Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Μαΐου 2011

Η Ευρώπη παίζει μπάλα στο Newspao.gr (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα αποτελέσματα του Σαββάτου και το πανόραμα της Κυριακής απο τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης στο Νewspao.gr.


BUNDESLIGA – «Βασίλισσα» με... στέμμα!

Τον 7ο τίτλο στην ιστορία της πανηγυρίζει, με κάθε επισημότητα πλέον, η Ντόρτμουντ στην Bundesliga! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Νυρεμβέργης στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της Λεβερκούζεν στην Κολωνία (2-0), στέφθηκε και τυπικά Πρωταθλήτρια Γερμανίας, αυξάνοντας στους 8 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.






Οι Βεστφαλοί «καθάρισαν» με... συνοπτικές διαδικασίες την αναμέτρηση με τους «Φράγκους», σημειώνοντας δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, με τους Μπάριος (32’) και Λεβαντόφσκι (43’) και στην επανάληψη απλά περίμεναν το φινάλε για να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Ήταν η 22η φετινή νίκη (σε 32 ματς) για την Μπορούσια, η οποία ήταν σταθερά η καλύτερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος και απόλυτα δίκαια επέστρεψε στην κορυφή του γερμανικού ποδοσφαίρου μετά από 9 «στείρα» χρόνια.

Παρέδωσαν πνεύμα Λεβερκούζεν και Αμβούργο, «διπλά» από... χρυσάφι για Στουτγάρδη, Γκλάντμπαχ



Την ίδια ώρα, η Λεβερκούζεν πετούσε... λευκή πετσέτα στο «Ράιν Ενεργκί» της Κολωνίας, όπου ηττήθηκε με 0-2 από την τοπική ομάδα, η οποία πήρε απ’ τη μεριά της βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Δύο γκολ του Μιλιβόγιε Νοβάκοβιτς στην επανάληψη (67’ και 82’) έκριναν την αναμέτρηση για τα «κριάρια», που αποσπάστηκαν έτσι τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισαν οι εκτός έδρας νίκες της Φράιμπουργκ επί του Αμβούργου (0-1), που ουσιαστικά έθεσε τους γηπεδούχους εκτός διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και της Στουτγάρδης επί της Χόφενχαϊμ (1-2), με ανατροπή στο 2ο ημίχρονο, ενώ σπουδαίο «διπλό» πανηγύρισε και η Γκλάντμπαχ στο Ανόβερο με 1-0, «ξεκολλώντας» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε περιπέτειες η Άιντραχτ



Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η Άιντραχτ, η οποία γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά από τη Μάιντς στο «Μπρούχβεγκ» με 3-0 και υποχώρησε στη 16η θέση, που οδηγεί στα πλέι-άουτ, μόλις δύο βαθμούς πάνω από την προτελευταία Γκλάντμπαχ.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο μέρος, όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα τρία τους τέρματα με τους Ίβανσιτς (26’) και Σότο (38’ και 45’), ενώ η ομάδα της Φρανφκούρτης έμεινε με δέκα παίκτες, εξαιτίας αποβολής του Ρόντε στο 43’. Σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Γκέκας, όμως έμεινε ξανά «άσφαιρος», στον πάγκο έμεινε ο Αμανατίδης και εκτός αποστολής ο τραυματίας Τζαβέλας.

«Άστραψε» η Μπάγερν!



Στο ματς που έριξε την αυλαία, η Μπάγερν έκανε επίδειξη δύναμης, συντρίβοντας τη Σάλκε με 4-1 και επέστρεψε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενη την ήττα του Ανοβέρου από την Γκλάντμπαχ.

Δύο γκολ σημείωσε ο Τόμας Μίλερ, ενώ από ένα πρόσθεσαν οι Ρόμπεν και Γκόμεζ για τους Βαυαρούς, που συμλήρωσαν επτά ματς αήττητοι και έγιναν ξανά το φαβορί για το 3ο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεύτερη σερί ήττα για τη Σάλκε, που πλέον έχει στρέψει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στον τελικό του κυπέλλου, με αντίπαλο την Ντούισμπουργκ, στις 21 Μαΐου στο Βερολίνο.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Ντόρτμουντ – Νυρεμβέργη 2-0
32’ Μπάριος, 43’ Λεβαντόφσκι

Αμβούργο – Φράιμπουργκ 0-1
16’ Σισέ

Μάιντς – Άιντραχτ 3-0
26’ Ιβανσιτς, 38’ και 45’ Σότο

Χόφενχαϊμ – Στουτγάρδη 1-2
14’ Μλάπα – 63’ Κακάου, 68’ πέν. Κουζμάνοβιτς

Κολωνία – Λεβερκούζεν 2-0
67’ και 82’ Νοβάκοβιτς

Ανόβερο – Γκλάντμπαχ 0-1
76’ Ρόις

Μπάγερν – Σάλκε 4-1
6’ Ρόμπεν, 13’ και 84’ Μίλερ, 19’ Γκόμεζ – 8’ αυτ. Μπαντστούμπερ

Τα αποτελέσματα της Παρασκευής

Δείτε τα γκολ της Ντόρτμουντ και τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν:





Δείτε τα γκολ της Μπάγερν:

PREMIER LEAGUE - Ανάσα για Μπλάκμπερν


Η Μπλάκμπερν ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 35ης αγωνιστικής της Premier League. Τα “ρόδα” επικράτησαν με 1-0 της Μπόλτον στο “Ίγουντ” Παρκ, αποτέλεσμα που τους έφερε στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το γκολ του Όλσον στο 20' στάθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους, η οποία ήταν η πρώτη τους σε όλες τις διοργανώσεις από τις 23 Ιανουαρίου. 






Αντίθετα, με τη Μπλάκμπερν, μοναδική ευκαιρία για να ανέβει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού έχασε η Γουίγκαν, η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 με την Έβερτον μέσα στο “DW”. Ο Ν'Ζόγκμπια στο 21' έβαλε μπροστά στο σκορ τους “Λάτικς”, ενώ ο Αλ Χάμπσι έκανε ότι μπορούσε στα γκολπόστ, αποκρούοντας, μεταξύ άλλων, και πέναλτι του Αρτέτα στο 36'. Ο Σαουδάραβας πορτιέρο όμως νικήθηκε στο 78', όταν ο Μπέινς με νέο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-1.΄

Αυτή η εξέλιξη κράτησε, για ένα γκολ στη διαφορά τερμάτων, πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού τη Μπλάκπουλ. Οι νεοφώτιστοι ήταν όμως απογοητευτικοί για μία ακόμα φορά, μένοντας στο 0-0 στο “Μπλούμφιλντ” με τη Στόουκ Σίτι.

Απίστευτα ψυχικά αποθέματα έδειξε η Γουέστ Μπρόμιτς, επικρατώντας στο τοπικό ντέρμπι μίσους του Μπέρμιγχαμ με 2-1 της Άστον Βίλα στο “Χόθορνς”. Οι “χωριάτες” ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 4' με το αυτογκόλ του Μεϊτέ, για να έρθει η απάντηση με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς, χάρη στο γκολ του Οντεμβινγκί. Δύο λεπτά αργότερα η Μπρόμιτς έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Σάρνερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 84' ο Μουλουμπού ολοκλήρωσε την ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Τέλος, στο πλέον αδιάφορο, βαθμολογικά, ματς της ημέρας, η Φούλαμ έκανε... βόλτα στο “Στάδιο του φωτός”, συντρίβοντας με 3-0 τη Σάντερλαντ. Ο Κακουτά στο 33' άνοιξε το σκορ στο 33' για τους Λονδρέζους που εδραίωσαν τη νίκη τους στο δεύτερο μέρος, χάρη σε δύο γκολ του Ντέιβις στο 61' και το 73'.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:

Μπλάκμπερν – Μπόλτον 1-0

20' Όλσον

Μπλάκπουλ – Στόουκ 0-0
-

Σάντερλαντ – Φούλαμ 0-3
33' Κακουτά, 61' και 73' Ντέιβις

Γουέστ Μπρόμιτς – Αστον Βίλα 2-1 

60' Οντεμβινγκί, 84' Μουλούμπου - 4' Μεϊτέ

Γουίγκαν – Έβερτον 1-1
21' Ν'Ζόγκμπια – 78' πεν. Μπέινς

Τσέλσι – Τότεναμ 2-1

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 1/5/2011

14:00 Μπέρμιγχαμ – Γουλβς
14:00 Λίβερπουλ – Νιούκαστλ
16:05 Αρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
18:10 Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 

PRIMERA DIVISION – «Λύγισε» στο «Ανοέτα» η Μπάρτσα, σταθερά στο +8!


Την ευκαιρία να βρεθεί μόλις ένα βαθμό μακριά από τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου στην Primera Division έχασε η Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας την ήττα από την παθιασμένη Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» με 2-1, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής. Οι «μπλαουγκράνα», πάντως, διατηρήθηκαν στο +8 από τη Ρεάλ, που επίσης ηττήθηκε από τη Σαραγόσα μέσα στο «Μπερναμπέου», παραμένοντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα.


Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε στο 29’ με τον νεαρό Τιάγκο Αλκάνταρα, όμως στην επανάληψη κατέβασε εμφανώς ταχύτητα, έχοντας και το μυαλό της στο επόμενο clasico, ο Καταλανός τεχνικός έκανε κάποια... πειράματα στην άμυνα και οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να «γυρίσουν» το ματς μέσα σε 11 λεπτά! Αρχικά, στο 72’ ο Ιφράν, που λίγο νωρίτερα είχε περάσει αντί του Ταμούδο, ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 82’ ο Τσάμπι Πριέτο ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή για τους Βάσκους, ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέπεσε ο Ματσεράνο.

Η ήττα στο Σαν Σεμπαστιάν ήταν η 2η φετινή για τους «μπλαουγκράνα» και πρώτη μετά από 7,5 μήνες στο πρωτάθλημα, σε συνολικά 31 παιχνίδια! Στον αντίποδα, η Σοσιεδάδ πανηγύρισε τη 2η νίκη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα», ξεφεύγοντας έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Πέταξε... λευκή πετσέτα η «βασίλισσα»



Οι ελάχιστες ελπίδες της Ρεάλ για κατάκτηση του τίτλου εκμηδενίστηκαν, μετά τη νέα οδυνηρή εντός έδρας ήττα των «μερένγκες» από τη Σαραγόσα με 1-3. Οι Μαδριλένοι, που ολοκλήρωσαν ξανά το ματς με δέκα παίκτες, δεν έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα και τιμωρήθηκαν από τους ψυχωμένους «μάνιος», που πανηγύρισαν την 3η νίκη τους στα 4 τελευταία ματς και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο άφησε εκτός αποστολής τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι που εκλήφθηκε και ως «σιωπηρή τιμωρία», λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του Πορτογάλου σούπερ-σταρ ότι δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του, ενώ κράτησε στον πάγκο τους Μαρσέλο, Ντι Μαρία και Οζίλ, επιλέγοντας να τους ξεκουράσει ενόψει του επαναληπτικού με την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «μερένγκες» είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως «καθαρές» ευκαιρίες δε δημιούργησαν απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μάλιστα προηγήθηκαν στο 41’ με γκολ του Λαφίτα, ύστερα από τραγικό λάθος του Ίκερ Κασίγιας. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Μουρίνιο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μαρσέλο και Ντι Μαρία, εντούτοις η Σαραγόσα ήταν αυτή που βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκάμπι στο 54’!

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Ράμος έβαλε ξανά στο ματς τη Ρεάλ, μειώνοντας με κεφαλιά σε 2-1, ωστόσο ο Λαφίτα έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στη Σαραγόσα στο 77’, με την άμυνα της Ρεάλ να βρίσκεται υπό διάλυση. Ο Καρίμ Μπενζεμά απλά διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 85’ για την ομάδα του Μουρίνιο, που ένα λεπτό αργότερα έμεινε και πάλι με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο ο Καρβάλιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ετοιμάζει... διαβατήρια η Ατλέτικο

Η αυλαία των σαββατιάτικων αναμετρήσεων έπεσε στο «Ριαθόρ», όπου η Ατλέτικο επιβλήθηκε 1-0 της Λα Κορούνια και ανέβηκε προσωρινά στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι «ροχιμπλάνκος» αύξησαν στους 8 βαθμούς την απόστασή τους από την 8η Εσπανιόλ, εξασφαλίζοντας κατά μεγάλο ποσοστό την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, δεδομένου ότι έχει και εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, ενώ παράλληλα έβαλαν σε περιπέτειες τους γηπεδούχους, που παρέμειναν μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό ποιοτικά, καθώς οι δύο ομάδες ρίσκαραν ελάχιστα και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν υπήρχαν, όμως η αποβολή του κεντρικού αμυντικού της Ντεπορτίβο, Λόπο, στο 59’ αποδείχτηκε καθοριστική. Οι Μαδριλένοι ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν στο τελευταίο 20λεπτο και κατάφεραν εν τέλει να πετύχουν το νικητήριο τέρμα στο 80’ με τον... συνήθη ύποπτο, Κουν Αγουέρο, που σκόραρε για τέταρτο διαδοχικό ματς!

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:

Ρεάλ – Σαραγόσα 2-3
62’ Ράμος, 85’ Μπενζεμά – 41’ και 77’ Λαφίτα, 54’ πέν. Γκάμπι
Ρεάλ: Κασίγιας – Ράμος, Γκαράι, Καρβάλιο, Νάτσο (53’ Μαρσέλο) – Πέπε, Γκρανέρο (60’ Οζίλ) – Ιγουαΐν, Κανάλες (53’ Ντι Μαρία), Κακά – Μπενζεμά.
Σαραγόσα: Ντόμπλας – Ντιόγκο, Γιάροσικ, Λαντσάρο (65’ Πιντέρ), Ντα Σίλβα, Ομπράντοβιτς (46’ Παρέδες) – Χόρχε Λόπεθ, Πόνσιο, Γκάμπι, Λαφίτα (89’ Ν΄Ντο) – Ούτσε.

Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1
71’ Ιφράν, 82’ πέν. Τσάμπι Πριέτο – 29’ Τιάγκο
Σοσιεδάδ: Μπράβο – Κάρλος Μαρτίνεθ, Ντεμίντοφ, Μίκελ Γκονσάλες, Εστράδα – Ρίβας (68’ Θουρουτούθα), Μπεργκάρα (88’ Ελουστόντο) – Τσάμπι Πριέτο, Αρανμπούρου, Γκριζμάν – Ταμούδο (68’ Ιφράν).
Μπαρτσελόνα: Πίντο – Μοντόγια (13’ Ντάνι Αλβες), Πικέ (62’ Ματσεράνο), Μιλίτο (78’ Μπουσκέτς), Φοντάς – Τιάγκο Αλκάνταρα, Τσάβι, Κεϊτά – Αφελάι, Μέσι, Γιέφρεν.

Λα Κορούνια – Ατλέτικο 0-1
80’ Αγουέρο
Λα Κορούνια: Αρανθουμπία – Λαουρέ, Λόπο, Κολότο, Μορέλ (31’ Σεοάνε) – Αϊτάμι, Χουάν Ροντρίγκεθ – Χουάν Ντομίνγκεθ, Βαλερόν, Γκουαρδάδο (74’ Ζε Κάστρο) – Σίσκο (69’ Ρίκι).
Ατλέτικο: Ντε Χέα – Ουιφαλούσι, Περέα, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς – Ρέγιες (85’ Ραούλ Γκαρσία), Μάριο Σουάρεθ, Τιάγκο, Ελίας (67’ Χουανφράν) – Αγουέρο, Ντιέγκο Κόστα (66’ Φορλάν).

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 1/5/2011

18:00 Αλμερία – Σεβίλλη
18:00 Λεβάντε – Χιχόν
18:00 Μάλαγα – Ερκουλες
18:00 Σανταντέρ – Μαγιόρκα
20:00 Βιγιαρεάλ – Χετάφε
22:00 Οσασούνα – Βαλένθια

Δευτέρα 2/5/2011

22:00 Εσπανιόλ – Μπιλμπάο

Δείτε τα γκολ από την ήττα της Μπαρτσελόνα:



Δείτε φάσεις από την ήττα της Ρεάλ:

SERIE A – Διπλός Πατσίνι, με Χάμσικ η Νάπολι!


Η Μίλαν έκανε τα... πλάνα της για φιέστα τίτλου αύριο Κυριακή με την Μπολόνια, ωστόσο υπολόγισε χωρίς τον Τζαμπάολο Πατσίνι. Ο επιθετικός της Ιντερ μπήκε ως αλλαγή στο ματς και με δύο γκολ στο έξτρα πεντάλεπτο των καθυστερήσεων (91’ και 95’) έκανε την ανατροπή και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, 2-1 στην Τσεζένα. Και η πλάκα είναι πως ο Πατσίνι τον περασμένο Οκτώβριο, στην ίδια έδρα και ως παίκτης της Σαμπντόρια, είχε δώσει τη νίκη στην τότε ομάδα του με 1-0, με γκολ στο 93’!


Στο πρώτο ημίχρονο η Τσεζένα ήταν καλύτερη και απείλησε στα πρώτα λεπτά με τους Τζακερίνι και Μπούνταν. Η Ιντερ πέτυχε να ισορροπήσει μετά το 20λεπτο αλλά δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά τους «ρομανιόλι» και είναι χαρακτηριστικό ότι οι «νερατζούρι» δεν είχαν ούτε ένα σουτ στον αντίπαλο στόχο, στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασιστικά, έλεγξαν το ρυθμό και στο 56’ άνοιξαν το σκορ με το πλασέ του Κροάτη Ιγκόρ Μπούνταν, ύστερα από σέντρα του Τσεκαρέλι, ο οποίος ξεχάστηκε από την άμυνα της Ιντερ. Μια Ίντερ απογοητευτική, που έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 68’ με το σουτ του Ετό.

Με το φόβο της ήττας η Ιντερ πίεσε περισσότερο και στο 80’ η κεφαλιά του Πατσίνι πέρασε μόλις άουτ. Ίδια κατάληξη στην κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 85’ ενώ στην κόντρα η Τσεζένα πλησίασε στο 2-0 με τον Μαλονγκά, στο 87’.

Τίποτα όμως δεν προϊδέαζε την ολική ανατροπή στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων! Δράστης ο Τζαμπάολο Πατσίνι, που με δύο γκολ στο 91’ και το 95’ έδωσε τη νίκη στην Ιντερ! Πρώτα με προβολή ύστερα από σέντρα του Ετό και ύστερα με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μαϊκόν. Και άφησε...σύξυλη την κακόμοιρη Τσεζένα, που δεν κατάλαβε τι την είχε... βρει.

Με Χάμσικ η Νάπολι στην «πισίνα» του Σαν Πάολο

Η Νάπολι πέτυχε το σκοπό της με πολύ κόπο στο ματς με την αποδεκατισμένη Τζένοα. Κάτω από καταρρακτώδη βροχή, οι «παρτενοπέι» έφτασαν ως το 83’ για να πετύχουν το νικητήριο γκολ με τον Μάρεκ Χάμσικ, ύστερα από ωραία ασίστ του Καβάνι και με το 1-0 διατήρησαν την 3η θέση της κατάταξης, που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη Νάπολι για την απευθείας είσοδο σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με λίγες φάσεις αλλά πάντα με τη Νάπολι να έχει τον έλεγχο. Στην επανάληψη η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε και χάθηκαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, με κύριο εκφραστή τον Λαβέτσι. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας Εντουάρντο λίγο έλειψε να κρατήσει μόνος του το 0-0, όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει το σουτ του Χάμσικ στο 83’ και η Νάπολι πήρε την πολύτιμη νίκη.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Τσεζένα – Ίντερ 1-2
56’ Μπούνταν / 91’, 95’ Πατσίνι
Τσεζένα: Αντονιόλι, Τσεκαρέλι (84’ Πιαντζερέλι), Φον Μπέργκεν, Πελεγκρίνο, Λάουρο, Σαμάρκο, Καζέρτα, Παρόλο, Τζακερίνι (73’ Μπεναλουάν), Χιμένες, Μπούνταν (77’ Μαλονγκά).
Ιντερ: Καστελάτσι, Μαϊκόν, Λούσιο, Ρανόκια, Ναγκατόμο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Μότα (64’ Μαρίγκα), Πάντεφ (59’ Πατσίνι), Ετό, Μιλίτο.

Νάπολι – Τζένοα 1-0
83’ Χάμσικ
Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Καναβάρο, Αρόνικα, Μάτζιο, Γκαργκάνο, Πατσιέντσα (61’ Γεμπντά), Ντοσένα, Χάμσικ (87’ Μασκάρα), Λαβέτσι, Καβάνι.
Τζένοα: Εντουάρντο, Μέστο (73’ Πολέντα), Μορέτι, Καλάτζε, Κρίσιτο, Κονκό (66’ Ντέστρο), Ραφίνια, Κούτσκα, Αντονέλι, Φλόρο Φλόρες, Παλόσκι (78’ Γέλενιτς)

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 1/5/2011

16:00 Μίλαν – Μπολόνια
16:00 Σαμπντόρια – Μπρέσια
16:00 Κατάνια – Κάλιαρι
16:00 Κιέβο – Λέτσε
16:00 Πάρμα – Παλέρμο
16:00 Φιορεντίνα – Ουντινέζε
21:45 Μπάρι – Ρόμα

Δευτέρα 2/5/2011

21:45 Λάτσιο – Γιουβέντους

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τη νίκη της Ίντερ:

CHAMPIONNAT - Ξέσπασε στην Αρλ η Λιλ


Στις νίκες επέστρεψε μετά από ένα σερί τριών «στραβοπατημάτων» η Λιλ και πέρασε πάλι μόνη πρώτη στη βαθμολογία του Championnat, έχοντας όμως ένα ματς παραπάνω από τη δεύτερη Μαρσέιγ που αγωνίζεται αύριο. Οι «λιλουά» ξέσπασαν νικώντας με 5-0 την καταδικασμένη εδώ και καιρό Αρλ στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής και πλέον ελπίζουν σε απώλεια των Μαρσεγιέζων, προκειμένου να αποκτήσουν και πάλι το προβάδισμα σε ότι αφορά την υπόθεση τίτλος.


Πρωταγωνιστής για τη Λιλ ο Ζερβινιό που πέτυχε δυο γκολ και… πήρε από το χέρι την ομάδα του, για την οποία επίσης σκόραραν και οι Ντεμπουσί, Καμπαγιέ και Ρόζεναλ. Από κει και πέρα, από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε η μεγάλη νίκη της Λοριάν μέσα στο «Φελίξ Μπολάρ» επί της Λανς με 3-2, ήττα που ουσιαστικά καταδίκασε τους γηπεδούχους σε υποβιβασμό.

Από την άλλη, η Λοριάν, που πήρε τη νίκη χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αμαλφιτανό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ανέβηκε στην έκτη θέση της βαθμολογίας και πλέον έχει κάθε λόγο να ελπίζει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η Ρεν για ακόμη μια αγωνιστική απέδειξε ότι δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τις χαμηλές πτήσεις του τελευταίου διαστήματος μένοντας στο 0-0 με αντίπαλο τη βελτιωμένη Μπορντό, την ίδια ώρα που η Νανσί δεν τα κατάφερε στην έδρα της Σοσό, από την οποία ηττήθηκε με 1-0. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους πέτυχε ο Μπουτέν στο 11'.

Τέλος, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της Βαλενσιέν και η νίκη με 3-1 χάρις στα τέρματα των Νενέ, Μποντμέρ και Σακό ήρθε φυσιολογικά, με τους πρωτευουσιάνους να φθάνουν στην τρίτη θέση τη Λυών που έχει ένα ματς λιγότερο.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Λανς – Λοριάν 2-335’ Ντεμόντ, 37’ Εντουάρντο – 20’ και 83’ Γκαμερό, 91’ πέν. Αμαλφιτανό

Λιλ – Αρλ 5-0 
6’ και 45’ Ζερβινιό, 49’ πέν. Ντεμπυσί, 84’ Καμπάιγ, 89’ Ρόζεναλ

Ρεν – Μπορντό 0-0 
-
Σοσό – Νανσί 1-0 
11’ Μπουτέν

Παρί Σεν Ζερμέν – Βαλενσιέν 3-1
10’ Νενέ, 23’ Μποντμέρ, 88’ Σακό - 44’ Πυζόλ

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 1/5/2011

18:00 Μαρσέιγ – Οσέρ
18:00 Μονπελιέ – Μπρεστ
18:00 Νις – Καέν
18:00 Τουλούζ – Λυών
22:00 Σεντ Ετιέν – Μονακό

SPL - Αύξησε τη διαφορά η Ρέιντζερς


Με το ευρύ 5-0 επικράτησε της Μάδεργουελ στο «Φιρ Παρκ» η Ρέιντζερς στο πλαίσιο της 35ης (και δεύτερης των πλέι-οφ) αγωνιστικής της Scottish Premier League. Το ματς φυσικά δεν αντέχει κριτικής, καθώς οι «διαμαρτυρόμενοι» ήταν ανώτεροι καθ’όλητη διάρκεια της αναμέτρησης και με αυτό το «τρίποντο» απέκτησαν διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Σέλτικ, η οποία ωστόσο μετρά και δύο ματς λιγότερα.





Στα υπόλοιπα ματς της σημερινής ημέρας, Κιλμάρνοκ και Χαρτς μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο «Ράγκμπι Παρκ» σε ένα ματς με ένταση και πάθος και από τις δύο ομάδες. Οι «καρδιές» μάλιστα κρατούσαν τη νίκη μέχρι και το 86’ οπότε ο Άγκαρντ ισοφάρισε σε 2-2 στερώντας από τους φιλοξενούμενους το «τρίποντο».

Στο «Ίστερ Ρόουντ» η Σεντ Τζόνστον νίκησε με 2-1 τη Χιμπέρνιαν χάρις στο τέρμα που πέτυχε ο Μουν στο 90’, ενώ τέλος στο «Πιτόντρι» η Αμπερντίν έκαμψε την αντίσταση της Ινβερνές νικώντας την με 1-0, με τον Πάουλετ να χρίζεται σκόρερ στο 75’.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής (2ης των πλέι οφ):


Mάδεργουελ – Ρέιντζερς 0-5
18’ Λάφερτι, 51’ Ντέιβις, 64’ Γέλαβιτς, 76’, 90+1’ Νέισμιθ

Αμπερντίν – Ινβερνές 1-0
75’ Πάουλετ

Χιμπέρνιαν – Σεντ Τζόνστον 1-2
23’ Σόντιε – 74’ Κρεγκ, 90’ Μουν

Κιλμάρνοκ – Χαρτς 2-2
55’ Φάουλερ, 86’ Άγκαρντ – 67’ Σκάτσελ, 76’ Πασκάλι

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 1/5/011

14:45 Σέλτικ - Νταντί Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 2/5/2011

17:00
 Σεντ Μίρεν - Χάμιλτον