Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Απριλίου 2011

Μάθημα το πάθημα!

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε η σεζόν για τον Παναθηναϊκό, αλλά η κατάληξή της δεν ήταν αυτή που όλοι περίμεναν. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την καθίζηση έπαιξαν και οι μεταγραφές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, μιας και καμία τους δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.

Πραγματοποιήθηκαν έξι προσθήκες με πιο… φανταχτερή αυτή του Σίντνεϊ Γκοβού, για να ακολουθήσουν οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Λουίς Γκαρσία, Ντάνι Φερνάντες, Νταμιέν Πλεσί και Γιώργος Ιωαννίδης. Το ThePlayer αναλύει τα πεπραγμένα των παικτών αυτών.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Δεν… ακούμπησε

Με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς να αποχωρεί ύστερα από 7 χρόνια θητείας του, ο Παναθηναϊκός θεώρησε πως βρήκε τον ιδανικό αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Ντάνι Φερνάντες. Ο Πορτογάλος πορτιέρο έχοντας δείξει τις ικανότητές του σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή, αλλά και με την παρουσία του στην αποστολή της εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ, δεν ήρθε με την προοπτική να είναι απλά το back up του Αλέξανδρου Τζόρβα. Αρκετοί είχαν την πεποίθηση πως με τις κατάλληλες ευκαιρίες ο 27χρονος πορτιέρο θα διεκδικούσε γρήγορα θέση βασικού κάτω από τα «πράσινα» γκολπόστ. Κανείς όμως δεν επιβεβαιώθηκε, μιας και ο Πορτογάλος όχι μόνο δεν έγινε βασικός, αλλά δεν πήρε ποτέ την παραμικρή ευκαιρία και ουσιαστικά κατέληξε να είναι τρίτος τερματοφύλακας πίσω και από τον Ορέστη Καρνέζη, μένοντας εκτός αποστολής στα περισσότερα ματς. Μοιραία τον Ιανουάριο αποτέλεσε παρελθόν, συνεχίζοντας την καριέρα του στον Πανσερραϊκό.

ΖΑΝ ΑΛΕΝ ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ

Το «πληγωμένο» θηρίο

Ύστερα από μια πλειάδα στόπερ που πέρασαν από τη λίστα του «τριφυλλιού», ο Γάλλος άσος ήταν αυτός που εν τέλει συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και κλήθηκε να αποτελέσει τον «βράχο» που θα έβαζε επιτέλους τάξη στην άμυνα των «πράσινων» και θα πρόσφερε την ασφάλεια που έλειπε τα τελευταία χρόνια. Μετά από λίγους αγώνες, όπου χρειάστηκε για να προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα, ο «Μπουμ» δικαιολόγησε το όνομά του και την αξία του, κάνοντας ορισμένα εξαιρετικά παιχνίδια, ακόμα και σε μέρες που όλη η υπόλοιπη ομάδα υστερούσε. Το πρόβλημα με τον Γάλλο στόπερ ήταν ότι παρουσίασε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τραυματισμούς (κυρίως στη φτέρνα) και έλειψε από αρκετά και σημαντικά ματς των «πράσινων» στο δεύτερο μισό της σεζόν, ενώ μετά την επιστροφή του το τελευταίο δίμηνο δεν έχει καταφέρει να ξαναβρεί τον ίδιο ρυθμό. Συνολικά έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλη μεταγραφή των «πράσινων», έχοντας 27 συμμετοχές όλες ως βασικός, με ένα γκολ απέναντι στον Πανσερραϊκό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Έχασε την ευκαιρία

Προσωπική επιλογή του Νίκου Νιόπλια ήταν η απόκτηση του νεαρού αριστεροπόδαρου μπακ χαφ, που αγωνιζόταν στον Ηρακλή. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στις μικρές εθνικές ομάδες και ο Έλληνας τεχνικός πίστευε πως μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση πίσω από τον Νίκο Σπυρόπουλο. Μάλιστα, ουσιαστικά ήταν μία από τις πρώτες μεταγραφές που έκλεισαν, μιας και το μόνο που απέμενε για να ολοκληρωθεί ήταν να μείνει ελεύθερος από τον γηραιό. Παρότι ο Σπυρόπουλος δεν έκανε την καλύτερή του σεζόν δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Μάλιστα, και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει τον Καντέ στη θέση του, δείχνοντας πως δεν είναι ικανοποιημένος μαζί του. Συνολικά αγωνίστηκε σε 11 αναμετρήσεις, τις 5 εκ των οποίων ως βασικός.

ΝΤΑΜΙΕΝ ΠΛΕΣΙ

Ένας από τον… σωρό

Έναν κεντρικό μέσο ζήτησε ο Νιόπλιας προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και ο Κάρλος Φρέιτας του βρήκε τον παίκτη της Λίβερπουλ, ο οποίος όμως είχε συμμετοχές κυρίως στην δεύτερη ομάδα των «κόκκινων». Ο 23χρονος μέσος ήρθε να προστεθεί στη γαλλική «παροικία» του Παναθηναϊκού, αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ πλήρως. Βασικά, παρά το παρουσιαστικό του, δεν έδειξε να έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ενός συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός και για αυτό είχε περιορισμένο ρόλο στην ομάδα, τόσο με τον Νίκο Νιόπλια όσο και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν, μιας και το συμβόλαιό του είναι αρκετά βαρύ για την προσφορά του. Αγωνίστηκε σε 9 αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκ των οποίων οι πέντε ως βασικός.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΣΙΑ

Περασμένα μεγαλεία

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν η τελευταία προσθήκη των «πράσινων» στο ρόστερ τους. Με όνομα… βαρύ σαν ιστορία, λόγω του καταπληκτικού περάσματός του από τη Λίβερπουλ και του Champions League που σήκωσε μαζί με τον Σισέ. Την προηγούμενη διετία η καριέρα του ήταν φανερά σε πτώση και το «τριφύλλι» ήξερε πως έπαιρνε ρίσκο, αλλά ούτως η άλλως τον αποκτούσε ως μια καλή εναλλακτική λύση που θα έδινε βοήθειες από τον πάγκο. Τελικά, λόγω συγκυριών και τραυματισμών βρήκε θέση στην ενδεκάδα πολύ γρήγορα, αλλά ελάχιστες φορές κατάφερε να θυμίσει τον παλιό καλό Γκαρσία. Κορυφαίο του ματς αυτό με τον Ηρακλή, όταν και βοήθησε με μία ασίστ και ένα γκολ στην ανατροπή και το τελικό 4-2 των «πράσινων». Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, τις 13 ως βασικός, έχοντας μόλις ένα γκολ.

ΣΙΝΤΝΕΪ ΓΚΟΒΟΥ

Αποδείχθηκε «φούσκα»

Το μεγάλο «μπαμ» του περασμένου καλοκαιριού αποτέλεσε ο Σίντνεϊ Γκοβού για τον Παναθηναϊκό. Το βιογραφικό του κατά πολλούς ήταν καλύτερο και από αυτό του Τζιμπρίλ Σισέ, έχοντας 10 χρόνια σπουδαίας καριέρας στην καλύτερη ομάδα της Γαλλίας, τη Λιόν, με πολλές καλές πορείες στο Champions League. Ωστόσο, εντός του γηπέδου ο Γάλλος διεθνής δεν κατάφερε ποτέ να παρουσιάσει κάποιο από όλα αυτά τα στοιχεία. Ενώ ξεκίνησε αρκετά καλά, πετυχαίνοντας και ένα ωραίο γκολ στη Βαρκελώνη, εν συνεχεία ο χαμός του πατέρα του σε συνδυασμό με έναν τραυματισμό του, τον έφεραν πολύ πίσω, όπως και τα… νυχτοπερπατήματά του! Από τότε δεν ξαναβρήκε ποτέ τον εαυτό του και παρότι μετά την αποχώρηση του Κώστα Αντωνίου πήρε ξανά πολλές ευκαιρίες από τον Φερέιρα, δεν κατάφερε να πείσει σχεδόν σε κανένα παιχνίδι. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 22 ματς, τα 17 εκ των οποίων ως βασικός, ενώ έχει σκοράρει τρεις φορές (από μία σε κάθε διοργάνωση)
theplayer.gr