Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Μαΐου 2011

Φωτεινό παράδειγμα για όλους μας ο Ομπράντοβιτς

Το… καπέλο στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για την «όρεξη» που εξακολουθεί να δείχνει μετά από τόσες κατακτήσεις τίτλων, έβγαλε ο Δημήτρης Ιτούδης. 

Ο στενός συνεργάτης του «Ζοτς» μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM και εκτός από τον τεχνικό των «πρασίνων», αναφέρθηκε στην πίστη που υπήρχε στην ομάδα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, στο κίνητρο που είχαν οι παίκτες, αλλά και στον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

«Θα χρειαστούμε αρκετή ώρα για να απαριθμήσουμε όλα τα στοιχεία που κάνουν τον κόουτς να ξεχωρίζει. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας το ότι ένας τόσο επιτυχημένος επαγγελματίας, έχει ακόμα την φλόγα και την θέληση για να αναδείξει αθλητές και έχει τόση όρεξη για δουλειά. Το γεγονός αυτό σε κρατά από μόνο του σε εγρήγορση, σαν να βρίσκεσαι στην διεκδίκηση του πρώτου σου τίτλου. Αυτό είναι κάτι που μου έχει… διδάξει μέσα απ’ την καθημερινή μας συνεργασία. Έχουμε πάρει πολλούς τίτλους, αλλά εξακολουθεί να έχει την φλόγα έτσι ώστε να δουλέψει και για άλλους», τόνισε σχετικά με τις αρετές του Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης και συνέχισε αναφερόμενος στο πως έφτασαν οι «πράσινοι» στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα:

«Είναι γεγονός ότι είχαμε πίστη στις ικανότητές μας. Ιδιαίτερα η φάση των πλέι οφ, όπου αποκλείσαμε αντιπάλους όπως η Μπαρτσελόνα, ήταν αυτή που μας έδωσε το επιπλέον κίνητρο και την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το Final-4 δεν ήταν εύκολο. Υπήρχαν τέσσερις ομάδες που είχαν τις ίδιες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Η πορεία δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ειδικά, αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκα, δεν μας έδιναν πολλές ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι παίκτες μας, όμως, έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση και πίστη και αυτό είναι που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Το κίνητρο είναι ότι αγωνίζεσαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, με πλήθος κόσμου που τον υποστηρίζει. Οι υποχρεώσεις και οι προσδοκίες είναι τεράστιες. Πρέπει να δίνει τον καλύτερό σου εαυτό γι’ αυτή την ομάδα, σε κάθε αγώνα, σε κάθε εκδήλωση, στην καθημερινότητά σου, μέσα απ’ τις προπονήσεις. Οι αθλητές μας αγαπούν αυτό που κάνουν και τιμούν τα χρώματα της ομάδας».

Όσον αφορά στον δεύτερο τίτλο της σεζόν, που… κυνηγάει ο Παναθηναϊκός, στον τελικό Κυπέλλου της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Ιτούδης επεσήμανε:

«Σας είπα και πριν, αυτή είναι η καθημερινότητά μας. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να συγκεντρωθούμε σε έναν επίσης μεγάλο θεσμό, όπου παίζουμε με έναν μεγάλο αντίπαλο που μας κέρδισε δύο φορές φέτος».
theplayer.gr