Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-1 (Βίντεο)

Παρά το 18ο γκολ του Σισέ, οπ ΠΑναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σε ένα παιχνίδι, που ήταν, για ακόμη μια φορά, ανώτερος από τον αντίπαλό του δεν...
κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα:
Στο 2' προσποίηση του Βιερίνια στον Σπυρόπουλο και αριστερό σουτ, η μπάλα άουτ.

Στο 22' από διώξιμο των αμυντικών του Παναθηναϊκού, η μπάλα στρώνεται στον Φωτάκη. Αυτός σουτάρει από το ύψος της περιοχής, η μπάλα φεύγει άουτ.

Στο 25' σουτ-φάουλ του Καραγκούνη, η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.

Στο 36' γύρισμα του Καραγκούνη από δεξιά, σουτ του Βύντρα στην κίνηση, η μπάλα μόλις άουτ.

Στο 57' κόρνερ του Σορλέν, κεφαλιά του Ιβιτς, βγάζει ο Τζόρβας.

Στο 60' γκολ για τον ΠΑΟΚ! Απευθείας φάουλ του Γκαρσία από πλάγια, η μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα.

Στο 64' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Παράλληλη σέντρα του Σαλπιγγίδη, στην πορεία της μπάλας ο Σισέ ο οποίος με πλασέ γράφει το 1-1.

Στο 68' γκολ για τον ΠΑΟΚ! Από βαθιά μπαλιά, ο Μουσλίμοβιτς βγαίνει φάτσα με τον Τζόρβα και τον νικάει για το 2-1.

Στο 78' από λάθος των αμυντικών του ΠΑΟΚ, ο Σισέ πλασάρει αλλά σώζει ο Μαλεζάς.

Στο 81' κούρσα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, συρτή σέντρα, σουτ του Νίνη, η μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι:
Η κυρίαρχη άποψη/πρόβλεψη σχετικά με το μοτίβο που θα έπαιρνε το ντέρμπι της Τούμπας, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στα πρώτα 45 λεπτά. Οι δύο ομάδες ρίσκαραν ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας πως δεν σκοπεύουν να διακινδυνεύσουν την πιθανότητα να βρεθούν σε θέση «κυνηγού» από πολύ νωρίς. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να πατά καλύτερα στο πρώτο τέταρτο, δεν πίεσε αλλά οι παίκτες του έδειχναν να έχουν πιο καθαρό μυαλό από τους αντιπάλους τους. Ο Παναθηναϊκός «ψαχνόταν» σε εκείνο το σημείο, δείχνοντας πως θα έχει πρόβλημα με τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος δημιούργησε τον πρώτο κίνδυνο στο 2’, αποφεύγοντας υπέροχα τον Σπυρόπουλο τον οποίο ταλαιπώρησε αρκετά σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Οι «πράσινοι» ισορρόπησαν στην μεσαία γραμμή και συνολικά ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις κυριότερες φάσεις. Ο Σισέ ήταν αποκομμένος μπροστά και δεν τροφοδοτήθηκε, η δουλειά όμως γινόταν από τα άκρα, με τον Λέτο από την μία και τους Βύντρα και Σαλπιγγίδη από την άλλη να δημιουργούν κάποια ρήγματα. Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός πήρε το πάνω χέρι στην μεσαία γραμμή, δεν επέτρεψε στον Ίβιτς να διαδραματίσει ρόλο στο ματς και ο Σορλέν δεν μπορούσε να κάνει ότι και ο Βιεϊρίνια από δεξιά, κλείνοντας λίγο πιο μέσα.

Το... τράνταξε ο Καραγκούνης

Την μεγάλη ευκαιρία τους οι «πράσινοι» την δημιούργησαν από στημένη φάση. Στο 25’, ο Κατσουράνης πήρε το φάουλ από τον Κοντρέρας λίγο έξω από την περιοχή και ο Καραγκούνης που ανέλαβε την εκτέλεση «τράνταξε» το δεξί δοκάρι του Χαλκιά! Στο επόμενο λεπτό ο Λέτο απείλησε με αριστερό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή ενώ ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο δημιούργησαν αργότερα από τα δεξιά Καραγκούνης και Βύντρα. Ο «Κάρα» έκοψε την κατάλληλη στιγμή για τον Βύντρα που έκανε κίνηση σαν «κρυφός» επιθετικός αλλά πλάσαρε άστοχα προ του Χαλκιά στο 36’!

Τα σπουδαία, ωστόσο, συνέβησαν στην επανάληψη, σε ένα δεύτερο ημίχρονο που τα είχε όλα και δικαίωσε την προσμονή για το ματς. Ο Σάντος αντικατέστησε τον τραυματία Εντίνιο με τον Μουσλίμοβιτς στο 53’ αλλά ήταν ο Παναθηναϊκός αυτός που απείλησε πρώτος. Μια καταπληκτική ενέργεια του Σισέ από δεξιά στο 55’ έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή του «δικεφάλου» όμως ο Λέτο βρέθηκε ένα «κλικ» πίσω από την τροχιά της μπάλας και δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Απίστευτο γκολ από Πάμπλο!

Ακολούθως, ο ΠΑΟΚ «έκλεισε» τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του για ένα πεντάλεπτο με αλλεπάλληλα φάουλ και κόρνερ και βρήκε κέρδος πολύ γρήγορα. Στην πρώτη απόπειρα του Ίβιτς με κεφαλιά σε κόρνερ από δεξιά στο 57’, ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά και απέτρεψε το γκολ αλλά μόνο προσωρινά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε με μαεστρικό τρόπο ένα φάουλ δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ και από δεξιά, δίνοντας τέτοια τροχιά στην μπάλα που πέρασε πάνω από τον Τζόρβα και κατέληξε στο απέναντι «παράθυρο» της εστίας του!

Άμεση απάντηση με Σισέ!

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διαχειριστούν όπως θα ήθελαν το προβάδισμα τους. Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1, εκμεταλλευόμενος την κακή ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ στην αριστερή του πλευρά. Βύντρα και Σαλπιγγίδης συνεργάστηκαν αστραπιαία και ο τελευταίος σέντραρε συρτά για τον Σισέ που πρόλαβε τους αμυντικούς τους Σάντος και έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία στο 64’!

Εκτόξευση με "Μούσλι"

Πριν καλά παγιωθούν τα νέα δεδομένα στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ, επενδύοντας με την σειρά του στο χρόνιο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο κέντρο της άμυνας. Πριν συμβεί αυτό, ο Χαλκιάς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κατσουράνη στο 68’ και στο επόμενο λεπτό μπήκε το γκολ που κρατά τους Θεσσαλονικείς με καλές πιθανότητες μέσα στην μάχη του τίτλου. Μια μακρινή και φαινομενικά ακίνδυνη μπαλιά του Λίνο στο 69’ μετατράπηκε σε… ασίστ για τον Μουσλίμοβιτς που κινήθηκε στην πλάτη του Σαριέγκι και πλάσαρε πάνω στην έξοδο τον Τζόρβα για το 2-1!

Πίεσε, αλλά...

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα 20λεπτο συν τις καθυστερήσεις για να αντιδράσει και αν αποφύγει τουλάχιστον την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα. Ο Νιόπλιας πέρασε άμεσα στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο και λίγο μετά τον Νίνη και είδε τους παίκτες του να αντιδρούν και να πιέζουν την εστία του Χαλκιά. Η στιγμή που θα μπορούσε να ανατρέψει ξανά την κατάσταση ήρθε στο 81’, με τον Σαλπιγγίδη να «σερβίρει» στον Νίνη που από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή σπατάλησε την ευκαιρία. Παρότι εγκαταστάθηκαν γύρω από την εστία του Χαλκιά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι «πράσινοι» δεν απέφυγαν την ήττα και ο ΠΑΟΚ κράτησε ένα «τρίποντο» που εξάπτει την φαντασία των φιλάθλων του για το τι μπορεί να συμβεί στην συνέχεια!

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Σορλέν (88' Κριστιάνο), Βιερίνια (90' Τσιρίλο), Ιβιτς, Εντίνιο (53' Μουσλίμοβιτς)

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (79' Νίνης), Σισέ.