Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

21 Δεκεμβρίου 2010

Κοίτα πως κατάντησαν τον Παναθηναϊκό

Κοίτα πως κατάντησαν τον Παναθηναϊκό! Από την Δευτέρα το βράδυ και μετά οι «πράσινοι» έχουν περάσει σε μια κρίσιμη φάση, ίσως την κρισιμότερη στην ιστορία τους.


Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, πέρα από τον προβληματισμό, τη στενοχώρια ή τη θλίψη που κυριεύει τους οπαδούς, υπάρχουν και τα πειράγματα από τους αντιπάλους.

Από τη Δευτέρα το βράδυ, όταν ανακοινώθηκε ότι εκτός του Ανδρέα Βγενόπουλου σταματά να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό και ο Νικόλας Πατέρας αρκετοί οπαδοί των άλλων ομάδων ξεσάλωσαν. Με μηνύματα στα κινητά τους, με συνθήματα στο Facebook, αλλά και στις υπόλοιπες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί σε αρκετές ομάδες. Ας πούμε στον Ολυμπιακό εκείνη τη βραδιά του «Ντέλε Αλπι», μετά το 7-0 από τη Γιουβέντους. Στον Παναθηναϊκό σπάνια μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο. Ισως εκείνη την περίοδο (2002/2003) που ήταν στον πάγκο των «πράσινων» ο Φερνάντο Σάντος. Με τις τρεις ήττες στα πρώτα τρία παιχνίδια, είχε ας πούμε γίνει κάτι που θύμιζε τα σημερινά. Ποτέ όμως δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο. Διοικητικό πρόβλημα σαν αυτό που υπάρχει σήμερα, δεν υπήρξε ποτέ στον Παναθηναϊκό. Και ξέρετε δεν είναι λίγοι εκείνοι που φωνάζουν και λένε «κοιτάξτε κύριε Βγενόπουλε και κύριε Πατέρα πως καταντήσατε τον Παναθηναϊκό».

Το «Theplayer» έχει μαζέψει διάφορα μηνύματα που κυκλοφορούν στο «Facebook», σε μηνύματα κινητών και γενικά. Από όποια πλευρά και αν το δεις, χιουμοριστικά (από πλευράς Ολυμπιακών ή ΑΕΚτσήδων) ή οργής από πλευράς Παναθηναϊκών, φαίνεται στο απόλυτο η ευθύνη των Βγενόπουλου, Πατέρα, που ήρθαν και σκόρπισαν τον ενθουσιασμό, αλλά αποχώρησαν με ελαφρά πηδηματάκια όπως έγραψαν την Τρίτη στο σύνολό τους πράσινες και μη εφημερίδες.

Ακολουθούν μερικά από τα μηνύματα. Τα αφήσαμε όπως ήταν γραμμένα, βγάζοντας τις βρισιές. Είτε με κεφαλαία, είτε με… greeklish:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΕΘΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΙΣΕΙ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΠΟΥΡΑ ΑΒΑΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΟ ΣΟΠ».

«Επωφεληθείτε από την σούπερ προσφορά μας. Ξεπουλάμε γιατί κλείνουμε. Ένα συν ένα δώρο. Σισέ και Νίνης, πενήντα χιλιάδες μόνο για σήμερα και μόνο στο ΠΑΟ Στόκ. Με 12 άτοκες δόσεις με Ολυμπιακός Citibank visa σας περιμένουμε γιατί σβήνουμε».

«Koita pws allazoun oi kairoi... koita pou tha arxisoun oi kwlotoubes, koita pou kapoioi tha berdeftoun an afta pou pistevoun einai swsta h oxi.. "Panathinaikares" mou twra na sas dw! Poios tha poulhsei, poios tha agorasei. P.S: Poreia diamartyrias-agaphs den exei afth th fora?»

«Ο τελευταίος εκεί στην Παιανία παρακαλώ να κλείσει την πόρτα. Έχει και -5. Θα παγώσετε.»

«Όλοι μαζί οι Παναθηναϊκοί είμαστε πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς." Ανδρέας Βγενόπουλος, 24/1/2008.... κάποιος να του θυμίσει και το βίντεο.»

«Παρα την πικρα... Παρα την θλιψη... Παρα την οργη... Παρα το αισθημα προδοσιας...

«Τους πίστεψα, τους αγάπησα και τώρα τους ΜΙΣΩ. Πήραν ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελο, ότι και ο ΟΔΗΓΟΣ, ΔΕΝ θα τους τιμήσουμε κιόλας. Στις δύσκολες στιγμές έφυγαν, δύο φορές. ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ … (μετά περιείχε βρισιά)!»

«Dysthxws htan ligoi gia ton PANATHINAIKO MAS....»

«Epeidi otan milousan prin apo merika xronia gia tirakia kai gia fakes oi pio polloi ekrazan ego proteino meta apo arxigo ton Cisse na ton kanoume kai proedro»

«Oti k na leme to apotelesma metraei..k to apotelesma einai oti mas dialisane....!k kati allo, mh nomizetai oti ksexname olous aftous pou mas poulagan paramythi mexri k thn telaiftea stigmh eidika gia to vgenopoulo....».

«Megaluteri i prodosia tou Paterα....apo ton Vgeno ligo polu to perimename...alla o Pateras me tin prwti stravi leei antio? Dld o Tsigger ti eprepe na kanei toso xronia?etsi kuvernaei ta karavia tou o Pateras stis epixeiriseis tou? Ta afinei akuvernita?».

«Μετά τον Κιντή κατάλαβε και ο Βγενόπουλος ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ασφαλές όχημα για πολιτική εξέλιξη»

«Επαναληψεις...βαριεστημαρα...ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Ο ΒΓΕΝΟ...ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΜΑΝΟΣ...ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ».

«Οι οψιμοι σωτηρες του παναθηναικου...ποιος βγενοπουλος????δεν υπηρξε ποτε βγενοπουλος στον παναθηναικο...δυο χρονια ερχεται κ φευγει...αντι να ασχοληθει αυτος κ ο πατερας με την ομαδα,κανουν παιχνιδια στην πλατη της ομαδας κ του κοσμου...

«Καλα τοση ανεργια γυρω μας και ο παναθηναικος δεν μπορει να βρει ενα ακομα διορισμενο προεδρο?»

«Πολυπροδοτικός…»

«Γινανε τοσο νουμερα οσο τα μηδενικα των τρπεζ.λογαριασμων τους...»

«Τζίγγερ θα λένε και θα κλαίνε..»

«Πηρανε τα @@ του ΣτΕ και παιρνουν τα κουβαδακια τους για αλλη παραλία δεν ειναι τυχαιο οτι ο Μαρινακης πρωτα ζητησε το Καραϊσκακη και μετα τον Ολυμπιακο»

«Ο Μπάγεβιτς των βάζελων λέει έγινε ο Βγενό…»

«Είναι μετά να μην τους βλέπει ο Τζίγγερ απο τη Σουηδία και να γελάει; Να ξαναδώ πράσινες καρδούλες να διαδηλώνουν "ω Οικογένεια σώσε μας" και τι στον κόσμο».

«Το κορυφαιο ολων ειναι οτι πριν κανα διμηνο οι ζελες ονειρευονταν και "αρπαγη" Μιραλας,α λα Λετο στυλ...»

«O KWSTAS MITSOTAKHS EYXETAI KALH TIXH STON PANATHINAIKO XAXAXAXAXAXA».

« xaxaxa προεδρος η κατια και τεχνικος διευθυντη ο λιωμας ο ιακωβος γεια σου ρε ευθυνη γιγαντα xaxaxa»

«Θεωρω οτι επιβεβαιωνονται πληρως οσοι μιλαγαν για τρομακτικη φουσκα στο παρελθον...».

«Με όλα τα στραβα και τα αναποδά του, ο Κοκκαλης πραγματικα δικαιωνεται πανηγυρικά. Οχι μονο με αυτα που συβαινουν στο ...Ανεκδοτο απεναντι. Τον Κοκκαλη τον δικαιωνει η ιστορια».