Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

23 Δεκεμβρίου 2010

Στο Top-16 απαγορεύονται τα λάθη

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον πρώτο του στόχο σε ό,τι αφορά στην κατάκτηση της κορυφής στη βαθμολογία του ομίλου του στην κανονική περίοδο και προχωρά. Το σημαντικό είναι- κι αυτό το γνωρίζουν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του- ότι στην επόμενη φάση δεν... ισχύουν οι πρωτιές, δεν μεταφέρονται αποτελέσματα και ουσιαστικά η Κανονική Περίοδος "σβήνει" με μιάς μετά την κλήρωση. Διότι αρχίζει ένα νέο πρωτάθλημα. Και για να είμαστε ακριβείς αρχίζει ένα καινούργιο πρωτάθλημα.






Στη διαδικασία των "16" ξεχωρίζουν οι καλύτεροι από τους... απλώς καλούς ή τις μετριότητες. Ξεχωρίζουν οι πιό αποφασισμένοι και οι πιό έτοιμοι. Ξεχωρίζουν βεβαίως κι εκείνοι που έχουν τις λιγότερες ατυχίες (με τραυματισμούς) τις οποίες δεν μπορείς να τις προβλέψεις, ούτε να τις προγραμματίσεις κι ασφαλώς δεν έχουν να κάνουν με τη δουλειά! Και το βέβαιο είναι ότι στο ΤΟΡ-16 απαγορεύονται τα λάθη. Ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να διορθώσει την εντός έδρας "γκέλα" με τη Βαλένθια και χάρη στη νίκη του με το Μιλάνο να κατακτήσει την πρωτιά. Στη δεύτερη φάση τα περιθώρια είναι πιό στενά, οι αγώνες λιγότεροι και οι αντίπαλοι πιό ισχυροί.

Η φάση των "16" έχει ουκ ολίγα περιεργα και στον Παναθηναϊκό το γνωρίζουν καλά αυτό το μονοπάτι. Την περίοδο 2005-2006 ο Παναθηναϊκός πήγε... τρένο (μόνο δύο ήττες από τη Μάλαγα έκανε) και χρειάστηκε να συνομωτήσει το σύμπαν μετά από τρεις ήττες στον πρώτο γύρο των "16", να κερδίσει τρία ματς στο δεύτερο γύρο, να πάνε... ανάποδα όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα και τελικά να προκριθεί στα πλέι οφ όπου δεν άντεξε κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ.

Την περίοδο 2006-2007 ο Παναθηναϊκός απλώς ήταν... ανώτερος και μάλιστα αυτό φάνηκε με το ότι πήγε για τουρισμό την τελευταία αγωνιστική των "16" στη Βαρκελώνη.
Τη σεζόν 2007-2008 οι "πράσινοι" ισοπέδωσαν στην κανονική περιοδο όποιον έβρισκαν μπροστά τους αλλά στους "16", ο τραυματισμός και η απώλεια του Τσαρτσαρή αποδείχθηκε καθοριστικό στοιχείο. Οι "πράσινοι" αποσυντονίστηκαν και δεν πήγαν πιό μακριά.

Την περίοδο 2008-2009 ο Παναθηναϊκός είχε μιά κανονική περίοδο όπου βρέθηκε στην 3η θέση (και με τον Ομπράντοβιτς να δηλώνει ότι "έτσι όπως παίζουμε θα γελά η Ευρώπη μαζί μας")αλλά το "ξέσπασμα" του (κακού μέχρι τότε) Ντρου Νίκολας στη Μάλαγα και το μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα του ΤΟΡ-16 άλλαξε όλη την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός κάλπαζε και ο Νίκολας μπήκε για τα καλά στο κλίμα.

Την περίοδο 2009-2010 ο Παναθηναϊκός μετά από ένα... στραβό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των "16" (εντός έδρας ήττα από την Παρτιζάν) δέχθηκε καιδεύτερη σφαλιάρα (ήττα από το Μαρούσι) και όλα τέλειωσαν. Δεν άλλαζε τίποτα...

Γι΄ αυτό ας ετοιμαστούμε για τη φάση των "16" όπου αρχίζει η πραγματική Ευρωλίγκα.