Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

9 Μαΐου 2011

Το μεγαλείο του δεν έχει τελειωμό

Η Ευρώπη υποκλίθηκε για 6η φορά στην κορυφαία ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα σε μιά ομάδα- μύθο για τη "γηραιά ήπειρο". 

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλώς "επαγγελματίας" αλλά ισόβιος (μάλλον) πρωταθλητής. Πιθανότατα το "ισόβιος" να ακούγεται υπερβολικό αλλά μην ξεχνιέστε: Για τον Παναθηναϊκό μιλάμε!

Δεν τίθεται θέμα ότι ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πανέτοιμος την κατάλληλη στιγμή, χτύπησε αλύπητα στα πλέι οφ τη Μπαρτσελόνα και την πέταξε έξω από το φάιναλ φορ. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο ραντεβού των κορυφαίων κι απλώς απέδειξε ότι ήταν ο... καλύτερος από τους άλλους τρεις. Η επικράτησή του δεν ήταν απλώς δίκαιη αλλά και χαρακτηριστικά άνετη.

Υπάρχουν λόγοι κι αιτίες γι' αυτά: Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μιά ομάδα πανέτοιμη που ήξερε πολύ καλά τι έκανε ανά πάσα ώρα και στιγμή στο παρκέ. Είχε λύσεις για όλα. Δεν μπορούσε να χάσει ούτε από το... ξύλο της Σιένα ούτε από το street basket της Μακάμπι κι αυτό νομίζουμε ότι το κατάλαβαν όλοι.

Η Σιένα πηγε να διεκδικήσει τον ημιτελικό με το... ξύλο, ελλείψει αντίστοιχης με τον Παναθηναϊκό, ποιότητας. Η Μακάμπι, που έχει ποιότητα, δεν διαθέτει χημεία και ομαδικό πνεύμα, όπως ο Παναθηναϊκός καθώς βασίζεται σε ατομικές ενέργειες και πρωτοβουλίες.
Ο Παναθηναϊκός, απλά, δεν χάνει από τέτοιες ομάδες. Κι έτσι ο Ομπράντοβιτς έφθασε τα 8 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα 30 τρόπαια στην καριέρα του. Ο Διαμαντίδης τα... πήρε όλα κι εφυγε. Ο Μπατίστ έγινε μετά τον Μπομπ Μορς και τον Αντονι Πάρκερ ο τρίτος αμερικανός με τρία τρόπαια Ευρωλίγκα. Τα ελληνόπουλα εξακολούθησαν να μαζεύουν τίτλους και ο Καλάθης μόλις... αρχίζει, όπως αποδείχθηκε απο τις εμφανίσεις του.

Και βέβαια, επειδή ο Παναθηναϊκός ξέρει απ' αυτά, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τι σκέφτονται όλοι: Το έβδομο αστέρι!

theplayer.gr