Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

1 Μαΐου 2011

Το νέο διετές συμβόλαιο του Γόντικα, ο ξενερωμένος Τζίγκερ και ο Βέλιτς που δύσκολα θα επιστρέψει

Έχω την εντύπωση πως κάποιοι «παίζουν» με τη ελπίδες του κόσμου του Παναθηναϊκού. Πουλάνε ελπίδα βασικά, γιατί είναι τσάμπα. Σε όλους εσάς που αγαπάτε τον Παναθηναϊκό.

Στον κόσμο που έχει αγωνία, ακούει, διαβάζει και βλέπει πως το τριφύλλι είναι (οικονομικά) στριμωγμένο στα σχοινιά και προσπαθεί να ξεφύγει από τη γωνία.

Δεν εξηγούνται αλλιώς η πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης επανέρχεται δριμύτερος για να σαρώσει τα πάντα. Με τον Παύλο Γιαννακόπουλο μάλιστα να συνεπικουρεί στην νέα αυτοκρατορία που θα χτιστεί... Θα ήταν ευτυχές γεγονός στο σημείο που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός να βρει μια πάλι διοικητική σταθερότητα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το σερβίρουν κάποιοι αλλά δεν ισχύει. Περισσότερο συμπερασματικά οδηγούν εκεί τις εξελίξεις, καθώς δεν φαίνεται άλλη λύση στον ορίζοντα. Η πάλι, ευελπιστούν πως αυτό θα μπορούσε συμβεί, να πάνε όλα κατ’ ευχήν . Στην παρούσα φάση, όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Δεν βγαίνει μπροστά ο Τζίγκερ

Ο Τζίγκερ πολύ απλά δεν «γουστάρει» να πάρει πάλι τα ηνία. Δεν έχει καμία διάθεση να βγει μπροστά όπως διαρέουν κάποιοι. Απλά κάνει τα τυπικά που οφείλει να πράξει ως μεγαλομέτοχος και ελέγχει διακριτικά. Συνεχίζει να λειτουργεί βάσει του 30%. όπως έχει ξεκαθαρίσει και δεν προτίθεται να ρίξει πολλά χρήματα στην ΠΑΕ και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς για τα οικονομικά δεδομένα. Όπως μου διευκρίνησαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του εμφατικά «αυτά που γράφονται είναι μπαρούφες για να τον πιέσουν να επιστρέψει, αλλά δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο να γίνεται άμεσα. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει ότι πρέπει να κάνει μια εταιρία που έχει πρόβλημα οικονομικό. Περικός και σφιχτή οικονομική πολιτική». Ο ίδιος συνεχίζει να πληροφορείται για μηνύματα στο διαδύκτιο – από τους στενούς του συνεργάτες – που αναγράφουν ακόμη και σήμερα στα διάφορα site «Τζίγκερ πούλα».Λειτουργούν ανασταλτικά. Δεν πρόκειται να μπει σε διχαστικές λογικές ξανά. Όποια άλλη αντίδραση θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη στην παρούσα φάση.

Πιστεύει ακράδαντα πως κάποιοι είναι αχάριστοι και αυτό τον ενοχλεί ιδιαίτερα. Θεωρεί απόλυτο λάθος να πληρώσει τα «σπασμένα» άλλων – βλέπε Βγενόπουλος – σε ό,τι αφορά στα οικονομικά ανοίγματα και (τουλάχιστον) το προσεχές καλοκαίρι, ίσως και το επόμενο - όπως μου διευκρίνησαν - δεν πρόκειται να μπει μπροστάρης. Για λόγους ηθικής αφενός αλλά και γιατί θέλει και από την άλλη να καταλάβουν κάποιοι από πρώτο χέρι την διαμορφωθήσα κατάσταση. Τι είχε δηλαδή και τι έχασε ο Παναθηναϊκός. Θέλει να επέλθει «κάθαρση» . Μόνο αν ο Παναθηναϊκός ...κατρακυλήσει σε πολλαπλά επίπεδα μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Μόνο αν αλλάξει παντελώς το κλίμα και πάλι παίζεται. Όλα είναι πιθανά, αλλά οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι έκπληξη.

Παραμένει ο Γόντικας και υπογράφει σύντομα νέο διετές συμβόλαιο

Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός έχει περάσει από 40 κύματα και καλύτερος καπετάνιος όλων αποδείχτηκε ο Δημήτρης Γόντικας. Εξαιρετικός στο μάνατζμεντ, σχετικά άπειρος στο χώρο που ποδοσφαίρου, έμαθε γρήγορα και ξεπέρασε αυτούς που θεωρητικά ήξεραν περισσότερα. Βγήκε μπροστά στα δύσκολα και κράτησε ψηλά το πρεστιζ του πολυμετοχικού. Κέρδισε την συμπάθεια όλων με το σπαθί του. Το σκέφτηκε πολλές φορές να αποχωρήσει υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες , ανθρώπινο άλλωστε είναι , αλλά προς τιμή του κράτησε στα δύσκολα το τιμόνι...

Το παίδεψε αρκετά αλλά τείνει περισσότερο πλέον στην απόφαση να συνεχίσει στο τριφύλλι. Ίσως τον δούμε και στην προεδρία. Τιε επόμενες δύο εβδομάδες θα υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο, εκτός κι αν συμβεί κάποια συγκλονιστική αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Όλοι στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ επιθυμούν την παραμονή του και αυτό θα συμβεί...Θα συνεχίσει σφιχτή οικονομική πολιτική και με συμβόλαια για κάθε παίκτη μεταξύ 500-800 χιλιάδων Ευρώ θα κάνει μεταγραφές, πολλές αποδεσμεύσεις, θα το παλέψει για πωλήσεις και θα κόψει αππό όπου μπορεί.

Ο Βέλιτς που δύσκολα θα αναλάβει, ο Ζήκος και ο νέος τεχνικός δ/ντης

Πολύς λόγος για τον Γιάσμικο Βέλιτς έχει γίνει. Όντως ο Βέλιτς είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Στο παρελθόν όποτε χρειάστηκε να διαχειριστεί ομάδα με χαμηλό μπάτζετ τα πήγε περίφημα. Ο Παναθηναϊκός σύντομα θα είναι πάλι μια ομάδα με (σχετικά) χαμηλότερο μπάτζετ από το παρελθόν. Είναι μονόδρομος.

Με όποιον επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικά, ο Βέλιτς δηλώνει πως δεν θέλει να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Και γιατί να μιλήσει άλλωστε… Tι να πει. Αφού δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος την ακριβή κατάσταση πως θα διαμορφωθεί μετά την ΑΜΚ και τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 17 Μαϊου. Θέλει να επιστρέψει και έχει θέσει τους όρους του για αυτό το ενδεχόμενο. Έχει ήδη κάνει επαφές με τον Παναθηναϊκό αλλά θα περιμένει στο ακουστικό του. Αν δεν βγει μπροστά ο Τζίγκερ δύσκολα θα επανέλθει ο Βέλιτς. Συν τις άλλοις δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Γόντικα.

Ο τεχνικός δ/ντης θα είναι κατα 99% ξένος. Αυτό θέλουν οι πράσινοι .Δεν θα είναι ο Άκης Ζήκος. Ούτε ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ζεστός , ούτε στον Παναθηναϊκό είναι σε τέτοιο ενδεχόμενο ιδιαίτερα ανοιχτοί. Ο Ζήκος λειτουργεί ως μάνατζερ και ήδη έχει προτείνει δυο παίκτες από την Γαλλία στο τριφύλλι ενώ άλλους δυο (μάλλον) Αλγερινούς έχει προτείνει ο Φερέιρα. Ως εκεί...

Φήμες τα περί αποχώρησης του «Βγενό»

Πολλά γράφτηκαν και για τον Αντρέα Βγενόπουλο. Ότι δηλαδή αν ο Τζίγκερ δεν μπει με το 54, 7 % των μετοχών του, ο « Βγενό» θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια... Και δεν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ. Οι στενοί συνεργάτες - στο παρασκήνιο – από την άλλη κάνουν μάλιστα λόγο για δυναμική επιστροφή το καλοκαίρι, αλλά δύσκολο το βλέπω να είμαι ειλικρινής

«Ισχύουν όσα είχε πει στην ανακοίνωση του. Θα στηρίξει ότι θετικό έχει γίνει. Δεν έχει αποφασίσει πάντως κάτι. Και δεν έχει ακόμη αλλάξει κάτι στα όσα υποστήριξε. Ενδέχεται να τοποθετηθεί μετά το τέλος των play off και της αύξησης μετοχικού κεφαλάιου. Είναι ξενερωμένος με τα διοικητικά, με τον ποδοσφαιρικό χώρο γενικότερα και το ό,τι έβαλε 22 εκ Ευρώ και τον βρίζουν πάρα ταύτα. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Όλα είναι ανοικτά θα δούμε...» Αυτή ήταν η τοποθέτηση στενού συνεργάτη του. Τα συμπεράσματα δικά σας...

πηγη:prasinanea