Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

6 Ιουνίου 2011

Βουγιούκας: «Βολές, ριμπάουντ και σωστές αποφάσεις έκριναν το παιχνίδι»

Στις σωστές αποφάσεις που πήραν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και στις βολές και τα ριμπάουντ, κρίθηκε ο τέταρτος τελικός της Α1 μπάσκετ των ανδρών, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» ο Ίαν Βουγιούκας.

Ο σέντερ του Τριφυλλιού στάθηκε στον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη στο πρώτο λεπτό του αγώνα, ενώ αναφέρθηκε και στην καλή παρουσία των Ελλήνων παικτών και στις δύο ομάδες.

Συγκεκριμένα ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είμαστε ευτυχισμένοι που μετά από τέτοια προσπάθεια πήραμε το πρωτάθλημα».

Για τον τραυματισμό του Διαμαντίδη στο πρώτο λεπτό του αγώνα: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμάς, γιατί ο Δημήτρης είναι ο παίκτης κλειδί στην ομάδα. Όταν τον χάσαμε δεν ήταν καλό για εμάς, φάνηκε όμως πόσο ομάδα είμαστε. Ο προπονητής μας είπε να συνεχίζουμε να παίζουμε. Ξέραμε ότι ήταν μεγάλη απώλεια. Ότι ήταν δύσκολο για εμάς χωρίς Διαμαντίδη και Περπέρογλου. Κανείς δεν περίμενε ο Διαμαντίδης να φύγει από το πρώτο λεπτό. Όποιος ήταν στη διάθεση του προπονητή έπρεπε να παίξει, όλοι έπρεπε να συνεισφέρουμε. Η απουσία του Δημήτρη δημιούργησε τεράστιο αμυντικό και επιθετικό κενό, ευτυχώς όμως τα καταφέραμε».

Για τον Φώτση: «Ο Αντώνης είχε 6/6 τρίποντα και η βοήθειά του ήταν τεράστια ευλογία για εμάς».

Για τον τέταρτο τελικό: «Από το πρώτο δεκάλεπτο έλεγα ότι θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Κάθε λεπτό άλλαζε η ψυχολογία του παιχνιδιού».

Για το αν θα άλλαζε κάτι από την αναμέτρηση: «Δεν θα άλλαζα τίποτα. Η νίκη παραμένει νίκη. Έτσι όπως ήρθε αν και δύσκολα, το αποτέλεσμα μετράει και αυτό θα κρατήσουμε».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: «Κρίθηκε στις βολές και τα ριμπάουντ, αλλά και στις σωστές αποφάσεις στο τέλος. Ο Νικ ήταν πάρα πολύ καλός και ο Μπατίστ και ο Φώτσης έδωσαν ό,τι χρειάστηκε η ομάδα για να πάρουμε τη νίκη».

Για την καλή παρουσία των Ελλήνων παικτών και στις δύο ομάδες: «Σε τέτοια ματς, γενικά οι Έλληνες είναι πρωταγωνιστές κάτι για το οποίο χαιρόμαστε επειδή υπάρχει ταλέντο και ελπίζουμε το καλοκαίρι να δείξουμε ότι ακόμα είμαστε πολύ δυνατοί ως Εθνική ομάδα, με πολλές λύσεις και έχουμε να δώσουμε πράγματα».