Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

22 Δεκεμβρίου 2010

COPA DEL REY – Βασκικό στοπ στο... τρένο!

Αυτή τη φορά δεν είχε... τιμολόγιο για την Μπαρτσελόνα.


 Οι “μπλαουγκράνα” είχαν ξεχάσει το σχετικό μπλοκ, με αποτέλεσμα να τα βρουν... μπαστούνια απέναντι στους Βάσκους της Αθλέτικ Μπιλμπάο και να μείνουν τελικά στο 0-0 στο “Καμπ Νου”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 5ο γύρο του Copa Del Rey. Οι Καταλανοί, παίζοντας με αρκετές ρεζέρβες, έχασαν ένα ολόκληρο ημίχρονο, απέναντι σε μια ομάδα που πίστεψε από το ξεκίνημα ότι μπορούσε να φύγει με κάτι καλό από το γήπεδο.



Στο δεύτερο μέρος, η σταδιακή είσοδος στο ματς των Μέσι, Βίγια και Αντριάνο έκανε το γήπεδο να... γύρει, ειδικά όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε, αλλά το πολυπόθητο γκολ για τους Καταλανούς δεν ήρθε ποτέ. Για να είμαστε ακριβείς, η Μπαρτσελόνα σημείωσε γκολ στο 81' με τον Βίγια, ο οποίος όμως ήταν σε εμφανέστατη θέση οφσάιντ και το τέρμα ορθώς ακυρώθηκε. Πλέον, ο επαναληπτικός στο “Σαν Μαμές” αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάσης της διοργάνωσης έκανε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από την Κόρδοβα μέσα στο “Νουέβο Ερκάνγκέλ”. Η ομάδα του Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα άνοιξε το σκορ στο 17' με πέναλτι του Ρίκι, ο οποίος όμως αποχώρησε τραυματίας από το ματς στο 30'. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και τουλάχιστον απέφυγαν την ήττα, φθάνοντας στην ισοφάριση στο 71' με τον Ούσερο.

Ανοιχτοί λογαριασμοί για τους Λεβαντίνους

Τέλος, στο τελευταίο, χρονικά, ματς της ημέρας Βαλένθια και Βιγιαρεάλ έμειναν στο 0-0 στο “Μεστάγια”, αφήνοντας απολύτως ανοιχτούς λογαριασμούς, αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση. Οι δύο ομάδες είχαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σημειώσουν το γκολ της νίκης, με τις “νυχτερίδες” να υπερέχουν απλά στα σημεία και να έχουν την κορυφαία στιγμή στο ματς στο 46', όταν ο Μάτα εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μιγκέλ στο δεύτερο δοκάρι, νίκησε τον αντίπαλό πορτιέρο, όμως το κοντινό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι. Άτυχη στιγμή για τη Βιγιαρεάλ ο νέος τραυματισμός του Μάρκος Σένα, ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλαγή στην έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά αντικαταστάθηκε στο 70'.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του 5ου γύρου:

Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0
-
Μπαρτσελόνα: Πίντο – Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Αμπιντάλ, Μάξουελ – Κεϊτά (53' Μέσι), Μασεράνο (79' Αντριάνο), Τσάβι – Πέδρο, Κρίκιτς (62' Βίγια), Ινιέστα.
Μπιλμπάο: Ιραϊθόθ – Κοϊκίλι, Ούσταριτς, Σαν Χοσέ, Ιραόλα – Γκαμπιλόντο, Χ. Μαρτίνεθ, Γκουρπέγκι, Σουσαέτα – Ιτουράσπε (71' Ουρμπάιθ), Ι. Μαρτίνεθ (54' Μουνιαΐν).

Κόρδοβα – Λα Κορούνια 1-1
71' Ούσερο - 17' πεν. Ρίκι
Κόρδοβα: Γκαρσία – Χεράρδο (42' Φερνάντεθ), Άγκους, Τένα, Ρίκι – Καχεγιόν, Ούσερο, Αλμπέρτο, Λούκε (76' Οριόλ Ριέρα) – Ντίας, Τσάρλες (59' Σέσμα).
Λα Κορούνια: Μανού – Σεοάνε, Λόπο, Αουτάμι, Ζε Κάστρο (67' Ροσέλα), Λαουρέ – Ντέσμαρετς, Πέρεθ, Ροντρίγκεθ, Λασάντ (60' Πάμπλο Άλβαρες) – Ρίκι (30' Αντριάν)

Βαλένθια – Βιγιαρεάλ 0-0
-
Βαλένθια: Γκαΐτα – Μιγκέλ, Στανκεβίτσιους, Κόστα, Ντίλμπερτ, Μαθιό (78' Άλμπα) – Αλμπέλδα, Μαντούρο, Ερνάντες (58' Χοακίν), Μάτα – Αντούριθ (65' Σολντάδο).
Βιγιαρεάλ: Χοσέ Κάρλος – Καπντεβίλα, Μουσάκιο, Γκονζάλο, Α. Λόπεθ – Καθόρλα, Μπρούνο, Βαλέρο (89' Μάριο), Κάνι (46' Σένα, 70' Άλτιντορ) – Ρόσι, Νιλμάρ.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη 22/12/2010

21:00 Αλμερία – Μαγιόρκα
21:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ
21:00 Μπέτις – Χετάφε
21:00 Σεβίλλη – Μάλαγα
23:00 Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης