά παραπάνω και με λίπος 11%. Όταν φεύγετε για την εθνική είστε ακόμη παίκτες του Παναθηναϊκού και πρέπει να είστε πάντα επαγγελματίες. Θα τιμωρηθείς με πρόστιμο γι’ αυτό το θέμα και δεν θέλω να επαναληφθεί».

Εν συνεχεία, γύρισε προς τον Λέτο που είχε… ξεχάσει να πληρώσει ένα παλαιότερο δικό του πρόστιμο: ««Κι εσύ Σεμπάστιαν χρωστάς ένα παλιότερο πρόστιμο. Κοίτα λοιπόν να το πληρώσεις…». Αμέσως σηκώθηκε ο Σισέ και είπε: «Κι εγώ χρωστάω ένα πρόστιμο κόουτς». Με τον Νιόπλια να συνεχίζει: «Δεν γίνεται να μην πληρώνετε τα πρόστιμα. Αν δεν το κάνετε άμεσα, θα διπλασιαστεί».

Αμέσως μετά ξεκίνησε την κριτική σε κάθε παίκτη χωριστά. Με τον Μπουμσόνγκ να ακούει τα περισσότερα: «Δεν επιτρέπεται να αφήνεις τον Ντουγκλάο να μας βάζει μέσα στα δίκτυα. Είχαμε πει συγκεκριμένα πράγματα, ως προς τα μαρκαρίσματα τόσες μέρες. Κανονικά, με τον όγκο σου και τη δύναμή σου, θα έπρεπε να τον πετάξεις εκτός περιοχής. Χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι σου».

Σε εκείνο το σημείο το λόγο πήρε ο Γάλλος και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μπουμσόνγκ: «Κόουτς, έχεις δίκιο, απλά είμαι νέος στην ομάδα και χρειάζομαι ακόμη ένα μικρό διάστημα προσαρμογής. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και θα πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτό».

Νιόπλιας: «Εσύ πρέπει να έρθεις κοντά στην ομάδα και όχι η ομάδα σε σένα. Πρέπει να το καταλάβεις αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με 100 και πλέον χρόνια ιστορίας και υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Δεν είναι όπως η Λιόν, που έχεις 15-20 χρόνια ιστορίας. Υπάρχει πίεση από παντού. Από την ομάδα, από τη διοίκηση, από τον κόσμο, από τον Τύπο. Αντέχεις; Πρέπει να αντέξεις. Και να προσαρμοστείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα σ’ αυτή την πίεση».

Μπουμσόνγκ: «Δεν έχω δώσει αυτά που μπορώ μέχρι τώρα. Ζητάω συγνώμη».
Μόλις τελείωσε η κουβέντα με τον Μπουμσόνγκ, σειρά πήραν όλοι οι υπόλοιποι που απλά άκουγαν τον προπονητή τους χωρίς να παρεμβαίνουν.

Σε Τζόρβα: «Αλέξη στη φάση του πρώτου γκολ έχεις ευθύνη γιατί δίστασες να βγεις. Σε τέτοιες φάσεις μέσα στην περιοχή μας, θα πρέπει να βγαίνεις και να τους παίρνεις όλους μαζί σου… Εσύ είσαι ο κυρίαρχος εκεί. Και θα πρέπει να βγαίνεις με δύναμη για να καθαρίζεις. Επίσης, έχασες την ηρεμία σου μετά τη λάθος απομάκρυνσή σου στο πρώτο μέρος και ασχολιόσουν με τον επόπτη, επειδή δεν έδωσε οφσάιντ. Δεν πρέπει να ασχολείσαι με το τι δίνουν και τι σφυρίζουν. Εσύ θα πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στο παιχνίδι σου και μετά τη φάση, το βλέπουμε…».

Σε Βύντρα-Μαρίνο: «Αμυντικά πήγατε αρκετά καλά. Όχι όμως και επιθετικά. Ναι, σαφώς πρώτα απ’ όλα είστε αμυντικοί, όμως θα πρέπει να βοηθάτε και στο δημιουργικό κομμάτι. Συνολικά πάντως περίμενα να κάνετε καλύτερη εμφάνιση».

Σε Καντέ: «Ησουν πολύ καλός και φιλότιμος. Γενικά δεν έχω παράπονα από σένα Σεντρίκ. Είσαι πάντα από τους διακριθέντες της ομάδας. Απλώς θέλω τόσο από εσένα, όσο και από τους υπόλοιπους παίκτες να δουλέψετε και να βελτιώσετε τις συνεργασίες σας μέσα στο γήπεδο».

Σε Ζιλμπέρτο-Καραγκούνη: «Δεν έχω παράπονα από την προσπάθειά σας. Τρέξατε πολύ, το παλέψατε και σταθήκατε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Είχατε θετική παρουσία, όμως είστε παίκτες ηγέτες σ’ αυτή την ομάδα και πρέπει να συμπαρασύρετε και τους υπόλοιπους. Είστε αρχηγοί και θέλω να δίνετε το παράδειγμα».

Σε Νίνη: «Σωτήρη ξεκίνησες καλά, είχες την ασίστ στον Τζιμπρίλ, όμως μετά χάθηκες. Η θέση σου είναι πίσω από τον Σισέ κι από εκεί πρέπει να κάνεις παιχνίδι. Δεν θέλω να πηγαίνεις δεξιά κι αριστερά και να χάνεσαι. Πρέπει να μάθεις να κάνεις καλύτερη διαχείριση του αγώνα και να σταθεροποιήσεις την απόδοσή σου στο 90λεπτο».

Σε Λέτο: «Σεμπάστιαν έκανες δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο μέρος ήσουν πολύ εκνευρισμένος, δεν είχες συγκέντρωση κι έκανες λάθος τρεις πάσες, τρεις εύκολες πάσες στα 3-4 μέτρα. Κι αυτό είναι σημάδι έλλειψης συγκέντρωσης. Στο δεύτερο μέρος ανέβηκες πολύ και έκανες αυτό που έπρεπε. Το ζητούμενο με την περίπτωσή σου Σεμπάστιαν είναι η σταθερότητα».

Σε Σισέ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από σένα Τζιμπρίλ. Εκανες αυτό που έπρεπε και κράτησες όρθια την ομάδα σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Είσαι ο σκόρερ μας και έτσι θέλω να συνεχίσεις…».

Σε Λουίς Γκαρσία ( ο Ισπανός τον είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά ότι θα καθυστερήσει η πτήση του, αλλά παρ’ όλα αυτά με την… ψυχή στο στόμα πρόλαβε την προπόνηση κάτι που εκτίμησε ο Νιόπλιας): «Πήγες πολύ καλά και βοήθησες πολύ με την είσοδό σου στο παιχνίδι. Εχεις την ποιότητα και την κλάση για να μας βοηθήσεις πάρα πολύ».

Σε Κατσουράνη: «Κι εσύ Κώστα βοήθησες με την είσοδό σου. Κράτησες καλά τη θέση σου και είχες θετική παρουσία».

Σε Ιωαννίδη: «Γιώργο επιθετικά έδωσες πολλές βοήθειες. Όμως αμυντικά είχες προβλήματα. Ειδικά στη φάση του 76ου λεπτού, που σε πέρασε δύο φορές ο επιθετικός της Καβάλας επειδή γλίστρησες. Είναι απαράδεκτο. Είσαι επαγγελματίας παίκτης, δεν επιτρέπεται να γλιστράς με αυτόν τον τρόπο, σε μία φάση που έχει μπει φωτιά στην εστία μας. Στην τελική άλλαξε παπούτσια…».

10bet