Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Σεπτεμβρίου 2010

«Φαβορί ο Παναθηναϊκός με Κοπεγχάγη»

Τον Παναθηναϊκό έχρισε φαβορί, ενόψει της αναμέτρησης για τους ομίλους του Champions League στην Αθήνα, ο επιθετικός της Κοπεγχάγης Σέζαρ Σαντίν, μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα.

Ο Σαντίν χαρακτήρισε καυτή έδρα το ΟΑΚΑ, για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Τριφυλλιού, ενώ εξέφρασε και τον θαυμασμό του στον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σέζαρ Σαντίν στην εφημερίδα «Derby»:

Ποια είναι τα προγνωστικά σου για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ομάδα σου την Κοπεγχάγη;

«Φαντάζομαι πως και εσείς περιμένετε πώς και πώς αυτό το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μπαρτσελόνα, ενώ εμείς νικήσαμε την Ρούμπιν Καζάν. Λογικά θα θέλει πάση θυσία τη νίκη μαζί μας για να πάρει βαθμούς και να κυνηγήσει κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός έχει ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης, με εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικά στο γήπεδό του είναι πολύ δυνατός. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, αν και ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί σε αυτό το ματς».

Έχετε… μελετήσει τον Παναθηναϊκό; Πως σκοπεύετε να διεκδικήσετε κάτι καλό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας;

«Περισσότερα θα πούμε με τον προπονητή μας τις επόμενες ημέρες για τον Παναθηναϊκό. Αλλά γνωρίζουμε αρκετά για την ομάδα. Ξέρουμε πως έχει παίκτες σαν τον Γκοβού, τον Σισέ, τον Καραγκούνη, τον Λουίς Γκαρσία. Παίκτες που δεν χρειάζονται συστάσεις. Κοπεγχάγη και Παναθηναϊκός έπαιξαν και πριν τρία χρόνια στο Κύπελλο UEFA, ενώ έχουμε και τον Νταμ Εντόι, ο οποίος ξέρει να μας πει πολλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό, αφού έπαιζε εκεί. Θα είμαστε προετοιμασμένοι πάντως για το ματς της Αθήνας».

Ανέφερες προηγουμένως πως ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός εντός έδρας. Σας προβληματίζει αυτό;

«Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε δυνατές έδρες. Παρόλα αυτά όλοι μας στην ομάδα γνωρίζουμε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι… καυτή στην Αθήνα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι… ονομαστοί στην Ευρώπη γιατί κάνουν τη ζωή δύσκολη στην αντίπαλή ομάδα. Ο Παναθηναϊκός θα παίζει στο μεταξύ μας παιχνίδι με παίχτη παραπάνω, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ο Νταμ μου έχει πει ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι φανταστικός. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να αποδώσουμε στο 100% για να πετύχουμε κάτι καλό».

Ποια θεωρείς πως είναι τα δικά σας δυνατά σημεία για να πάρετε ένα καλό αποτέλεσμα; Έχουμε ακούσει πως εσύ και ο Εντόι κάνετε ένα πολύ καλό δίδυμο στην επίθεση…

«Έχουμε κι εμείς πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι αλήθεια πως με τον Νταμ έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Ειδικά εκείνος θεωρώ πως είναι σε πολύ καλή αγωνιστική φόρμα. Δεν είναι όμως αυτό το δυνατό μας σημείο, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη. Θεωρώ ότι όταν σαν ομάδα είμαστε συμπαγείς και προσεκτικοί και στα 90 λεπτά, μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Επίσης έχουμε έμπειρους παίκτες, όπως ο Γιέσπερ Γκρόνγκιερ, που έχουν παραστάσεις από πολλά παιχνίδια στο Champions League».

Σου προκάλεσε έκπληξη ο τρόπος που ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων από την Μπαρτσελόνα;

«Όχι! Η Μπαρτσελόνα παίζει εκπληκτικά και από τις ομάδες του ομίλου μας νομίζω πως δύσκολα θα πάρει κάποια κάτι καλύτερο στο Καμπ Νόου. Εμείς από την πλευρά μας κερδίσαμε τη Ρούμπιν και έχουμε καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί στον όμιλο και οι άλλες τρείς ομάδες θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση».

Ξέρεις ότι στον Παναθηναϊκό αγωνίζεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Πως θα αισθανθείς ως αντίπαλος με τον πρώην κάπτεν της Εθνικής Βραζιλίας; Πρόσφατα μάλιστα είχε δηλώσει πως δεν είχε ακούσει για εσένα…

«Ο Ζιλμπέρτο είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής. Τελευταία φορά τον είχα δει από την τηλεόραση να αγωνίζεται με την Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι ένας πανέξυπνος παίκτης, με μεγάλη προσωπικότητα, που αλλάζει τις ισορροπίες μέσα στο γήπεδο. Όσο για το γεγονός ότι δεν έχει ακούσει για εμένα, ας ελπίσουμε να με… γνωρίσει καλύτερα στο μεταξύ μας ματς».
10bet