Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

4 Μαΐου 2011

Επιστροφή στον τόπο του «εγκλήματος»

Τοποθεσία: Βαρκελώνη. Ημερομηνία: 24 Μαρτίου 2011. Θύμα: Μπαρτσελόνα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα...

Τοποθεσία: Βαρκελώνη. Ημερομηνία: 6-8 Μαϊου. Θύματα: Σιένα, Μακάμπι, Ρεάλ Μαδρίτης. Κάπως έτσι θα τελειώσουν...

Ο «τρομοκράτης» της Ευρώπης επιστρέφει ξανά στην Καταλωνία για να τελειώσει τη «δουλειά». Αυτή τη φορά όμως θα τον σέβονται πολύ περισσότερο απ' την προηγούμενη. Αυτή τη φορά δεν πάει ως αουτσάιντερ (και μόνο που τον αποκαλούσαμε έτσι θα έπρεπε να κοκκινίζουμε). Πηγαίνει για να απλώσει τα πέντε αστέρια του στο «Παλαού Σαντ Τζόρντι» και να... ψαρώσει τους γύρω του.

Ακούω αρκετούς να λένε πως η υπερβολική σιγουριά για την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου μπορεί να κάνει ζημιά. Θα μπορούσα να συμφωνήσω. Αν μιλούσαμε όμως για μια άλλη ομάδα και όχι γι' αυτή που κοουτσάρει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αυτός ξέρει καλύτερα απ' τον καθένα πως να προετοιμάσει τους παίκτες του, σε κάθε περίσταση. Το έκανε σε ομάδες που δεν τους έδιναν τύχη από τότε που ήταν ακόμα... παιδί στην προπονητική (Μπανταλόνα το '94), το έκανε όταν προπονούσε συλλόγους που ήταν τα μεγάλα φαβορί σε φάιναλ φορ (Ρεάλ Μαδρίτης το '95). Στην τελική, το έχει κάνει άλλες τέσσερις φορές με τον Παναθηναϊκό. Ξέρει καλά τον τρόπο...

Μετά το «νοκ άουτ» στην Μπαρτσελόνα οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν αποποιούνται των ευθυνών τους. Γι' αυτό και έχουν καταφέρει να αποτελούν την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία 15 ετία. Θα μπουν μέσα ως το φαβορί και είναι έτοιμοι να το αποδείξουν και στην πράξη... Αυτό που μένει να μάθουμε είναι ποια θα είναι η τοποθεσία του... 7ου αστεριού.

πηγη:sday