Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Μαΐου 2011

Σε ρυθμούς Final 4



Η αντίστροφη μέτρηση για το final4 της Βαρκελώνης έχει αρχίσει με τους φίλους τουΠαναθηναϊκού να ανυπομονούν για το πότε θα πάει ο δείκτης του ρολογιού τους στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής ώστε να απολαύσουν την αγαπημένη τους ομάδα στον ημιτελικό της Euroleague κόντρα στην επικίνδυνη, Σιένα. 


Με τους «πράσινους» να πατούν πλέον το πόδι τους στην Καταλονία όλα είναι έτοιμα ώστε οι παίκτες τουΖέλιμιρ Ομπράντοβιτς να μπουν στην μάχη με στόχο να επιστρέψουν στο «Ελ.Βενιζέλος» με… παρέα. Το μυαλό όλων των μπασκετόφιλων πλέον βρίσκεται στηνΙσπανία αφού οι αποστολές των τεσσάρων φιναλίστ φτάνουν σιγά σιγά στηνΒαρκελώνη.

Και ενώ ετοιμάζεται η πόλη της ανατολικής Ισπανίας να φορέσει τα γιορτινά της και να υποδεχτεί το final4, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θέλει να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του και να τους δώσει να καταλάβουν πως δεν είναι το… φαβορί. ΟΠαναθηναϊκός είχε μπροστά του έναν «τίτλο» τον οποίο πρέπει να αποβάλει άμα θέλει να «ράψει»… έκτο αστεράκι στην φανέλα του.  Από την στιγμή που οι «πράσινοι» άφησαν εκτός τελικής φάσης την κάτοχο του τροπαίου και την οικοδέσποινα τουfinal4, Μπαρτσελόνα, όλοι τους θεωρούν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Και αυτό είναι η μεγάλη παγίδα στην οποία δεν θέλει ο Σέρβος τεχνικός να πέσουν τα… παλικάρια του.

Όπως σε κάθε τελική φάση έτσι και τώρα φαβορί δεν υπάρχουν. Σαράντα λεπτά την Παρασκευή και άλλα τόσα την Κυριακή θα κρίνουν ποια ομάδα θα είναι εκείνη που θα καθίσει στον θρόνο. Δηλαδή μιλάμε στην ουσία για ένα ματς που τα λάθη δεν επιτρέπονται και η νίκη είναι αυτοσκοπός. Οπότε χρειάζεται πολύ δουλειά και«κλειστά» αυτιά ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα.  Όμως ένα επιπλέον πρόβλημα που φαίνεται πως έχει να αντιμετωπίσει ο «Ζοτς» είναι το γεγονός πως ο μεγάλος σταρ και αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Διαμαντίδης, έχει χάσει προπονήσεις τις τελευταίες μέρες καθώς ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Θα μου πείτε ασθένεια είναι αυτή και σε μια μέρα θα περάσει, όμως όλοι θυμόμαστε την απόδοση του «3D» στον παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο της Α1 στο ΟΑΚΑ, όταν είχε πυρετό λίγες μέρες πριν το παιχνίδι. Όλα παίζουν την σημασία τους και θα πρέπει ο Ομπράντοβιτς να έχει σε εγρήγορση όλους τους παίκτες του αφού ακόμα και ο… Αλβέρτης (που θα κάθεται στην γωνία του πάγκου) είναι πολύτιμος σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Παναγιώτης Παπανικολάου από Sportaction.gr