Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Απριλίου 2011

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα μας σώσει!

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κωνσταντίνου, ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι να επιστρέψει η οικογένεια Βαρδινογιάννη και να αναλάβει εξ ολοκλήρου και πάλι την ομάδα.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Τριφυλλιού μίλησε στον Φίλαθλο για το μέλλον του Παναθηναϊκού, το πολυμετοχικό μοντέλο, τον προπονητή της ομάδας Ζεσουάλδο Φερέιρα, και για τις περικοπές, τονίζοντας το πιστεύω του για την παραμονή Σισέ, Νίνη και Λέτο.

Αρχικά, ο Βασίλης Κωνσταντίνου τόνισε: «Για μένα πρέπει να γυρίσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έτσι θα γίνει ξανά αξιόπιστος. Η οικογένεια έχει τη δυνατότητα να κάνει πάλι την ομάδα μεγάλη. Ο κόσμος πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη. Οι Βαρδινογιάννηδες σίγουρα έχουν κάνει λάθη, αλλά έχουν προσφέρει και πολλά στον Παναθηναϊκό…»

Για το διοικητικό κομμάτι: «Το πολυμετοχικό είναι ένα κομμάτι που τα τελευταία χρόνια έχει απογοητεύσει τον κόσμο και πολύ περισσότερο φέτος. Οι μέτοχοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν. Άφησαν την ομάδα εκτεθειμένη και έχασε την προσωπικότητά της».

Για τις περικοπές, τα συμβόλαια και τις πωλήσεις παικτών: «Περικοπές γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Η κατάσταση είναι δύσκολη γενικώς και οι ομάδες προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδά τους για να σωθούν. Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα… Αυτών που είναι να μειωθούν τα συμβόλαιά τους θα μειωθούν, δεν γίνεται διαφορετικά… Προσωπικά όμως πιστεύω ότι δεν θα φύγουν ο Σισέ, ο Λέτο και ο Νίνης. Εύκολο να το λες ότι θα βρεις προτάσεις στο εξωτερικό, αλλά δύσκολο να έρθουν αυτές. Δεν υπάρχουν στο εξωτερικό τα χρήματα πόσο μάλλον τα συμβόλαια που παίρνουν αυτοί οι παίκτες στην Ελλάδα. Δεν θα τα βρουν εκεί αυτά τα λεφτά και λογικά θα δεχτούν και μια μικρή μείωση στα συμβόλαιά τους και θα μείνουν στον Παναθηναϊκό».

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε. Οι παίκτες έδειξαν αδικαιολόγητη αδιαφορία. Δεν τους δικαιολογώ. Εγκατέλειψαν την ομάδα με το άλλοθι ότι αδικήθηκε από τον διαιτητή στο Φάληρο. Κίνητρα υπήρχαν για τη συνέχεια και δεν έδειξαν υπευθυνότητα. Κίνητρο αποτελεί και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Είναι εξάλλου υπόχρεοι στον κόσμο…»

Για τον Φερέιρα: «Έχει ευθύνες, αλλά όχι όλες. Δεν θα έλεγα ότι φταίει απόλυτα και δεν θα έλεγα ότι πρέπει να φύγει… Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πια την ελληνική πραγματικότητα, το ρόστερ και την ποιότητα των παικτών και ξέρει τις ανάγκες της ομάδας. Έδειξε καλά στοιχεία και πιστεύω ότι αν μείνει θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Άλλοι όμως αποφασίζουν».

Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή: «Πρέπει άμεσα να προσληφθεί καινούριος. Να ψάξουν να βρουν αυτόν που ταιριάζει στα χνώτα της ομάδας και κυρίως στον προπονητή. Να είναι γνώστης του αντικειμένου και να ξεκαθαρίσει από την αρχή τους στόχους της ομάδας. Δεν ξέρω ποιος θα είναι, αλλά πρέπει να βρουν τον κατάλληλο. Χρειάζεται και γενικός αρχηγός. Ένας άνθρωπος που θα μπει μέσα στα αποδυτήρια και θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της διοίκησης και των παικτών».