Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

20 Νοεμβρίου 2010

Έχει καρδιά, αλλά θέλει... δουλειά! (Βίντεο)

Νίκη με μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Ηρακλή, τον οποίο νίκησε με 4-2 χάρη σε αντεπίθεση διαρκείας και γκολ των Γκαρσία, Σισέ (2) και Πετρόπουλου. Ο Γηραιός είχε αιφνιδιάσει και στο 20λεπτο προηγείτο με 0-2! Αρνητικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι «πράσινοι», κράξιμο κόσμου σε Κατσουράνη και Τζόρβα.



Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το «τριφύλλι» καθώς στο 4’ είχαν κιόλας δημιουργηθεί δύο καλές στιγμές, μία με τον Σισέ και μία με τον Λουίς Γκαρσία. Με το πέρας των πρώτων 15 λεπτών η εικόνα του παιχνιδιού είχε πράσινο φόντο, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν ορθολογικά. Η μπάλα… τιμωρεί όμως και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο φορές χώρους και σκόραραν ισάριθμες!

Ήταν το 20ο λεπτό, όταν ο Σολτάνι έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά και βρήκε τον Μπόγκταν Μάρα, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα είχε βρει το αριστερό δοκάρι του αιφνιδιασμένου Τζόρβα. Δεν πέρασαν παρά δευτερόλεπτα για να κάνει σέντρα ο Παναθηναϊκός και να χάσει τη μπάλα στην άμυνα (αρνητική εξαιρουμένου του Μπουμσόνγκ), με τον Πίτου Γκαρσία να εκμεταλλεύεται την αδράνεια και να παραβιάζει την εστία του διεθνούς πορτιέρο.

Η αντεπίθεση

Ο Παναθηναϊκός με πληγωμένο εγωισμό, τόσο από το σκορ, όσο και από τις αποδοκιμασίες του κοινού, δεν θα μπορούσε παρά να περάσει στην (αντ)επίθεση. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Λουίς Γκαρσία κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και δικαιώθηκε, καθώς Κατσαμπής και Κυριαζής αδράνησαν, με τον Ισπανό να σουτάρει εκτός περιοχής και να μειώνει το σκορ. Έπρεπε να περάσουν 15 λεπτά για να δημιουργηθεί κλασική ευκαιρία, και μάλιστα μετουσιώθηκε σε γκολ. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο σκόρερ Γκαρσία έγινε δημιουργός από εκτέλεση κόρνερ, με τον Σισέ να κάνει φοβερό άλμα και να ισοφαρίζει σε κρίσιμο σημείο.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γιάτσεκ Γκμοχ μπήκαν δυναμικά και «έπνιξαν» αυτούς του Μαρίνου Ουζουνίδη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά με «θύτη» και πάλι τον Γάλλο killer. Ο 29χρονος συνεργάστηκε με τον Σπυρόπουλο, ο ακραίος αμυντικός τον βρήκε εκ νέου με άψογη μπαλιά και ο πρώτος σκόρερ της Σούπερλιγκ σημείωσε το 10ο γκολ σε 10 αναμετρήσεις με δυναμική κεφαλιά!

Και… επήλθε ηρεμία

Στο 64ο λεπτό ο Τζιμπρίλ Σισέ αντικαταστάθηκε προληπτικά λόγω μιας σκαριάς που δέχθηκε στα πλευρά και προφυλάχθηκε ενόψει Μπαρτσελόνα. Ο Αντώνης Πετρόπουλος τον αντικατέστησε και παρότι δεν φάνηκε απειλητικός στις πρώτες του κινήσεις, απέδειξε πως… το ‘χει το γκολ. Ήταν το 75ο λεπτό όταν ο Κατσουράνης βρήκε τον υψηλόσωμο φορ στην «καρδιά» της περιοχής, με τον τελευταίο να σκοράρει με προβολή.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι αλλαγές των δύο τεχνικών αλλά και το ξεκάθαρο προβάδισμα του πρωταθλητή Παναθηναϊκού έριξαν τον ρυθμό και το 4-2 έμεινε ως είχε. Το «τρίποντο» αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τους γηπεδούχους, καθώς έστω και προσωρινά ξεπέρασαν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία ενώ αλλάζουν ρότα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία από την Κυριακή έχοντας την ψυχολογία στα ύψη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πλεσί, Κατσουράνης, Λουίς Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος (66' Σιμάο), Μαρίνος (74' Καραγκούνης), Σισέ (64' Πετρόπουλος)

Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Κυριαζής (46' Σίσιτς), Κατασαμπής (80' Κατσικάς), Κανακούδης, Μάρα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Γιάκομπ, Πίτου Γκαρσία, Ντάνι (73' Κομπαγιάσι), Σολτάνι












10bet