Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Μαΐου 2011

Ξεπερνά τα... όρια η Σιένα




Ξεπερνά τα... όρια η ΣιέναΟ Παναθηναϊκός έχει ρυθμιστεί σε ώρα... Ισπανίας με ιταλικούς δείκτες καθώς μετά τη μετακόμιση του «τριφυλλιού» στη Βαρκελώνη όλοι έχουν μπει σε τροχιά... Σιένα. Το έκτο αστέρι στη φανέλα είναι το μεγάλο ζητούμενο, ωστόσο στο στρατόπεδο της ομάδας ουδείς ασχολείται με αυτό, μιας και η βασικότερη προϋπόθεση είναι να πεταχτούν εκτός οι... καμικάζι της Τοσκάνης.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι συνεργάτες του προσπαθούν να περάσουν στο πετσί των παικτών πως το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι έχει τον τρόπο να δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα, αν δεν εφαρμοστούν οι... λύσεις που δουλεύονται καθημερινά στις προπονήσεις. Το βασικότερο «αγκάθι» στο παιχνίδι της Σιένα είναι ο τρόπος που αμύνονται τα εργαλεία της. Παίζοντας μια ζωή στα όρια του φάουλ, συνηθίζουν ακόμη και να τα ξεπερνούν όταν οι διαιτητές τους δώσουν το πράσινο φως.
Από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να βγει ήρεμος και με καθαρό μυαλό ώστε να μην παρεκκλίνει της δικής του ρότας. Το μυστικό είναι να... καθαρίσει την εναέρια κυκλοφορία και να καταφέρει να βγει στον αιφνιδιασμό με στόχο να πετύχει εύκολα καλάθια ψυχολογίας. Αυτά που κυνηγά σαν τρελός ο Πιανιτζιάνι εφαρμόζοντας την «zone – press» άμυνα σχεδόν σε όλο το μήκος του γηπέδου.
Ο Ιταλός τεχνικός έχει προσπαθήσει να κρύψει πολλά από τα χαρτιά του το τελευταίο διάστημα, ωστόσο οι πράσινοι... εγκέφαλοι τον έχουν ξεσκεπάσει περιμένοντας συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης έχει βάλει σε συγκεκριμένη διαδικασία αποφόρτισης όλη την ομάδα του προσπαθώντας να φορτώσει εξ’ ολοκλήρου τον τίτλο του φαβορί στις πλάτες του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο όμως αδίκως το διατυμπανίζει αφού απέναντι του έχει προπονητές που έχουν φάει με το κουτάλι και έχουν διαχειριστεί άψογα τέτοιας ιδιαιτερότητας παιχνίδια.
ΥΓ: Τα εισιτήρια που πήρε ο Παναθηναϊκός και οι υπόλοιπες ομάδες από την Ευρωλίγκα είναι ελάχιστα και η ζήτηση ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Παρόλα αυτά οι Έλληνες βρήκαν και πάλι τον τρόπο να... πρασινίσουν το «Παλάου Σεν Τζόρντι».
Δημήτρης Κοντός από OnSports.gr