Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Μαΐου 2011

Αυτή ήταν η καλύτερη πρόβα τζενεράλε

Φωνάζει ο Ομπράντοβιτς, το παραδέχονται οι παίκτες και τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό από μια εβδομάδα εγρήγορσης μέχρι το φάιναλ φορ!

Υπό άλλες συνθήκες, αν δηλαδή δεν ήταν ο «Ζοτς» στον πάγκο ή αν οι παίκτες δεν είχαν την απαιτούμενη εμπειρία, μπορεί κι εγώ να ανησυχούσα από την κάκιστη ή καλύτερα «αδιάφορη» εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Ωστόσο, επειδή το… εργάκι έχει ξαναπαιχτεί πολλές φορές στο παρελθόν, θεωρώ πως αυτό που έγινε ήταν… βούτυρο στο ψωμί των «πράσινων» που έχουν τον τρόπο να προσγειωθούν, να συγκεντρωθούν και να… τρέξουν (ακόμη) περισσότερο στην προπόνηση μέχρι την ημέρα του ημιτελικού.

Όσο για τα λεγόμενα του Ομπράντοβιτς; Μάλλον θα ανησυχούσα περισσότερο, αν δεν τα άκουγα έστω και μια φορά φέτος… Το «πρέπει να κουνήσουν το κεφάλι τους να δουν αν έχει τίποτα μέσα. Έχουν μία ευκαιρία να πάνε σε Final Four και μπορεί να μην ξανά έχουν ποτέ στην καριέρα τους», μου θυμίζει κάτι από το περιβόητο ξέσπασμα μετά το +20 επί της Πρόκομ στην Αθήνα το 2009, όταν ο «Ζοτς» μιλούσε για… ευρωπαϊκό διασυρμό της ομάδας και τελικά την οδήγησε στο «τρία στα τρία».

Μου θυμίζει κάτι από τα κατά καιρούς ξεσπάσματα του Σέρβου, όταν θέλει να… σφίξει τα λουριά και να δείξει στους παίκτες του πως δεν έχουν πετύχει απολύτως τίποτα… Είναι σαν τα λεγόμενα «mind games» του Μουρίνιο, μόνο που ο Ομπράντοβιτς τα κάνει με το «my way», επιλέγοντας τον τρόπο και το χρόνο…

Αφήστε που μπορώ να θυμηθώ πολλές… 50άρες, παραμονή κρίσιμων αγώνων που βγήκαν «ξινές» στην εθνική ή σε άλλες ομάδες… Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που… σκόρπισε πέρυσι κάθε αντίπαλο στα φιλικά και πήγε στο Ευρωμπάσκετ όπου παρουσίασε τελείως διαφορετική εικόνα...

Άσχετα με τα παραπάνω, η εικόνα του Παναθηναϊκού πράγματι δεν ήταν καλή στο Περιστέρι και η βασική αιτία γι’ αυτό είναι η βιασύνη των παικτών του να πάνε στη Βαρκελώνη. Η «δίψα» για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι τεράστια και το κίνητρο δεν μπορεί να περιγραφεί…

Είναι αλήθεια πως εδώ και μία εβδομάδα οι «πράσινοι» έχουν στο μυαλό τους τον ημιτελικό με την Σιένα, δεν σκέφτηκαν στιγμή τα ματς με το Περιστέρι και γι αυτό ο Ομπράντοβιτς φωνάζει, αφού έχει τη λογική «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Και σας διαβεβαιώνω πως το κίνητρο είναι ακόμη μεγαλύτερο στους «παλιούς», αυτούς δηλαδή που έχουν κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες και θέλουν να το ξανακάνουν για τρίτη φορά… Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγο πράγμα, δίπλα από το όνομά σου να γράφεται τρεις φορές το «κάτοχος Ευρωλίγκας»!
prasinanea.gr