Σύλλογος μεγάλος ΔΕΝ υπάρχει άλλος!

29 Σεπτεμβρίου 2010

«Λείπει ο ποιοτικός αμυντικός»

Από τον χαρακτήρα και την φιλοδοξία των παικτών του Παναθηναϊκού, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το αποψινό παιχνίδι με την Κοπεγχάγη, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου. Παράλληλα, ο βοηθός του Χενκ Τεν Κάτε, τον καιρό που ο Ολλανδός εργαζόταν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM, μίλησε και για τα αμυντικά προβλήματα των «πρασίνων», τονίζοντας ότι λείπει από την ομάδα ο ποιοτικός στόπερ.


«Η ποιότητα του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με το ότι παίζει εντός έδρας και το ότι η δυναμικότητα της Κοπεγχάγης δεν είναι τόσο μεγάλη, κάνει το παιχνίδι να εξαρτάται από τον χαρακτήρα των παικτών και την φιλοδοξία τους να πετύχουν. Πιστεύω ότι θα θέλουν να δείξουν ότι η ήττα και κυρίως η εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα, είναι μια κακή παρένθεση», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στα αμυντικά προβλήματα:

«Η αμυντική λειτουργία, πάντα, έχει να κάνει με την συνολική λειτουργία της ομάδας. Όταν δεν υπάρχει ο ποιοτικός που θα δώσεις τις απαιτούμενες λύσεις, τότε σίγουρα πάμε στη συνολική λειτουργία. Τέτοιου είδους αμυντικός δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Αν και ο Σαριέγκι, ο οποίος μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα συμπαθής στον κόσμο και να μην έχει τεράστια ποιότητα, δίνει σε κάθε παιχνίδι το μάξιμουμ που μπορεί. Με αυτόν θεωρώ ότι θα είναι πιο ήρεμη και σίγουρη η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, καθώς ο Μπουμσόνγκ φαίνεται να μην έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα χαφ και το αν θα έχουν τις απαιτούμενες επιστροφές. Αυτό που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ονομάζουμε “transition”, από άμυνα σε επίθεση και από επίθεση σε άμυνα. Έχει μεγάλη σημασία να μην εμφανιστούν κενά στις γραμμές».

Παράλληλα, ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε και για τα σενάρια που θέλουν την ΑΕΚ να εξετάζει την περίπτωση του Χενκ Τεν Κάτε, ως αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς:
«Μιλάω ακόμα μαζί του. Απ’ όσο ξέρω δεν ισχύει κάτι τέτοιο».
10bet