Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Δεκεμβρίου 2010

Το χρονικό της παραίτησης του Πατέρα

Μετά το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας την περασμένη Παρασκευή, ο Νικόλας Πατέρας μίλησε με αρκετούς ανθρώπους. 


Τα όσα ειπώθηκαν για τα επεισόδια των οπαδών του Παναθηναϊκού τον είχαν επηρεάσει.

Σύμφωνα πηγές που δεν αμφισβητούνται, η παραίτηση από την προεδρία του Παναθηναϊκού, υπήρχε στο μυαλό του Νικόλα Πατέρα από εκείνη την ημέρα. Το είχει πει ο ίδιος σε συνεργάτες και ανθρώπους που μίλησε.

“Με έχει κουράσει αυτή η ιστορία με τα επεισόδια”, είχε πει σε πολιτικό φίλο του την Παρασκευή, αλλά και σε παράγοντες του ποδοσφαίρου που επικοινωνούσαν μαζί του, κυρίως, για να μάθουν τι είχε συμβεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Αχιλλέα Μπέο και την έντονη λογομαχία που είχαν στη Λίγκα.

Ο Πατέρας δεν περίμενε τέτοια συμπεριφορά από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, οι οπαδοί δημιουργούσαν προβλήματα και η κατάσταση έδειχνε να μην ελέγχεται. “Πληρώνουμε πολλά χρήματα, τζάμπα και βερεσέ”.

Ο ίδιος είχε πίστη στην ομάδα, και μιλώντας στον κύκλο του, δεν έδειχνε να πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει το πρωτάθλημα. Συνιστούσε μάλιστα υπομονή.

Υπομονή που, πάντως, ο ίδιος δεν έκανε μετά τα όσα έγιναν στο παιχνίδι του Σαββάτου. Ο Πατέρας πήρε την απόφαση να παραιτηθεί, δεν είδε ανταπόκριση από κανέναν και κυρίως από τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ο τελευταίος, εδώ και καιρό δεν έδειχνε σημάδια στήριξης. Ίσως διότι είχε μετανιώσει για την απόφασή του να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό. Ο Πατέρας το είχε αφουγκραστεί. “Έμεινα μόνος”, είπε. Μήπως είναι ψέματα;